עבור לתוכן

קניית זכרונות חדשים למחשב ישן....

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

ברשותי מחשב ישן:

פנטיום 4 2.4GHZ HT, 512 זיכרון (2 סטיקים של 256) מסוג DDR 400 (לא יודע איזה CL) לוח אם ROCK LAKE של אינטל (865PERL).

אני רוצה לקנות למחשב זיכרון, משום שהוא עובד לי לאט מאוד (הוא לאחר פירמוט). 2 שאלות יש לי:

1. מה זה CL? ראיתי שיש כזה נתון של הזיכרון, אין לי מושג מה זה (אני מניח שהכוונה לשעון או משהו - אבל מה זה אומר) ובנוסף, כיצד אני יכול לבדוק איזה CL אני צריך (ב-EVEREST לא רשום, ואני מעדיף כרגע לא לפתוח את המארז)?

2. אני רוצה שיהיה לי לפחות 1GB, אבל משום שיש לי 2 סטיקים של 256 ואני רוצה שהזיכרון יעבוד ב-DUAL CHANNEL מה התצורה המומלצת? קנייה של 2 סטיקים של 512? האם במקרה זה אני אוכל להוסיף גם את מה שיש לי כרגע ולקבל בסה"כ והאם זה יעבוד כ-DUAL CHANNEL 1.5GB? (הכוונה היא כאשר כל הסלוטים תפוסים, 2*512 + 2*256)?

תודה מראש לכל העוזרים...

פורסם

1. שאלות נפוצות

2. כנראה שכן

תנסה קודם כל עם כל הסטיקים, אם זה יעבוד הרווחת.

פורסם
  • מחבר

הייתי רוצה לדעת לפני שאני קונה, כי אם אני אדע שזה לא עובד אולי אחליט לקנות 2G ב-2 סטיקים של 1GB...

קראתי את השאלות הנפוצות, הבנתי בערך מה זה CL, אבל איך אני יודע איזה יש לי מבלי לפתוח את המארז?

פורסם

CPU-Z

פשוט תתנה את הקנייה שלך בזה שהזיכרונות יעבדו

כמובן שתצטרך לקחת את המארז עם התכולה שלו אל החנות

פורסם
  • מחבר

אין לזה תשובה ודאית?

יש לי כרגע 2 סטיקים של 256 מ"ב DDR 400MHZ של קינגסטון עם CAS LATENCY של 3, אני קונה את אותם הזכרונות בדיוק, עם אותם הנתונים מאותה החברה, רק 2 סטיקים של 512. האם בכלל יתכן DUAL CHANNEL של 2 "סטים", כלומר כל סט הוא 2 סטיקים?

אתה יודע טוב כמוני כי היום קונים דרך האינטרנט הכל, ולך תתנה לאתר אינטרנט את הקנייה במשהו.... ;)

פורסם

אין לזה תשובה ודאית?

יש לי כרגע 2 סטיקים של 256 מ"ב DDR 400MHZ של קינגסטון עם CAS LATENCY של 3, אני קונה את אותם הזכרונות בדיוק, עם אותם הנתונים מאותה החברה, רק 2 סטיקים של 512. האם בכלל יתכן DUAL CHANNEL של 2 "סטים", כלומר כל סט הוא 2 סטיקים?

אתה יודע טוב כמוני כי היום קונים דרך האינטרנט הכל, ולך תתנה לאתר אינטרנט את הקנייה במשהו.... ;)

הדואל צריך לעבוד כל עוד אתה שם כל זכרון בסלוט מול זה שאיתו (256+256 ו 512+512)

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מקווה שאתה צודק...

זה מוסיף לי עוד חצי ג'יגה זיכרון... אחת הייתי שוקל לקנות 2 סטיקים של 1GB ולקבל בסה"כ 2GB, אבל ככה יהיה לי במחיר של חצי כמות של 1.5GB....

פורסם

אין לזה תשובה ודאית?

בעיות תאימות הן נדירות אבל קיימות

פורסם
  • מחבר

נניח שלא תהייה בעיית תאימות - האם הדבר אפשרי בכלל?

פורסם

קיבלת את כל התשובות שיכולות להיות.

אני ממליץ לך לראות לפי יצרן לוח הM מה הקומבינציות של הזכרונות.

עכשיו לגבי מה שענו לך:כעיקרון אין בעיה להוסיף למה שיש לך עוד שני סטיקים זהים שיעבדו כדואל.

כל ערוץ יעבוד כדואל,התיזמונים יהיו לפי האיטי ביותר.

כל זה בתנאי שאתה לא חורג מהוראות היצרן,נניח אל תערבב DS עם SS,כי זה פתח לצרות.

עכשיו,להגיד לך שנתן לך אחריות על הקניה?לא!כמו שענה לך ליאור וכמו שאני אומר לך,תתנה את הקניה בעבודת המחשב או שתקח את המחשב לחנות,שים זכרונות.

עובד?סבבה,לא עובד תחליף.

עריכה:אגב,ישנם לא מעט אתרים שבהחלט יסכימו אם אתה מתנה את הקניה.תברר טלפונית ותבקש אישור מייל.

פורסם

נניח שלא תהייה בעיית תאימות - האם הדבר אפשרי בכלל?

נדיר שזה לא יעבוד

כלומר כן זה אפשרי

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון ל-shirNoshe:

אומנם אני שם 2 סטיקים זההים, אבל הם שונים מה-2 סטיקים שכבר קיימים (רק בגודל).

בקשר לאחריות - אני צריך לקנות את זה קרוב למקום מגוריי, למקרה ואני אצטרך להחליף ולכן אין לי את הפריבילגיה של לבחור חנות מכל החנויות הקיימות, ואני לא בטוח שאתה צודק בנושא שחנויות יתנו לי לבדוק את זיכרונות...

DS עם SS - תוכל להרחיב בנושא?

לליאור - תודה על התגובה, מקווה שלא אתאכזב....

פורסם

דבר ראשון ל-shirNoshe:

אומנם אני שם 2 סטיקים זההים, אבל הם שונים מה-2 סטיקים שכבר קיימים (רק בגודל).

בקשר לאחריות - אני צריך לקנות את זה קרוב למקום מגוריי, למקרה ואני אצטרך להחליף ולכן אין לי את הפריבילגיה של לבחור חנות מכל החנויות הקיימות, ואני לא בטוח שאתה צודק בנושא שחנויות יתנו לי לבדוק את זיכרונות...

DS עם SS - תוכל להרחיב בנוש

זה הבנו מההתחלה,אין צורך לחזור על זה.

לגבי החנויות יש חנויות שיתנו לך להחזיר,אז תבדוק לפני ההזמנה,אתה לא הראשון בקטע הזה.

DS=DOUBLE SIDE

SS=SINGLE SIDED

זה אומר שהצ'יפים על זכרונות יהיו מורכבים על צד אחד של לוח ה-PCB,או משני צידיו.זה דווקא דבר שאתה צריך לראות בהוראות הלוחM מה המיגבלה,

כי עירבוב של זה זה פתח לצרות,לכן זה מחייב בדיקה.

פורסם
  • מחבר

לפי התיעוד של אינטל, הלוח תואם גם SS וגם DS אבל יש מגבלה שלא מובנת לי:

double sided dimms with X16 organization are not supported

מה זה אומר?

פורסם

:lol: ברור שהלוח עובד גם SS וגם DS..

אבל שילוב של שניהם לא רצוי,לכן כאן הבעיה שלך והתנאי של הרכישה.יכול להיות שכן,ויכול שלא..

עכשיו הבנת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים