עבור לתוכן

איך מעבדה מתמודדת עם פיקסל שרוף?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

man of orleans, אתה מכיר תוכנות שיכולות "לעורר לחיים" פיקסל שרוף? כי אני לא חושב שאני יסתכן בללחוץ עליו נשמע מסוכן מידי...

פורסם

man of orleans, אתה מכיר תוכנות שיכולות "לעורר לחיים" פיקסל שרוף? כי אני לא חושב שאני יסתכן בללחוץ עליו נשמע מסוכן מידי...

אתה צודק בהחלט!! אני במקומך לא הייתי נוגע במסך באופן פיזי כל עוד יש אחריות וגם התוכנות הללו - מי מבטיח שהן לא יקצרו את חייהם של הטרנזיסטורים האחרים?

יש מלא לינקים שמתייחסים לנושא -

http://www.ask.com/web?q=how+to+fix+dead+pixel&o=0&l=dir&qsrc=19&qid=CDC12AA9706C7F525E886D696E117878&page=1

http://www.ask.com/web?q=Fix+a+stuck+Pixel+on+LCD&qsrc=1&o=0&l=dir

מציע לך לבדוק אפשרויות החלפה או לחיות עם הפיקסלים הפגומים - בכל קנייה או החלפה של LCD יש סיכוי של 90% שיהיה פיקסל אחד שרוף (http://www.cnet.com/4520-10166_1-6388742-1.html). בר מזל מי שאינו נתקל בכך.

פורסם
  • מחבר

פשש... :xyxthumbs: תודה רבה! :yelclap:

אני יבדוק את זה!

פורסם

אני כנראה בר מזל מכיוון שמאז שקניתי את המסך LCD הראשון שלי לפני שלוש וחצי שנים קניתי רק מסך LCD שהגיע עם פיקסל מת

והוא הוחלף בחדש ללא פיקסלים מתים (90 אחוז לא נראה לי נתון אמין), כמו כן פיקסלים מתים לא קורים סתם ככה ובטח שלא תוך 50 שעות שימוש.

הפיקסל מת נוצר במפעל יחד עם המסך וכך אתה רואה אותו בפעם הראשונה שאתה מדליק את המסך.

אם אין לך פיקסלים מתים אין שום סיבה שיווצרו לך בעתיד, לעיתים אנשים טוענים שאחרי שנה נוצר להם פיקסל מת.

לרוב אלו חרקים שנתקעו ומתו מתחת לפאנל בינו לבין התאורה וגורמים לכביכול פיקסל מת.

מסך LCD יכול לעמוד במספר רב של חבטות בלי לפתח פיקסלים מתים ואין כמעט קשר בין לחץ פיזי על המסך לבין יצירת פיקסלים מתים.

פורסם

אני כנראה בר מזל מכיוון שמאז שקניתי את המסך LCD הראשון שלי לפני שלוש וחצי שנים קניתי רק מסך LCD שהגיע עם פיקסל מת

והוא הוחלף בחדש ללא פיקסלים מתים (90 אחוז לא נראה לי נתון אמין), כמו כן פיקסלים מתים לא קורים סתם ככה ובטח שלא תוך 50 שעות שימוש.

הפיקסל מת נוצר במפעל יחד עם המסך וכך אתה רואה אותו בפעם הראשונה שאתה מדליק את המסך.

אם אין לך פיקסלים מתים אין שום סיבה שיווצרו לך בעתיד, לעיתים אנשים טוענים שאחרי שנה נוצר להם פיקסל מת.

לרוב אלו חרקים שנתקעו ומתו מתחת לפאנל בינו לבין התאורה וגורמים לכביכול פיקסל מת.

מסך LCD יכול לעמוד במספר רב של חבטות בלי לפתח פיקסלים מתים ואין כמעט קשר בין לחץ פיזי על המסך לבין יצירת פיקסלים מתים.

אכן Bagheera צודק לגבי חרקים שעשויים להיכנס בחלק מהדגמים בהם יש מרווחי איוורור גדולים מאחורי הצגים -

http://www.prad.de/en/monitore/shownews_faq634.html

חלק מהיצרנים מודעים לבעיה ואף לוקחים אחריות כמו שכתוב במאמר הנ"ל. השאלה היא האם היבואנים שלהם בארץ גם מוכנים לטפל בבעייה כזו. מעניין גם אם סתם גושים של אבק או מוך של שמיכות (שבחורפים מצטבר על הרצפות) נתקעים בין הטרנזיסטורים לפנל. זה יכול גם להטעות לגבי פיקסלים פגומים.

בכל אופן אם חרק נמשך לתאורה האחורית ונכנס לפנל (מה שקורה לרוב בקיץ אבל אפשרי בכל העונות) אחת הדרכים לפתות אותו לצאת מהפנל היא לכבות את כל האורות ולקרב תאורה כחולה מאחורי המסך. אם הוא מת אז זו כבר בעיה... הייתי אומר שעבודה עם מחשב וצג LCD בחדר עם חלונות מרושתות ומיזוג אוויר עם מסננים יעילים ומתוחזקים כיאות יכול לצמצם את הסיכויים לדברים מעין אלו וזה גם בריא למחשבים עצמם לא לסבול מיותר מדי אבק...

לגבי הסיכוי של 90% לפיקסלים פגומים לאחר רכישת LCD אסכים שזה נשמע מוגזם אבל את האמת הנסתרת יודעים רק המוכרנים והיבואנים.

פורסם
  • מחבר

אז אם ככה הפיקסל התקוע שיש לי לא בעצם תקוע? אפשר לנקות אותו עם לחץ אוויר חזק שיופעל על החלק האחורי של המסך?

פורסם

שימוש בלחץ אוויר? תן לטכנאים של היבואן להחליט האם זאת אפשרות שליכלוך/חרק נכנסו לפנל. יש לך מסך חדש מגובה עם אחריות לכן אל תעשה דבר שאחר כך תצטער על ההשלכות שלו.

אני חושב שחשוב להבין שזה שכל אחד מאיתנו יכול לבדוק בבית (ויותר טוב במעמד הרכישה בחנות) בעזרת תוכנות מתאימות לאיתור פיקסלים שרופים או לכאורה כאלה, אין פירוש הדבר שאנחנו יכולים לתקן בעצמנו את הפגמים. התוכנות הללו נועדו רק לספירת הפיקסלים שלא מתפקדים עבור המוכרים או השירות של היבואן בכדי לתת לו להחליט האם מספר הפיקסלים האלה עונה על הקריטריונים להחלפה של הצג באחר.

לך כבר החליפו לאותו דגם ולא מסכימים להחליף פעם נוספת - מה שמרמז על כך שההחלפה היא חד פעמית לגבי פיקסל אחד שרוף ואחרי זה הם כבר מרשים לעצמם להגיד שמכאן והלאה למסך השני יחולו קריטריונים יותר מחמירים. זאת הסיבה ששאלתי אותך האם הפיקסל נמצא בשורת המשימות - המקום שהכי פחות מפריע למשתמשי מחשב ושפיקסל פגום שם אינו מהווה פרמטר קריטי עבורנו להחלפת צגי LCD אפילו בצג הראשון, כי בצג השני עלול להופיע פיקסל שרוף במקום יותר מפריע...

פורסם

MeTaLhAmMeR האם אתה היית בעל מסך VP191B שנאלץ להחליף וניסו לתת לך VX922 במקום והיתעקשת לקבל את

ה VP930 (שהוא המקביל ל 191) ובסופו של דבר קיבלת?

אם כן האם למסך הקודם שלך היו פיקסלים מתים? כפי שאתה אולי יודע היו ברשותי שני מסכי VP930 כאשר אחד מהם(הראשון שקניתי) מת.

החליפו לי אותו ב"חדש" שלא היה חדש אלא פתוח בלי נילונים ועם פיקסל מת בחלק השמאלי/עליון של המסך.

כמובן שלא הסכמתי לקבל את המסך חזרה מהאחריות ולבסוף אחרי חודש המסך הוחלף בחדש מסוג VP930-3

אשר היה ללא פיקסלים מתים.

פורסם

MeTaLhAmMeR האם אתה היית בעל מסך VP191B שנאלץ להחליף וניסו לתת לך VX922 במקום והיתעקשת לקבל את

ה VP930 (שהוא המקביל ל 191) ובסופו של דבר קיבלת?

אם כן האם למסך הקודם שלך היו פיקסלים מתים? כפי שאתה אולי יודע היו ברשותי שני מסכי VP930 כאשר אחד מהם(הראשון שקניתי) מת.

החליפו לי אותו ב"חדש" שלא היה חדש אלא פתוח בלי נילונים ועם פיקסל מת בחלק השמאלי/עליון של המסך.

כמובן שלא הסכמתי לקבל את המסך חזרה מהאחריות ולבסוף אחרי חודש המסך הוחלף בחדש מסוג VP930-3

אשר היה ללא פיקסלים מתים.

Bagheera , אתה מתכוון שבצירוף מקרים MeTaLhAmMeR קיבל מהיבואן את הצג שהיה לו פיקסל מת בחלק השמאלי/עליון של המסך שאתה סירבת לקבל? כלומר בהחלפות כל יבואן מנסה לתת בתחילה צג שהוחזר כבר ע"י קונה מאוכזב?

פורסם

man of orleans, אתה אומר שטויות.

% הפיקסלים השרופים במסכים הוא נמוך מאד, בעיקר במסכים חדשים, ובטח ובטח במסכים חדשים מהאריזה שרק יצאו מהחנות.

רוב החברות נותנות אחריות על פיקסל אחד לשבועיים הראשונים, אתה יודע כמה כסף הן היו מפסידות אם 90% מהמסכים היו מגיעים עם פיקסל שרוף?

פורסם

את זה מעולם לא שלפתי מתוך המצאה גרידא. זו הטענה שנמצאה ב-cnet והם לא הכחישו את העניין או ביטלו מכל וכל. אז את הטענות שלך אל תפנה אליי ;)

עם זאת יש משהו בדבריך בכך שממשיכים להרוויח יפה בבועת ה-LCD והזניחו את סידרות ה-CRT ויצרנים רבים נטשו את הנישה הזאת. (דווקא SONY הודיעו שהם יעזבו ב-2007 את שוק ה-LCD למחשבים מאחר שהם לא מצליחים לעמוד ביעדי המכירות - http://www.behardware.com/news/8403/sony-to-leave-lcd-monitor-market.html).

פורסם

זה שזה כתוב איפשהו לא אומר שצריך להפיץ שטויות, זה עדיין לא נכון.

פורסם

Bagheera , אתה מתכוון שבצירוף מקרים MeTaLhAmMeR קיבל מהיבואן את הצג שהיה לו פיקסל מת בחלק השמאלי/עליון של המסך שאתה סירבת לקבל? כלומר בהחלפות כל יבואן מנסה לתת בתחילה צג שהוחזר כבר ע"י קונה מאוכזב?

אני לא מתעקש על זה שזה אותו מסך אבל בהחלט היבואן הרשמי של VS לא משהו כזה מגיע למימוש אחריות. אם שלחת לאחריות מסך בלי פיקלסים מתים

צריכים להחזיר לך מסך עובד(אני לא מתעקש על חדש) בלי פיקלסים מתים ולא להחליף בעיה בבעיה אחרת, אין חוכמות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים