עבור לתוכן

שאלה קשה- מעגל להתנגדות המבוקרת ע"י התנגדות אחרת

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צריך לבנות מעגל שבכניסתו שני הדקים- ביניהם ההתנגדות משתנה בתלות בכפתור שנלחץ.

במוצא- שני הדקים וביניהם התנגדות משתנה. הערכים בכניסה ידועים והערכים המצופים במוצא ידועים.

אין קשר לינארי בין המוצא לכניסה.

דוג': כשלוחצים על לחצן מס' 1 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 58ohm. במוצא צריך להיות 16.8Kohm

כשלוחצים על לחצן מס' 2 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 126ohm. במוצא צריך להיות 23.6Kohm

הפתרון שאני חשבתי עליו הינו מערכת של משווים שתחפש איזה התנגדות נכנסה, המשווה שיזהה יכנס לרוויה ויפעיל טרנזיסטור שיחבר את הנגד שצריך ליציאה.

מודה מראש למי שיצליח לעזור עם מעגל, רכיב, או כיוון שונה ממה שהצגתי.

אורן

פורסם

אין לי מושג אם אתה אמור להניח שתמיד קיימת בכניסה אחת משתי ההתנגדויות או שאתה אמור לטפל במצב בו לא קיימת התנגדות אחרת ואז, נאמר, במוצא אתה צריך לספק נתק או קצר

אם אתה יכול להניח שתמיד תמיד יש את אחת משתי ההתנגדויות האלה אז אתה בהחלט יכול לעשות את זה עם משווה שאחת הרגליים שלו מחוברת למתח אמצע (2.5V בהנחה ואתה עובד עם 5V, אפשר לקבל את זה עם מחלק מתח בעל שני נגדים זהים) והרגל השניה שלו מחוברת לרגל אחת של הנגד הכניסה ורגל אחת של נגד של 90 אוהם, את הרגליים האחרות של הנגדים האלה תחבר לGND וVDD.

את היציאה של המשווה תחבר ישירות לטרנזיסטור אחד בטור לנגד היציאה המתאים ואת הטנזיסטור השני תחבר דרך מהפך ליציאת המשווה ותשים אותו בטור לנגד השני.

פורסם

חשבתי על שתי פתרונות בשבילך

1.רשת תאום-מנחת

2.מעגל עם מפסקים ולחצנים ונגדים עם אחזקה עצמית שכשאתה לוחץ על כפתור מס1 נגיד המספק נסגר גם בכניסה וגם במוצא באותו זמן

פורסם
  • מחבר

תודה על הרעיונות,

BINGO- תוכל לתת דוגמאות של מעגלים למה שציינת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים