עבור לתוכן

שוב אני, הפעם אחרי שבניתי את התאורה של הלדים- עודכן, תוצאה!

Featured Replies

פורסם

אז ככה, סוף סוף השגתי את הלדים, נגדים, מלחם, בדיל, בקיצור הכול.

ישר הייתי חייב לנסות לשרוף לד אחד, איך אפשר בלי?, אז לקחתי בטריה 9V וחיברתי את הלד אליה ישירות עם הרגלים שלו, הוא עבד וברגע שראיתי שלא קורה כלום התחרטתי והוצאתי אותו, בקיצור הוא לא נשרף.

עכשיו חיברתי בהתחלה שני לדים אחד לשני דרך הרגלים ועוד פעם חיברתי ישירות לבטריה, הם עבדו. בסוף חיברתי שלוש אחד ליד השני וחיברתי לבטריה של 9V, עכשיו הם עבדו אבל הרבה הרבה הרבה יותר חלש. אם אני לא טועה כל לד צורך 3V ככה שמשהו כאן דפוק לא? הרי הם אמורים לעבוד עכשיו בשיא העוצמה ::)

בכל מקרה הנה המעגל שבניתי לפני החיבור למולקס, רציתי לדעת אם הוא בסדר, והאם הם יאירו רגיל כשאני אחבר אותם ל12V (מולקס..)

*הנגד הוא של 130OHM

http://www.fps.co.il/picture.php?id=1166628665.JPG

הוספתי גם שירטוט כי כנראה לא תבינו את התמונה. הוא ל משורטט לפי החוקים כנראה אבל הקו האדום זה הנגד והעיגולים הכחולים זה הלדים D: בכל מקרה העיקר שתבינו....

http://www.fps.co.il/picture.php?id=1166629349.JPG

ולשאלה האחרונה, מאיפה משיגים מולקס נקבה? הייתי היום בACE ובהום סנטר אין להם, יש איזה חנויות שמוכרות או שצריך עוד פעם להזמין מאריהב? :nixweiss:

פורסם

אוי אוי אוי אוי!!! אתה רוצה להכניס את זה למחשב!?!? אתה בסדר?! לבודד הכל!!!! דחוף!

ולמה חיפשת מולקס נקבה בהום סנטר וACE?! אין הרי לחנויות האלה כל קשר למחשבים.. =\ תהיה לי בריא.

לא ניראה לי גם באריהב יש... אתה יכול לפרק ממאווררים ישנים וכל מיני מחשבים ישנים זה בטוח...

פורסם
  • מחבר

אוי אוי אוי אוי!!! אתה רוצה להכניס את זה למחשב!?!? אתה בסדר?! לבודד הכל!!!! דחוף!

ולמה חיפשת מולקס נקבה בהום סנטר וACE?! אין הרי לחנויות האלה כל קשר למחשבים.. =\ תהיה לי בריא.

לא ניראה לי גם באריהב יש... אתה יכול לפרק ממאווררים ישנים וכל מיני מחשבים ישנים זה בטוח...

חחחחחחחחח אני אבודד אל תדאג, לא חשבתי לרגע להשאיר את זה ככה, פשוט עדין לא סיימתי, לפחות ככה חשבתי.

בכל מקרה אתה אומר שגם אי אפשר לקנות מולקס :S טוב אני אנסה להשיג מאיזה מאוורר ישן. תודה בכל מקרה.

ומה עם החוזק של הלדים? זה אמור להיות ככה? ולמה הם לא נשרפים ><?

פורסם

כי לא היה מספיק זרם בשביל לשרוף אותם אם אני לא טועה..

וד"א אני מצטער אם התגובה הראשונה שלי הייתה פוגעת..

פורסם
  • מחבר

כי לא היה מספיק זרם בשביל לשרוף אותם אם אני לא טועה..

וד"א אני מצטער אם התגובה הראשונה שלי הייתה פוגעת..

אין בעיה (:

רגע אז אתה אומר שאם אני בונה מעדל של שני לדים ופשוט מחבר ישירות לבטריה של 9V בלי נגד ובלי כלום המעגל יעבוד ולא יגרם שום נזק ללדים?

ועוד שאלה, אני יכול לחבר גם את המאוורר וגם את הלדים על אותו מולקס? כאילו את הלדים לחבר לשני החוטים (השחור והצהוב) של המולקס, וגם המאוורר מחובר אליהם? עדין שניהם יעבדו ב12V?

פורסם

חיברת אותם בטור, תחבר אותם במקביל כדי שיעבדו כמו שצריך !

אל תחבר אותם במקביל לסוללה בלי נגד כי הם ישרפו לך !

פורסם
  • מחבר

חיברת אותם בטור, תחבר אותם במקביל כדי שיעבדו כמו שצריך !

אל תחבר אותם במקביל לסוללה בלי נגד כי הם ישרפו לך !

לא הבנתי מה אמרת? עזוב את השאלה של השני לדים זה שולי.

המליצו לי כאן לחבר שני טורים של 3. ולא כל אחד בטור משלו... גם ככה יש לי עכשיו נגד מתאים לשני טורים ולא לטור נפרד לכל לד. ממה שהבנתי הבעיה היחידה היא שאם לד אחד ישרף אז אני אצטרף להחליף נגד... אני מעדיף שזה ישאר ככה.

אבל עוד פעם לשאלה. יש את המולקס נקווה. עכשיו על החוט השחור והצהוב שלו מחובר כבר המאוורר צד, רציתי לדעת אם אני יכול לגלות עוד חלק מהצהוב ומהשחור ולהלחים אליהם את הלדים? והאם זה יעבוד כמו שצריך..?

פורסם

אין סיבה שזה לא יעבוד !

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה כולם! משמ עזרתם :xyxthumbs:

זאת התוצאה הראשונית:

מבחוץ:

http://www.fps.co.il/picture.php?id=1166638601.JPG

מבפנים:

http://www.fps.co.il/picture.php?id=1166638656.JPG

אני חושב שאני אסדר את זה שלושה למעלה ושלושה למטה. או שאני אצמיד אותם לצד....

אבל זה הדבר הראשון שבניתי, יש עתיד D: אני מקווה....

פורסם

מסוכן אש...

תבנה לזה תיבה מקרטון או משהו ותכניס את הכל לשם שיהיה קצת יותר שמור... הייתי יכול להוסיף מפסקים או איזה רכיב שזה יפעל לפי סבב...

פורסם
  • מחבר

מסוכן אש...

תבנה לזה תיבה מקרטון או משהו ותכניס את הכל לשם שיהיה קצת יותר שמור... הייתי יכול להוסיף מפסקים או איזה רכיב שזה יפעל לפי סבב...

כמו שאמרתי, זאת ררק ההתחלה, ורעיונות התקבלו בברכה.

הרעיון של קופסא, אמ... כן חשבתי על משהו, קרטון זה די עלוב וגדול, ואם כבר משהו ישרף זה קרטון. אני אחפש משהו מפלסטיק....

בקשר למפסק, אין סיבה, אני רוצה שזה יפעל כל הזמן, זה ממש לא מפריע לי. בקשר לסבבה, גם למה? נראה אולי כבר סבב של לדים בצבעים שונים....

אני אעדכן בהמשך, זה בטוח לא ישאר ככה :xyxthumbs:

רק שאלה, למה מסוכן אש? מאיזה בחינה? זה לא יכול לפגוע בשום רכיב, אף אחד לא נודע בזה, ואני לא רואה איך זה יכול לההרס....

פורסם

זה מסוכן לספק אם אני לא טועה, פשוט אם יש קפיצה גדולה בספק ניראה לי זה יכול לשרוף בדרך עוד כמה רכיבים.

פורסם
  • מחבר

זה מסוכן לספק אם אני לא טועה, פשוט אם יש קפיצה גדולה בספק ניראה לי זה יכול לשרוף בדרך עוד כמה רכיבים.

לא נורא לא ממש אכפת לי מהמחשב הזה.

זה רק לניסוי, אבל התכוונתי לחבר את זה למחשב החדש שלי, אז אתה אומר שזה לא בטוח? :\ ואם אני אשיג חיבור מולקס ישן ואחבר כמו שצריך זה יהיה בסדר..?

פורסם

מספיק שהפלוסים שמתחבר ללדים יגע בשילדת המארז והלך כל העסק ! כולל הספק ! חבל.

פורסם

...

:goodposting: זה תקף גם עכשיו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים