עבור לתוכן

שנאי 220AC~12DC קיים? אם כן איפה?

Featured Replies

פורסם

אני צריך לקחת זרם חשמל רגיל [220AC] ולהמיר אותו ל-12DC

הבעיה - אני צריך שנאי "עירום" זאת אומרת לא בצורת תקע שנכנס לשקע אלא עם כבלים שמתחברים פנימה והחוצה ממנו

יש כזה שנאי? היכן?!

אם אין האם יש שנאי שפשוט ממיר את הזרם הקיים מ-AC ל-DC ומשאיר אותו על אותו זרם?

זאת אומרת לחבר שנאי 220AC~12AC ואז שנאי שייקח 12AC~12DC

קיים כזה? אם כן אז שוב...איפה?

פורסם

בקשר לשנאי ה"עירום",אתה יכול פשוט לפרק את השנאי,זה שני חוטים בכל צד פשוט תזכור מה היה ואיפה.

זה כעיקרון שני סליליםשחולקים שדה מגנטי או משהו כזה...

פורסם

בד"כ השנאים האלה הם די פשוטים, אם אתה מפרק את השנאי, תשים לב שבשביל לקבל ביציאה DC אתה צריך להשאיר את הגשר דיודות והקבל (דוד) שיש שם בפנים.

המתח על הקבל זה ה12V DC שאתה מחפש.

היום יש גם המון שנאים אלקטרוניים ממותגים שלא משתמשים בסלילים, גם אותם אפשר לפרק אבל שם העסק יותר מסובך ובאמת רצוי להמנע מלגעת בהם אם אתה לא מבין בזה.

פורסם

ברור שיש 12 וולט שאתה יכול לקנות.

נגיד לי יש שנאי 12 וולט לאורגן שלי.

בכל מקרה, אתה יכול גם לבנות אחד (דיי קל). אני יכול להביא לך סרטוט חשמלי אם אתה רוצה :)

פורסם
  • מחבר

אני יודע שיש כאלה שהם תקע [כמו מה שיש לאורגן שלך]

אבל אני מחפש משהו שונה

אחד שיש לו שני חוטים בכניסה שאתה מחבר לחוטים שיוצאים מהקיר [חוטי חשמל שהוכנו מראש] ובצד השני יש לו חוטי יציאה שמתחברים למה שצורך את הזרם

הוא צריך להיות גם יחסית קטן לצורך שלי [יותר קטן מאלו שמגיעים בצורת תקע]

חשבתי אולי לפרק כזה שמגיע בצורת תקע..

השאלה היא אם אפשר להפריד חלקים שלו [שיישארו מחוברים אבל בחוט בתוך מספר קופסאות פלסטיק]

או שלצורך השדה המגנטי הם חייבים להיות צמודים זה לזה?

פורסם

אממ.. שנאי 12 וולט אתה אומר...

תשמע, אתה יכול לבנות אחד , ואתה יכול לפרק אחד ישן.

את הרכיבים בישן אתה יכול להפריד עם חוטים, אבל לא משהו ארוך כמו כמה מטרים.

אני לא יודע אם זה יגרום לשיבושים רציניים (החוטים יקלטו רעשים, למרות שאפשר לסנן אותם..), לכן תצטרך לנסות פשוט.

לגבי התקע, אתה פשוט אותו, ומאריך את החוטים ע"י הלחמה :\

פורסם
  • מחבר

האורך צריך להיות מצדי 1ס"מ מחלק לחלק

זה מדף בעומק 3 וחצי ס"מ ובגובה זה לא יכול לעבור את הגובה הזה

בגלל זה חשבתי לפרק...

איך אני יכול לבנות אחד? אני מדגיש שאני צריך לקחת את הזרם חילופין שיוצא מהשקע [AC220] ושהתוצאה הסופית תתן לי זרם ישיר [DC12]

פורסם

כמו שאמרו אתה יכול לפרק...

או שיש לך את השנאים האלה...

resize%3Fsq%3D400%26uid%3D346753984%26mid%3D118362

ואז מצד אחד אתה יכול לארגן איזשהו חיבור עם הלחמה ומצד שני יש לך 12V במקרה של השנאי הזה זה 8.4

אבל אני בטוח שאפשר למצוא משהו

פורסם
  • מחבר

לי לא משנה בכלל איזה פתרון

מה שחשוב לי זה מחיר סביר, גודל קטן [שמתוך ריבוע או מלבן או מה שלא יהיה אני אוכל לשים אותו בצורה כזו שהגובה לא יעבור את ה-3 וחצי ס"מ [רוחב ואורך לא משנה] ושייקח זרם של 220AC וימיר לי אותו ל-12DC

אני סומך עליכם בכל הנוגע לפתרון...

אם אתה אומר לבנות אני מוכן לנסות...

אם אתה אומר לגבי השנאי שבתמונה אני מוכן לנסות..

רק מה אני מבקש שתגידו לי איפה לקנות ואיך לעשות

יש לי ידע בסיסי בלבד בחשמל..

פורסם

זה עסק מסוכן... חיבור לא נכון של קווי המתח הגבוה או חיבור הפוך של קבל ביציאה יכול לגרום להתפוצצות או התלקחות.

נראה לי שאין לך נסיון או ידע בעסק הזה ולכן אני ממש ממש ממליץ, לפני שאתה שורף את הבית, לעזוב את זה.

קנה שנאי של 12 וולט כמו לאורגן, ומקסימום תחתוך לו את החיבור של המתח הנמוך של ה12 וולט.

אולי זה יראה פחות יפה אבל עזוב אותך מקומבינות מסוכנות ומיותרות.

פורסם
  • מחבר

לא משנה לי מראה

הדבר היחיד שמשנה לי זה שהוא לא יבלוט מחוץ למדף בעומק 3 וחצי ס"מ מסיבה פשוטה...זכוכית תונח על המדף הזה

לגבי ידע יש לי מספר חברים שעכשיו כבר ב-יד' במגמת חשמל וכו' אז אני אוכל להעזר בהם

פורסם

אתה צריך לדעת עם איזה זרמים אתה הולך לעבוד. לזרמים גדולים אתה תצטרך שנאים רצינים יותר!

שים לב לזה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים