עבור לתוכן

מי יתן ביצועים טובים יותר מעבד חלש יותר אבל עם באס גבוה או להיפך?

Featured Replies

פורסם

הייתי רוצה לדעת מי אמור לתת ביצועים טובים יותר:

Pentium 4 2.80GHz (HT; 800Mhz) or Pentium 4 3.06GHz (HT; 533MHz

ומה בדבר ה Pentium 4 2.60GHz HT; 800MHz ? איפה הוא משתלב בטבלת הביצועים מול המעבדים הנוכחיים?

ואם תוכלו להסביר מה נותן באס גבוה, זה גם יהיה נחמד..

תודה.

פורסם

הייתי רוצה לדעת מי אמור לתת ביצועים טובים יותר:

פורסם

לא ניתן לענות על זה באופן חד משמעי כי זה יהיה תלויי בסוג היישום.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

אז איפה אנחנו רואים את ההשפעה של הבאס הגבוה?

כלומר, מה זה נותן? מה הוא בעצם עושה יותר טוב מהבאס האיטי יותר?

פורסם

אוקי.

אז איפה אנחנו רואים את ההשפעה של הבאס הגבוה?

כלומר, מה זה נותן? מה הוא בעצם עושה יותר טוב מהבאס האיטי יותר?

באס גבוה יותר אומר שרוחב הפס בין הזכרון למעבד, גדול יותר, ז"א שהמידע יגיע למעבד מהר יותר,

למשל במשחקים, כשמעבירים מידע בקצב רצחני, הבאס ישחק תפקיד חשוב.

אבל במשהו כמו קידוד MP3, שבו (אני חושב, לא בטוח) אין צורך להעביר למעבד מידע במהירות, אלא רוב הזמן הולך על "סתם" חישובים,

הבאס לא ישנה כ"כ, ומהירות המעבד תשנה יותר.

פורסם

עולות קידוד ופיענוח ברמה ביתית (של מדיה למטרות דחיסה, לא קידוד נגד פריצה) לא תלויות בבאס או אפילו בקאש אלא נטו במהירות המעבד.

הבאס מועיל בפעולות שניגשות לזיכרון או שמועדות ל Cache misspredictions כמו חלק מהפעולות במישחקים או עבודה על Database.

אין כמעט יישומים שהם באופן חד משמעי יישום מסוג זה או אחר אלא שילוב בין כמה סוגי פעולות ועדיף לחכות ולראות בנצ'מארקים.

פורסם

ומה בדבר ה Pentium 4 2.60GHz HT; 800MHz ? איפה הוא משתלב בטבלת הביצועים מול המעבדים הנוכחיים?

ראשית, אי אפשר לדעת בוודאות כלום.

בקשר לשני המעבדים שרשמת למעלה, אני מעריך שאם תתן למעבד עם הבאס 800MHz זיכרונות שידעו לנצל את רוחב הפס הנ"ל, הוא יהיה יותר מהיר. כבר ראינו שכדי "לספק" באס של 400MHz של הפנטיום 4, צריך זיכרון DDR 2700, שמשתווה ואף לפעמים עולה בביצועים על זיכרון הRDRAM 800.

לכן כדי לספק באמת את רוחב הפס של מעבדים עם באס 800MHz יהיה נחוץ DDR PC2700 דו ערוצי. ואני מאמין שזה ייקרה.... במידה והמערכת שלך אכן תיהיה מבוססת על DDR PC2700 דו ערוצי שיכול "לספק" באס של 800MHz, אני מעריך שהמערכת הנ"ל תיהיה יותר מהירה.

בקשר לשאלה השניה, כרגע הוא לא יצא (אף מעבד עם באס 800 עוד לא יצא) אז מאיפה לנו לדעת? אם תשים אותו על ערכת שבבים וזכרונות PC2700 או RDRAM PC1066 הוא לא שונה מהמעבד 2.6GHz פנטיום 4 שכבר קיים היום. רק אם תשתמש בDDR דו ערוצי של 2700 הוא יהיה יותר מהיר. עד כמה קשה לדעת....

פורסם

בקשר לשני המעבדים שרשמת למעלה, אני מעריך שאם תתן למעבד עם הבאס 800MHz זיכרונות שידעו לנצל את רוחב הפס הנ"ל, הוא יהיה יותר מהיר. כבר ראינו שכדי "לספק" באס של 400MHz של הפנטיום 4, צריך זיכרון DDR 2700, שמשתווה ואף לפעמים עולה בביצועים על זיכרון הRDRAM 800.

צריך זיכרון PC3200.

פורסם

בשביל P4 עם באס של 400 מה"ז צריך :

שני ערוצי PC1600

שני ערוצי PC800

ערוץ אחד של RIMM3200

בשביל מעבדי P4 עם באס של 800 מה"ז צריך שני ערוצי DR400/PC3200 וכבר ידוע שה SPRINGDALE הבא עלינו לטובה בשנה הבאה יתמוך בזה.

פורסם

צריך זיכרון PC3200.

לא נכון. רשמית, צריך DDR 400/3200 ערוצי. אבל בתכלס לא נראה שיהיה הבדל גם בין DDR 2700 דו ערוצי...

אם בפנטיום 4 בבאס 400, RDRAM 800 דו ערוצי מספק 3.2GB לשניה, וDDR 2700 מספק 2.7GB, כבר הוכח שהביצועים שלהם (אפילו שהDDR תיאורטית יותר איטי) זהים ולרוב הDDR 2700 עובר בקצת.

אבל רשמית כמו שכבר אמרו, צריך PC3200 דו ערוצי לבאס 800.

פורסם

אז רגע אם אני מתכנן לקחת זכרונות 3200ddr אז מה יותר טוב לקחת p4 400 mhz???

במקום 533?

פורסם

חס וחלילה.

פורסם

טוב אז לא הבנתי...

פורסם

המטרה היא שהבאס יהיה כמה שיותר מהיר ןיחד איתו הזיכרון.

זה שהזיכרון לא ירוץ ב 533מה"ז זו לא סיבה לקחת מעבד פחות טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים