עבור לתוכן

panasonic lx1 vs fx07

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

בשבועות האחרונים התעסקתי במציאת מצלמה דיגיטלית שמתאימה לי. בין שאר האתרים שבהם גלשתי עברתי גם בפורום הזה ולאחר קריאת התגובות אני מעריך את דעת הכותבים בפורום מאוד. לאחר קריאת הרבה מאוד ביקורות צימצמתי את הבחירה לשתי המצלמות הכתובות למעלה. (ויתרתי על RICHO R5 כי אני לא רוצה להסתבך עם משלוח מחו"ל וביטוח, לא בשבילי.) (LX2 נראה כמו ביזבוז כסף- לא ממש שידרוג של הLX1).

אני יודע שה LX1 מציעה יותר אפשרויות ידניות, מה שגורם לי להעדיף אותה, וRAW שאני לא בטוח שאני אשתמש באפשרות הזו.

הFX מציעה את אותן תכונות פחות או יותר בחבילה יותר קטנה. השאלה שלי היא האם החיישן היותר קטן בFX נותן ביצועים פחות טובים משמעותית? העובדה שהFX מציע ISO יותר גבוה לא נראית לי משמעותית. לא נראה לי ריאלי לצלם בISO מעל 400 בגלל רעש.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים, מציעים.

ועוד שאלה קטנה- על איזה כרטיס 2GB אתם ממליצים? האם המהירות משמעותית במצלמות קומפקטיות?

פורסם

ב-ISO גבוה (כולל 400), איכות התמונה של שתיהן גרועה. זאת המציאות ואי אפשר לשנות אותה. ב-LX1 ניתן לפחות לצלם ב-RAW ולשלוט על ניקוי הרעשים, כך שגם אם מקבלים רעש אפשר לגרום לו להראות טבעי יותר. ב-ISO נמוך שתיהן טובות מאוד, עם יתרון ל-LX1.

שני דברים שיכולים להפריע ב-LX1 הם מכסה העדשה שלה (שאינו מובנה בעדשה) והמימדים הגדולים יותר שהופכים אותה למצלמה שלא ממש נכנסת לכיס. אם אין לך בעיה עם החסרונות האלה, אז היא עדיפה. אם יש, אז לך על ה-FX07. אגב, אם תכתוב מה חשוב לך במצלמה (תכונות, מימדים, עדשה וכו') אפשר יהיה לחשוב על אפשרויות נוספות. לא חסרות מצלמות טובות בשוק.

לגבי כרטיסים מהירים, זה משתנה בין מצלמות. בד"כ צוואר הבקבוק נמצא במצלמה, אבל לא תמיד. אין לי מידע על השוואות מהירות עם כרטיסים שונים במצלמות האלה, כך שקשה לי להגיב ספציפית, אבל באופן אישי הייתי הולך על כרטיס מהיר יחסית ומחברה טובה. ההבדלים במחיר כבר לא כל כך משמעותיים. קשה ליפול עם כרטיסים כמו Sandisk Ultra II, Transcend X80 או Pretec X133. כולם טובים ובפעם האחרונה שבדקתי המחירים שלהם היו סבירים לגמרי. אין טעם ללכת על ה-Extreme III, אלא אם בינתיים המחירים ירדו לרמות שקרובות לשאר הכרטיסים.

פורסם
  • מחבר

שתי המצלמות מספיק קטנות בשבילי, חשוב לי האפשרות לצילום ב28 מ"מ ומידה מסוימת של קומפקטיות ולכן חוץ מהRICOH שכבר הזכרתי וCANON sd800 IS אני לא רואה עוד אפשרויות, אבל אולי אני מפספס? הקנון קצת יקרה בשבילי ולא נראה לי שהיא מצדיקה את המחיר.

אם תוכל להפנות אותי להסבר לגבי RAW אני אשמח לקרוא בנושא. ראיתי שיש עוד פורמט חוץ מ- jpeg, tiff. מה ההבדל בינו לבין RAW?

מה לגבי הביצועים של שתי המצלמות בתנאי חושך, בתוך הבית? האם הם לא מתקבלים על הדעת לפיתוח תמונות בגודל נורמלי או שהרעש בא לידי ביטוי רק הגדלות?

אורן, אמרת שהLX עדיפה, תוכל לפרט במה?

תודה על ההסבר לגבי הכרטיסים, ותודה מראש לגבי שאר השאלות!

פורסם

שתי המצלמות מספיק קטנות בשבילי, חשוב לי האפשרות לצילום ב28 מ"מ ומידה מסוימת של קומפקטיות ולכן חוץ מהRICOH שכבר הזכרתי וCANON sd800 IS אני לא רואה עוד אפשרויות, אבל אולי אני מפספס?

אם הדרישות הן קומפקטיות ו-28 מ"מ, אז אופציות נוספות (בארץ) הן אולימפוס F200, ריקו R4 ובמחיר גבוה משמעותית - קנון S80. האולימפוס הזו חדשה ולא מוכרת, ולפי שאר מצלמות ה-P&S של החברה היום היא כנראה לא משהו, ה-R4 מצויינת אבל המחיר שלה בארץ קצת מופקע ויש לה חסרונות אחרים מול המצלמות של פנסוניק (ווידאו פחות איכותי ולא מיוצב, איכות בניה פחות מרשימה), הקנון נותנת את איכות התמונה הטובה מכולן, אבל אני לא חושב שהיא שווה את הסכום שדורשים עליה.

אם תוכל להפנות אותי להסבר לגבי RAW אני אשמח לקרוא בנושא. ראיתי שיש עוד פורמט חוץ מ- jpeg, tiff. מה ההבדל בינו לבין RAW?

הכל מוסבר כאן.

מה לגבי הביצועים של שתי המצלמות בתנאי חושך, בתוך הבית? האם הם לא מתקבלים על הדעת לפיתוח תמונות בגודל נורמלי או שהרעש בא לידי ביטוי רק הגדלות?

זה לא הצד החזק שלהן. ב-ISO 400 תוכל לקבל הדפסות 10x15 סבירות, אבל לא יזיק שתוריד תמונות מהביקורות ותבדוק את זה בעצמך. אולי מה שסביר בעיני לא סביר בעיניך.

אורן, אמרת שהLX עדיפה, תוכל לפרט במה?

היתרונות העקריים הם השליטות הידניות וה-RAW, וגם איכות קצת יותר טובה ב-ISO המינימלי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות אורן!

תודה על ההערות בקשר למצלמות האחרות, בדיוק בגלל ההערות שציינת אני מעדיף את הpanasonic (שיביאו את הR5 לארץ!).

אני אקפוץ בקרוב לחנות ואקנה את הLX, אלא אם היא תרגיש גדולה מידי ביד... אז אני אתפשר על הFX. אני מעדיף אותה בגלל השליטה בפרמטרים.

אני חושב שכרטיס של 2GB לא ממש יספיק לי אם אני ארצה לצלם בRAW אז אולי אני אקנה שניים, הLX לא תומכת ביותר מ2GB אם אני לא טועה.

עוד פעם תודה על התשובות, אני מקווה לדווח בקרוב על שביעות רצוני מאיזשהי מצלמה חדשה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים