עבור לתוכן

בעיה מוזרה מאוד ברשת ביתית (כנראה בעיה בתשתית)

Featured Replies

פורסם

*השאלה נכתבה מחדש.. בבקשה לקרוא..*

שלום,

יש לי בעיה מאוד מוזרה בתשתית של הרשת בבית הנקודת רשת שיש במרתף לא עבדה אף פעם, חוץ מזה יש בעיה אחרת אבל נעזוב את זה עכשיו.. הכבל רשת עובר מהארון רשת בקומה השניה דרך הארון חשמל בקומה הראשונה עד למרתף, לחברה שהתקינה כאן את הרשת יש מכשיר שבודק את התקינות של נקודות הרשת, המכשיר אומר שהכל תקין אבל כשמחברים מחשב זה לא עובד, לא משנה איזה מחשב או איזה כרטיס רשת..

אחרי הרבה תלונות לחברה הם אמרו שיש להם אותה בעיה בעוד 2 מקומות והם אמרו שהחלפת SWITCH אולי יעזור.. זה נראה לי ממש לא הגיוני.. כל הסימנים מצביעים על בעיה בתקשורת..

מישהו שעבד בתור עוזר למנהל רשת גדולה אמר לי שהבעיה היא אכן בעית תקשורת והיא נגרמת בגלל שהכבלים של הרשת עוברים קרוב לכבלים של החשמל וזה גורם להפרעות בתקשורת.. הוא אמר לי גם שבשביל למנוע הפרעות בתקשורת כמו זו שיש לי משתמשים בכבלים של רשת שהם מיוחדים לתשתיות ולהעברה בקירות והם כבלים פשוטים כביכול של CAT5e אבל עם 250 או 350 MHZ, אין לי מושג מזה אבל ככה הוא אמר שקוראים לכבלים האלה..

למישהו יש נסיון עם תשתיות ויכול להגיד לי אם אלה הכבלים שאני צריך?

בתודה מראש,

עומר.

פורסם

ראשית ברכות לרגל המעבר לדירה החדשה...

שנית:

אם חברה (אני מניח שמקצועית ) ביצעה את העבודה, הייתכן שהם עברו על חוקי בטיחות חשמל והעבירו את הכבלים סמוך (השאלה עד כמה סמוך) לכבלי חשמל?

איזה סוג כבל השחילו דרך הקיר ? Cat 5 עם 8 גידים או עם 4 גידים?

תעביר את הכבלים בין הקער למחשב במחשבים שעובדים ותרד למרתף ותבדוק האם הכבלים אשמים או שפשוט תעביר מחשב שלם למרתף לבדיקה. כמו כן תחליף פורטים במתג ותבדוק ....

פורסם

מה שזה לא יהיה, לכרטיסי הרשת שלך זה לא קשור.

פורסם
  • מחבר

הכבלים שהשחילו הם של 8 גידים

הכבלים עוברים בצינור של התקשורת (איפה שעובר גם הטלפון)

וסמוך לצינור הזה עובר הצינור של החשמל..

בקשר למה שהצעת ניסיתי את זה וזה לא עזר..

פורסם
  • מחבר

שימו לב, שיניתי את השאלה.. בבקשה לקרוא ולהגיב (מי שיש לו מושג...)

תודה מראש,

עומר.

פורסם
  • מחבר

הרשת סוף סוף עובדת!

מסתבר שהבעיה היתה שהטכנאי רשתות שהיה בעל מעט נסיון עשה את החיווט אכן מקבילי (כמו שצריך) ולא מוצלב אבל לא לפי הזוגות הסטנדרטיים.. משקע לשקע זה לא אמור להפריע אבל מתקע לשקע זה כן מפריע אז חיברו לי הכל לפי הסטנדרט (A) ועכשיו הכל עובד.

תודה לכל מי שעזר..

עומר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים