עבור לתוכן

מה זה תלפיות בצבא?

Featured Replies

פורסם

נכון שאתה חייל ויש מסדרים וכו' (זה באמת חיסרון), אבל אני לא מבין מה כ"כ רע בזה?

יש לתלפיונים את התנאים הכי טובים בצה"ל.... חוץ מזה, החל מהשנה, התלפיונים עושים קורס קצינים אחרי השנה הראשונה (בגיל 18-19).

לא יודע מאיפה שמעת שתלפיונים שוחרים... הם חיילים לכל דבר.

• תגובות 105
  • צפיות 9.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טוב, הדבר היחיד שנשאר לי להגיד זה שאני משתתף בצערם...

פורסם

אתה מוכן לשתף אותנו בסיבה לכך?

פורסם

כבר שיתפתי מספר פעמים... תקרא כמה הודעות אחורה...

אגב, אני מעוניין לדעת מאיפה אתה יודע מה עתודאים עושים בשרות שאתה טוען שהתנאים של תלפיונים טובים כל כך...

פורסם

עתודאים עושים בשרות את מה שצה"ל אומר להם לעשות, כמעט ואין להם בחירה (יותר נכון, יש בחירה, אבל צה"ל לא מתחשב בה ברב המקרים).

איך אני יודע את זה?

שיחות עם עשרות עתודאים (2 מהם הם חברים טובים מאד שלי ובן דוד שלי שסיים את המסלול שנה שעברה), עיון באינטרנט, שיחות עם המון אנשי צבא שהם לא עתודאים וכו'...

חוץ מזה, כנס לפורום עתודה בתפוז ותבין לבד. אני מבין שאתה כ"כ מרוצה כי אתה עדיין לומד את התואר, נראה מה יהיה כשתתחיל לשרת....

פורסם

כמה דברים:

1. IG, תלפיונים נמצאים בשירות חובה (+ שס"ן) בזמן הלימודים שלהם. אחרי הקק"צ הם נכנסים לקבע (אני מכיר מספיק תלפיונים...)

2. MODY69, בעיקרון אתה צודק, אבל זה לא בהכרח הדבר הכי משתלם. תזכור שתלפיון משתחרר לשוק העבודה רק בגיל 27 בערך. להשוואה:

ממר"מניק צריכים לחתום "רק" שנתיים וחצי (במקום 6), והם לרוב נחשקים כמעט כמו תלפיונים. הממר"מניק משתחרר בגיל 24 (וכבר מרוויח יותר ממה שהתלפיון בצבא מרוויח), ובגיל 27 כבר יהיה עם נסיון באזרחות של 3 שנים (שמה לעשות, נחשב יותר מנסיון בצבא).

במסלולי גאמא ושחקים צריך לחתום אפילו פחות מזה (שנה בממוצע). אני בן 22, השתחררתי מהצבא לפני חצי שנה. אם הייתי בתלפיות אז הייתי רק מתחיל את השנה השנייה של השירות שלי, ובטוח הייתי מרוויח הרבה פחות ממה שאני מרוויח עכשיו (וכנראה גם הייתי פחות מאושר).

היתרון של תלפיות - אתה יוצא עם תואר. והיום זה כבר לא כזה יתרון, כי יש מספיק אנשים שלומדים תוך כדי השירות הצבאי שלהם (או אפילו לפניו).

הם האנשים הכי מבוקשים בהייטק כי הם אנשים מוכשרים שמוכנים לעבוד 24\7. העבדים האולטימטיביים...

ממש לא נכון. תלפיונים מבוקשים פשוט כי הם ידועים כאנשים מבריקים (אני אחזור ואציין שאני מכיר לא מעט תלפיונים).

פורסם

הניסיון באזרחות שווה יותר רק כשיש יותר עובדים מאשר משרות .

פורסם

עתודאים עושים בשרות את מה שצה"ל אומר להם לעשות, כמעט ואין להם בחירה (יותר נכון, יש בחירה, אבל צה"ל לא מתחשב בה ברב המקרים).

איך אני יודע את זה?

שיחות עם עשרות עתודאים (2 מהם הם חברים טובים מאד שלי ובן דוד שלי שסיים את המסלול שנה שעברה), עיון באינטרנט, שיחות עם המון אנשי צבא שהם לא עתודאים וכו'...

חוץ מזה, כנס לפורום עתודה בתפוז ותבין לבד. אני מבין שאתה כ"כ מרוצה כי אתה עדיין לומד את התואר, נראה מה יהיה כשתתחיל לשרת....

O_o

נראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר... אני מבואס בגלל מה שיהייה בשרות...

אבל אני זה לא הנושא...

תלפיותניקים משרתים בד"כ במקומות סודיים שהם הכי קריעת תחת, וזה לא מתאים לכולם בגיל 20+ (אם כל הכבוד, אני כבר לא ילד שעכשו יצא מהתיכון...) ובמיוחד אחרי קשר של 3-4 שנים עם אנשים "מבוגרים"... במקום שאני אתחיל את החיים שלי בגיל הזה אני אהייה תקוע כל הזמן בעבודה (במקרה ואני אשרת במודיעין או ביחידה מסווגת אחרת), ואים לא אז יתייחסו אלי בזילזול כי אני לא משקיע כמו השאר (ושאר השטויות שמסתכלים עליהם בצבא...)

ותאמין לי שאני מכיר מספיק עתודאים שאני לא צריך ללכת לפורומים בתפוז (ששם נמצאים העתודאים הכי בלאי) כדי ללמוד על החיים...

וזה באמת הסבר אחרון שלי, כי כל עוד אתה לא תהייה במצב הזה (לא אח של דוד של סבא) אתה לא תבין.

ממש לא נכון. תלפיונים מבוקשים פשוט כי הם ידועים כאנשים מבריקים (אני אחזור ואציין שאני מכיר לא מעט תלפיונים).

הם עושים תואר כפול... כבר מכאן מכינים אותם לתנאי עבדות :P

פורסם

איך אני יודע את זה?

זה לא ממש נכון למשל אצלינו בחוזה(של "עתידים") כתוב שאם לא ישבצו אותנו במקצוע אנחנו פטורים מה 3 שנים קבע

וזה גם תלוי מה אתה לומד בטח שאם אתה לומד סטטיסטיק ביולוגיה מדעי הרוח או מדעי החברה או ... וכו' אז רוב הסיכוים שלא תעבוד במקצוע

אבל אם אתה לומד חשמל מכונות או אוירונטיקה אז רוב הסיכוים שכן תשתבץ במקצוע

פורסם

אדוני שלא לציטוט, כשצה"ל אומר "במקצוע", הוא לא תמיד מתכוון למה שאתה חושב... עוד שנה- שנתיים אתה תבין... (טוב, אתה לומד אווירונאוטיקה, אז אתה אולי לא תבין, אבל רוב האנשים לא עושים בצבא בדיוק את מה שהם למדו... לדוגמא, יש סיכוי גדול שאני אתעסק עם פולימרים כשזה בכלל משהו שלומדים בתואר לכימיה...)

פורסם

זה לא ממש נכון למשל אצלינו בחוזה(של "עתידים") כתוב שאם לא ישבצו אותנו במקצוע אנחנו פטורים מה 3 שנים קבע

וזה גם תלוי מה אתה לומד בטח שאם אתה לומד סטטיסטיק ביולוגיה מדעי הרוח או מדעי החברה או ... וכו' אז רוב הסיכוים שלא תעבוד במקצוע

אבל אם אתה לומד חשמל מכונות או אוירונטיקה אז רוב הסיכוים שכן תשתבץ במקצוע

בדיוק... ומה שההסכם הזה אומר זה שאם תלמד לדוגמא תואר שקשור במחשבים, הם יכולים לתת לך מקצוע של הכנת מצגות או הזמנת מוצרים שקשורים איכשהו למחשבים או אלקטרוניקה (תפקידים של מזכירה).

פורסם

צריך להיות עם פרופיל מסויים בשביל להיות בתלפיות?

פורסם

לא.

פורסם

לא.

כן!

צריך 72 אבל גם אנשים עם 64 שיקבלו אישור מרופא יכולים להכנס לתוכנית.

פורסם

בדיוק... ומה שההסכם הזה אומר זה שאם תלמד לדוגמא תואר שקשור במחשבים, הם יכולים לתת לך מקצוע של הכנת מצגות או הזמנת מוצרים שקשורים איכשהו למחשבים או אלקטרוניקה (תפקידים של מזכירה).

לא נכון, מספר המקצוע שלך חייב להיות בתחום, כלומר אם למדת מדעי המחשב אתה חייב לקבל מספר מקצוע של תוכניתן.

אם משבצים אותך בתור מזכירה עם המספר מקצוע הזה אתה פוסל את התפקיד ע"ס איך תאימות למקצוע, אם הם פוסלים לך את המקצוע אתה לא חייב 3 שנות קבע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים