עבור לתוכן

שאלה בקשר לנגד וחימום

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל אני רוצה לדעת אם אני יכול לחבר נגד לפלוס ולמינוס של החשמל כדי שכל החשמל יפול על הנגד והוא יהיה חם אש

האם זה אפשרי מבלי שיהיה לי קצר מסוים במערכת?

אם לא אז איך אני ידע כמה יהיה האוהם של נגד מסוים שהמתח בסופו של דבר יפול על הלד אבל הנגד יהיה רותח אש?

נגיד 12 -> 3 והנגד יהיה אש אבל לא ישרף והלדים המוברים עליו גם הם לא ישרפו...?

פורסם

מצטרף לשאלה

פורסם

למה שאתה מחפש קוראים נורה... אתה יכול לקנות את זה אפילו בסופר ;D

באופן כללי אבל, כל נגד שתעביד אותו קרוב למקסימום הספק שלו יתחמם מאוד אבל אמור לא להשרף (בניגוד לנורה, הוא לא יאיר אבל זה בגלל שהוא לא יגיע לטמפרטורה של הנורה), למשל, אם אתה מחבר נגד של 100mW בעל ערך של 250Ohm למתח של 5V אז זה אמור להתחמם מאוד.

בכל אופן, חראם על בזבוז החשמל ואני מאוד מאוד מקווה שאתם לא מתכוונים לעשות עם זה משהו מגעיל לאחיות הקטנות שלכם.

פורסם

אתה מדבר על פירסינג? :lol: אז רציתי לדעת אם הרגל של הפלוס או המינוס יותר חמות... ;D

לא ברצינות עכשיו.. למה לעזאזל אתה צריך לחמם נגד..?!? ואתה לא תוכל להדליק עם זה סיגריה כמה פעמים אפשר להגיד?!?!!!!! :lol:

פורסם

רשת החשמל שלנו עובדת על 220V, נגיד שרק 20 mA (זרם ממוצע של לד) יעברו שם וכבר תצתרך נגד בעל עוצמה של 11000 אוהם.

פורסם

מה? מה 11 קילואוהם?

רגע, אתה בעצם רוצה להגביל את הזרם ברשת החשמל ע"י נגד? חחחחחחח LOL

לכותב הנושא, תסביר מה בדיוק אתה רוצה לעשות... לחמם תה? אז יש בשביל זה כבר מוד עם הפנטיום 1 D:

פורסם

שביל לחבר דיודה לרשת החשמל צריך נגד הספק,נגד כזה יעלו כמה עשרות שקלים אפילו כמה מאות,ככה שאין בזה שום הגיון וכדאיות!!!

פורסם

שביל לחבר דיודה לרשת החשמל צריך נגד הספק,נגד כזה יעלו כמה עשרות שקלים אפילו כמה מאות,ככה שאין בזה שום הגיון וכדאיות!!!

נגד הספק קטן מספיק, אם אתה רוצה להשתמש בלד לדוגמה אתה מגביל את הזרם ל 20mA ואז R=U/I נותן ערך של 11KΩ כפי שציינו.

ההספק על הנגד הזה הוא 4.4W לכן נגד הספק של 5W יעשה את העבודה גם בלי להתחמם מדי ונגדים כאלו עולים כשקל או שניים.

פורסם
  • מחבר

מה עשיתם מהשירשור הזה? הרסתם אותו :screwy:

אני סה"כ רוצה לחמם נגד כדי לחבר אותו ללוח אלומיניום קטן ממש כמו גוף קירור של כרטיס מסך כדי

שהלוח יהיה חם ויהיה אפשר לחמם איתו דברים לדוגמה כמו הכוס תה מהשירשור הקודם :jump:

לא ממש לחמם להשאיר אותו חם כדי שתמיד תוכל ללגום מהכוס תה איזה שלוק וזה ישאר חם

בזמן שאתה עובד.. ועוד כל מיני דברים שאתה עושה...

פורסם

נגד לא יספיק לכוס, ובאמת עדיף לעשות את ה"מכשיר" הזה עם מנורה או עם אותו עיקרון חימום של מלחם וקומקום.

פורסם
  • מחבר

מלחם זה מילה טובה אפילו מילת המפתח איך עושים דבר כזה שיתחמם ככה רק עם 9V?

פורסם

הבעיה היא לא המתח... למלחם יש הספק של עשרות ואטים (אני עובד עם מלחם של 50W)... בשביל זה אתה צריך הרבה נגדי הספק ולזה כבר קוראים גוף חימום...

קנה לך גוף חימום מתאים והוא יעשה את העבודה, רק תוודא שהספק שלך מסוגל לספק את עודף ההספק שאתה רוצה לצרוך ממנו.

פורסם
  • מחבר

ה"ספק" שלי זה בטריה 9V איזה מתח והספק הוא כבר יכול לספק?

פורסם

אין לי שמץ, אבל נראה לי שגם אם היא תוכל לעמוד בהספק הדרוש, זה לא יהיה לאורך זמן רב ותצטרך להחליף אותה נורא מהר... לא סתם אתה לא מוצא דברים כאלה שעובדים עם בטריות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים