עבור לתוכן

סוציאליזם בחברות הכבלים

Featured Replies

פורסם

הכיצד?

ובכן, לאחר שיחה עם מספר ספקי נתבים בארץ, במאמץ למצוא נתב שתומך במודם כבלים, התברר לי שלא רק החייגן מפריע לכך:

החייגן זה עוד מילא, יש לכך צידוקים מצדו של הספק מבחינת אבטחת מידע.

אך, בנוסף לכך, קיים נושא סוג החיבור חייגן. יש פרוטוקול שנקרא L2TP, שיהווה בעייה בקרוב אם ייושם ע"י חברות הכבלים.

כרגע רוב חיבור הכבלים עובדים בפרוטוקול PPTP שהנתבים הזולים (אלו של USR, LINKSYS)

תומכים בו (כאלו שעולים $50-100 בחו"ל, ובארץ כמובן "רק" פי 5, כלומר כ- 1000 ש"ח, אמנם דופקים אותנו אבל לא נורא, לפי 5 אנחנו רגילים )

משווקי הנתבים הזולים אמרו לי, שלדעתם צפוי מעבר של חברות הכבלים לחייגן שעובד ב- L2TP .

פרוטוקל זה לא נתמך כראוי ע"י אף נתב זול, אלא רק ע"י נתבים כמו של סיסקו שעולים 3000 דולר ומעלה, שזה בערך פי 60 ממחיר

של נתב "זול".

קשה לי מאוד להסביר למה חברות הכבלים יעברו ל-L2TP כש PPTP מספיק טוב בהחלט. (אני עובד איתו עכשיו וזה עובד בסדר גמור).

אני לא רואה מה חברות הכבלים כשלעצמן יכולות להרוויח מזה שימנעו שימוש בנתב מהלקוחות.

הרי הן לא מספקות שירות חליפי בעצמן (הן לא בזק ואין להן שירותים כאלה).

מה אני מסיק מזה?

הנתבים הזולים האלה, שמאפשרים לבעל עסק קטן לחבר 4 מחשבים לאינטרנט המהיר, כנראה מרגיזים מאוד מישהו כאן בארץ,

מישהו שמוכר נתבים שעולים פי עשרה ועושים תכלס את אותה עבודה. זה כנראה לא סתם מישהו, אלא אחד שלחברות הכבלים לא כדאי להרגיז אותו. אחרת אי אפשר להסביר את ההתנהגות הסוציאליסטית הזאת שלהן, שמקטינה את רווחיות השוק ומשאירה רק את הספקים

הגדולים והיקרנים בעסק, ואת ספקי ה- ADSL הגדולים כאפשרות היחידה להתחבר לנתב.

פורסם

טוב, אני מחובר עם מתב ונטוויז'ן בחבילה 750K

עם החייגן שלי אני יכול להתחבר גם בפרוטוקול L2TP

וגם ב PPTP

מניסיון שלי עם הPPTP היו ניתוקים, והקצבי הורדה היו נמוכים מאשר השימוש בפרוטוקול הL2TP

כנראה שהספקיות אינטרנט מונעות בכוונה שיתחברו אליהם בפרוטוקול PPTP

בשימוש עם ה PPTP אחרי 13 שעות בערך זה מתנתק

וכשאני משתמש ב L2TP אני יכול להיות מחובר יום ויותר....

פורסם
  • מחבר

לא יודע,

אבל לדוד שלי יש ADSL בקצב 512/64, השוויתי קצבי הורדה איתו וזה יצא כמעט זהה

(לי יש כבלים 96/784) הוא היה כבר מחובר שלושה ימים בלי ניתוק. אצלי זה גם בערך ניתוק כל יום כמו שתיארת.

לאט לאט אני רואה פחות ופחות סיבות למה לא לעבור ל- ADSL. (בחיבור כזה הנתב עובד חלק ללא בעיות, ככה אמר לי הספק נתבים).

לחברות ה- ADSL גם אין יומרות קומוניסטיות למנוע שימוש בנתבים (למרות שהן דווקא ניזוקות מזה כי הן מציעות שירות כזה בעצמן)

פורסם

תומכים בו (כאלו שעולים $50-100 בחו"ל, ובארץ כמובן "רק" פי 5, כלומר כ- 1000 ש"ח, אמנם דופקים אותנו אבל לא נורא, לפי 5 אנחנו רגילים )

חבל לי שלדיון בעל פוטנציאל נהדר ,הוספת את הביטוי הזה שגורם לי לחשוב פעמיים לגבי הרצינות שלו , תערוך בבקשה את ההודעה.

פורסם

לאט לאט אני רואה פחות ופחות סיבות למה לא לעבור ל- ADSL.

אבל אל תשכח,

שיש מלא אנשים שבמדינתנו הקטנה לא יכולים להתחבר לADSL מסיבות טכניות .

פורסם
  • מחבר

קודם כל זה יפה מצדך שאתה חולק עלי בצורה בוגרת ודמוקרטית ולא ישר מוחק את ההודעה כמו שעושים ברוב הפורומים

ה"דמוקרטיים" שייש בארץ.

באמת אינני מבין מה רע בביטוי הנ"ל, כל עוד הוא אינו מכפיש גורם ספציפי אישית אלא את המדיניות הכללית השוררת

אצל היבואנים בארץ של אביזרים מסויימים (לא כולם, למשל במחשבים ולוחות אם, המחירים כאן הוגנים בעיני).

לדעתי, היבואנים/משווקים הנ"ל יושבים כל היום ומשעשעים עצמם בתחרויות ביניהם, פי כמה אפשר להקפיץ את המחיר בהשוואה לחו"ל

עד שיהיה כאן מרד מחירים? פי 5, 10? 700? הצרכן הישראלי תמיד מפתיע אותם מחדש בסף הספיגה הבלתי נלאה שלו.

קח למשל, בצורה אקראית לחלוטין, נתב/האב 8 פורטים של LINKSYS, דגם BEFSR81 , שעולה ב- CNET

80 דולר לצרכן.

זה כמובן כבר אחרי רווח של המשווק. למה בארץ (פלונטר) הוא צריך לעלות 237 דולר לפני מע"מ? זה פי שלושה.

במחיר הנ"ל, הנתב הזה יכול לעשות עלייה לארץ הקודש לא בספינה, אלא בקונקורד במחלקה ראשונה עם וויסקי כל הדרך

ואוכל בכלי חרסינה, ועוד נשאר מספיק כסף לשלם מסי ייבוא.

אז אם אתה רוצה, אתה יכול כמובן למחוק את ההודעה בשל הביטוי "דופקים אותנו" אבל אני עדיין מאחוריו.

מה שאותי מרגיז זה לא המחירים, אלא זה שהם עדיין חושבים שאני לא יודע כמה זה באמת עולה.

אז שיידעו, אני יודע שדופקים אותי! יש אינטרנט, שמעתם? אז אני רגוע לפחות, הדבר הכי מרגיז אותי זה שהם גם חושבים

שכשהם סוגרים את העיניים, זה לילה להם ולכל הצרכנים. לי לא.

פורסם

שיעשו מה שהם רוצים

אני גם ככה

מחפש איך להפוך את המודם ADSL

בחזרה

ממש מציק לי שהוא על מצב ראוטר :\\

ועכשיו אחרי שאני יודע שאני יכול לשים XP על P233

(שיש בידי ...)

אפשר לבנות אחלה של שרת

ולשכוח מכל הבעיות

ממליץ לכולכם :)

פורסם

לדעתי התוספת של ביטים עבור פרוטוקול L2TP היא כה זניחה בהשוואה לקצבים המדוברים.

הפרוטוקולים של VPN מבצעים דחיסה והצפנה, ולכן הם מוסיפים את הפאקטים (Packet's ) הנוספים עבור ההצפנה ודחיסת מידע.

אכן מצבנו הולך להיות בכי רע וזאת כיוון שחברות הכבלים לא בדיוק מתאימים את עצמם לשוק האינטרנט הזול בארץ, מה שכן הם אינן מוכנות אפילו להתאים את התקנים הבין לאומיים בארצינו הקטנטונת.

ציטוט:

"תעלות PPTP חייבות להיות מאומתות באמצעות אותו מכניזם אימות של (PPP (PAP,MS-CHA

ולכן גם PPTP יורש את ההצפנה והדחיסה של מטען PPP מ-PPP ".

L2TP -

Layer 2 Tunneling Protocol הוא שילוב של PPTP ושל L2F טכנולוגיה שהוצאה ע"י חברת Cisco ולכן - L2TP הוא שילוב של המאפיינים הטובים של PPTP ו- L2F . הפרוטוקול משתמש בUDP וברצף הודעות L2TP לשימור תעלה (תוספת ביטים) .

המטען של מסגרות PPP מאוגדות יכולות להיות יכול להיות מוצפן ודחוס.

כל היתרון בשימוש L2TP הוא שנדרש תיווך תעלה נקודה לנקודה מוכוונת מנות. ולכן הוא יכול לעבור ב-IP תוך שימוש ב-UDP במעגלי מימסור מסגרות וירטואליים קבועים כמו - מיתוג מנות Frame Relay,מעגלי X.25 או מעגלי ATM.ולכן אנחנו כאן כבר מתחילים להבין לאן פני חברות הכבלים וספקיות האינטרנט מובילות.

אני בטוח שבזכות פעילות קהילתינו וקהילות אחרות באינטרט, המגמות של חברת הכבלים ינטו לכיוון מסוייים, המצדד בצרכן, ובתקנים בין-לאומיים בנושא הנתבים הביתיים הזולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים