עבור לתוכן

איך מעבדה מתמודדת עם פיקסל שרוף?

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך של VIEWSONIC דגם VP930 שהוא באחריות ויש לו פיקסל שרוף, השאלה שלי היא איך המעבדות שירות פה בארץ (שאצלי הם אומניטק) מתמודדים עם בעיה כזאת? מחליפים את כל המסך למסך חדש? מצליחים לתקן את הפיקסל השרוף? מחליפים פאנל? מה הם עושים?

ד"א, זה כבר המסך השני של החברה הזאת שנהרס לי... אני לא חושב שאני יתקרב אליהם שוב אז למי שחושב לקנות שייקח לתשומת ליבו

פורסם

באיזה מקום בפנל הפיקסל השרוף נמצא? האם הוא במרכז התצוגה או בשורת המשימות למשל?

פורסם

אם אתה קורא למסך "הרוס" בגלל פיקסל אחד שרוף - תחזור לCRT.

פורסם
  • מחבר

באיזה מקום בפנל הפיקסל השרוף נמצא? האם הוא במרכז התצוגה או בשורת המשימות למשל?

בוא נגיד שאם תחלק את המסך ל 4 רבעים אז פיקסל יהיה בחלק השמאלי למעלה, שמאלה מהמרכז וטיפה למעלה אם זה עוזר

^^

פיקסל שרוף זה לא נקרא תקול? זה תקין? ממש לא ניראה לי... יצא לי לקרוא קצת על הדגם הזה ואומרים שיש ללהם כניראה בעיה של פס ייצור, שמלא מסכים שלהם הגיעו עם פיקסל שרוף מהמפעל

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/638689.html

ל CRT אני לא חוזר בחיים, מה שכן אני נורא מצפה למסכים החדשים של CANON שאמורים להגיע, טכנולוגית SED או משהו כזה... אומרים שזה שילוב של CRT+LCD ביחד ואני אוהב את הרעיון שדווקא CANON תהיה זאת שתייצר את המסכים האלה בשיתוף עם TOSHIBA

בכל אופן אני בדרך כרגע לממש את האחריות לדבר הזה, קניתי מסך בהמון כסף ויש לי עליו עדיין אחריות אז למה לא לממש אותה?

רק מה שאני מאוד לא מרוצה ממנו זה השירות עצמו שלהם :'(

פורסם

לגבי זה שקנית מסך יקר ואתה זכאי לדרוש אותו תקין ב100% עד סוף האחריות אני מסכים איתך לחלוטין.

אבל אם פיקסלים שרופים מפריעים לך עד כדי כך פשוט תחזור לCRT.

אני לדוגמא עובד עם CRT פשוט כי אני לא סומך על הLCD ומבחינתי פיקסל שרוף זה "סוף העולם".

פורסם
  • מחבר

האמת שאני דיי מבין אותך בעניין סוף העולם, אבל אני פשוט לא יכול לחזור לCRT

אוקיי הייתי שם כרגע והם דיי הפתיעו אותי באיזה עניין...

הייתי בטוח שאני משאיר שם את המסך להחלפה/בדיקה פיתאום אמרו לי לחכות שם ושיקראו לאיזה מנהל שלהם ושהוא יסביר לי הכל... חיכיתי עד שהגיע ה"מנהל" ואמר לי שיש איזשהו תקן בינלאומי של VIEWSONIC שאומר לכל גודל מסך יש מספר פיקסלים שרופים שניתן להחליף אותו, רק אם הפיקסלים השרופים עוברים את אותו מספר בגודל מסך מסוים אז ניתן לחליף באחריות...

בכל אופן מה שהוא אומר זה שלמסכי 19' של החברה הזאת רק אחרי 7 (!!!) פיקסלים שרופים מחליפים, אם ככה אין מה לעשות עם זה... זה הגיוני מה שהוא אומר!? כי אני לא ממש סומך עליהם מהניסיון הקודם שהיה לי איתם

פורסם

רק בגלל הדבר הזה אני לא רואה את עצמי מחליף מסך בזמן הקרוב

מצד אחד אני רוצה מסך רחב, מצד שני אין CRT למחשב עם רחב ושד יודע איפה יש טלוויזיות זולות עם רחב

פורסם

פיקסל אחד שרוף לא נותן לך לממש את האחריות.

ברוב החברות ניתן להחליף את המסך רק אם יש לפחות 3 פיקסלים שרופים, וזה משתנה מחברה לחברה.

חלק גם דורשות שהפיקסלים השרופים יהיו באותו איזור.

לא עובדים עליך. פשוט לא קראת את האותיות הקטנות. :nixweiss:

פורסם

אני ממש לא רוצה לחוות את ההרגשה של לקנות מסך חדש ולגלות שהוא לא מושלם, ולכן אני משתתף ב"צערך"

לי אישית יש 4 LCD בבית, ולאף אחד מהם אין פיקסל שרוף.

פורסם
  • מחבר

לא עובדים עליך. פשוט לא קראת את האותיות הקטנות. :nixweiss:

האמת היא שלא היו אותיות קטנות לקרוא כי משום מה לא קיבלתי תעודת אחריות עם המסך, וכששאלתי היום למה אמרו לי שאין מה לדאוג לגבי זה ושהם היבואנים היחידים של המסכים האלה בארץ ושהמספר הסידורי של המסך רשום אצלהם במחשבים... וזה דווקא מה שמדאיג אותי שאין תעודת אחריות ושאין איזו אסמכתא שמציינת את המגבלויות של האחריות ואם הייתי יודע את זה לא הייתי נוסע לשם בכלל וזה חבל

פורסם

האמת היא שלא היו אותיות קטנות לקרוא כי משום מה לא קיבלתי תעודת אחריות עם המסך, וכששאלתי היום למה אמרו לי שאין מה לדאוג לגבי זה ושהם היבואנים היחידים של המסכים האלה בארץ ושהמספר הסידורי של המסך רשום אצלהם במחשבים... וזה דווקא מה שמדאיג אותי שאין תעודת אחריות ושאין איזו אסמכתא שמציינת את המגבלויות של האחריות ואם הייתי יודע את זה לא הייתי נוסע לשם בכלל וזה חבל

יש יבואנים שלא מצרפים תעודת אחריות משום שלדידם תעודת האחריות הגלובלית באנגלית ובשפות נוספות המצורפת באריזה היא היא הקובעת ולא משנה מה יגידו לך בחנות או ביבואן לפני הרכישה.

בגדול בתעודות האחריות הגלובליות הללו חלק מהיצרנים - אם לא כולם - מציינים שהאחריות אינה מכסה הידרדרות בביצועי המסך, עקב חלקים רגישים כגון פנל ה-LCD עצמו ו/או המנורות האחוריות וכדומה (למשל שינויים בבהירות, בצבעים, באחידות התאורה, אחידות צבע, פיקסלים פגומים ו/או פיקסלים שרופים וכדומה).

מבחינה סטיסטית בכל צג LCD חדש יש סיכוי גבוה מאוד של פיקסל אחד שרוף, שיופיע עד לאחר 30-50 שעות עבודה מצטברות מהיותו חדש, וצריך להבין שזו תופעת לוואי או מחלת ילדות של LCD, שכן קשה מאוד להבטיח שכל טרנזיסטור וטרנזיסטור יתפקד בצורה תקינה ויש אלפים של כאלה בכל פנל. לכן בכל החלפה יש עדיין סיכוי לפיקסל שרוף לפחות אחד עד חלוף 50 שעות עבודה מצטברות ומעבר לשעות אלה לא רואים יותר עוד פיקסלים שרופים לתקופה ארוכה.

צגים עם פיקסל שרוף אחד או יותר מנסים בדר"כ לתקן ע"י הפעלת לחץ מאסיבי על הפיקסל שלא עובד על מנת להעיר אותו לחיים אבל :nono: זו פעולה שכרוכה בסיכון רב - הפנל עלול להיסדק באותו מקום או שהפיקסלים מסביב לאותו זה ששרוף עשויים להפסיק לתפקד בשעה שהשרוף יחזור לעבוד. יש גם תוכנות שמשאירים אותן למשך מספר שעות שמבצעות מצגת צבעים מסחררת (מה שיכול לגרום להתקף לחולי אפילפסיה) וגם אז זה עוזר יותר ל-Sub Pixels תקועים והרבה פחות לשרופים. יש יבואנים שאף מוכרים את הצגים במחיר נמוך משמעותית לקהל לא דורשני (וקראתי בעבר על רוכשים של צגי NEC עם פיקסל שרוף שרכשו במחיר נמוך ב-1000 ש"ח מהרשמי) או ששולחים אותם לתצוגות לך תדע...

ב- SED לא משתמשים בטרנזיסטורים שיטת העבודה דומה ל-CRT ולכן זו טכניקה חדשה לחלוטין עם עתיד מאוד מבטיח אבל השאלה היא מתי יחל ייצור המוני ובמחירים התחלתיים זהים או מעט גבוהים יותר בהשוואה ל-LCD האיכותיים בשוק. אני הלכתי לרכוש צג LCD ולא חיכיתי כי בינתיים אני צריך צג ואין אפשרויות בחירה כרגע - CRT של סמסונג 19" לא משווק יותר ע"י חיון וגם לא הגדולים יותר. אולי Viewsonic CRT 21 עדיין ניתנים להשגה אבל המשקל מעל 26 ק"ג וכמות הקרינה לא מלהיבים בלשון המעטה (גם SED ככל הנראה יקרין יותר קרינה מ-LCD אבל פחות מה-CRT).

רק בגלל הדבר הזה אני לא רואה את עצמי מחליף מסך בזמן הקרוב

מצד אחד אני רוצה מסך רחב, מצד שני אין CRT למחשב עם רחב ושד יודע איפה יש טלוויזיות זולות עם רחב

דווקא ל-SONY יש צג CRT רחב 24" GDM-W900 עם רזולוציה של 1920x1200 שבארה"ב הוא עולה כולו רק 500 דולר והמשתמשים שם מאוד מתלהבים מאיכותו הגבוהה, שאף גורמת להם להתחבט בשאלה האם מוצדק לרכוש Dell 2407WFP. צריך לבדוק האם ישפאר בכלל מייבאת אותו בהזמנה אישית ובאיזה מחיר...

פורסם

וואו תודה אני שמח לדעת שיש CRT למחשב עם רחב

השאלה מה כדאי לי

אני לא ממהר לשום מקום כרגע אבל בכל מקרה

האם כדאי לי לנסות להשיג את המסך הזה על ידי נידנוד לישפאר או לחכות לSED

ובאמת אין לי בעיה לחכות כל עוד המסך שלי לא נשרף סופית

פורסם

לדעתי כדאי לך לבדוק האם אפשר להזמינו ומה עלותו. האיכות שלו כאמור היא מעל ומעבר ועדיין צריך כרטיס מסך רציני עבורו. אני הייתי קונה אותו אבל צריך שולחן ממש עמיד בשביל 40 ק"ג...

לחכות ל-SED? לא יודע, אבל העובדה היא שכבר 4 שנים טחנו את הנושא של LED ומה יצא? רק צג יחיד של NEC 21.3" עם 20 מילישניות ותג מחיר של 6000 דולר.

פורסם

יש לי 1900XT

אבל בCRT אין רזולוציה נאטיבית והאיכות לא יורדת לא?

אפשר לצפות בסרטים בfull hd ולשחק ב1024x768

פורסם

קצת אופטופיק אבל עדיין קשור - למישהו יש לינק לתוכנה שאולי יכולה לתקן פיקסלים "חצי" שרופים? (מה ש- man of orleans אמר)

יש לי איזה פיקסל אדום שהופיע לי שעה אחרי ההפעלה הראשונית :P והייתי מת להעיף אותו.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים