עבור לתוכן

באסים של זכרונות

Featured Replies

פורסם

הבאסים של הזכרונות עובדים באותו FSB כמו כל השילוש או שיש להם באס נפרד?

אני שואל, מכיוון שאם זה עובד במהירות של השילוש, איך זה יכול להיות שאותו זכרון מציג את אותם ביצועים גם על אינטל בלי המהרה וגם על AMD, כשהאינטל עובד על 100FSB כרגיל והAMD על 133.

פורסם

מהירות הזיכרון היא לא בהכרח מהירות ה-FSB. קח לדוגמא את הצ'יפסט KT333, אשר מאפשר להריץ את הזיכרונות ב-166 מה"צ כאשר הבאס הוא 133 מה"צ. לא הבנתי כל כך את שאלתך השניה, תוכל לנסח אותה מחדש?

פורסם
  • מחבר

תראה.

אני רוצה לדעת באיזה באסים זכרונות עובדים(האם יש הבדל בין PC2700\3000 וכו').

בשורה השניה התכוונתי, שזה לא יכול להיות מהירות הFSB של המערכת, כי זכרון שרץ על אינטל ב100FSB ובAMD על 133FSB מציג בערך את אותם ביצועים.

פורסם

בין זכרון DDR PC 2100 ל DDR PC 2700 לא תראה הבדל,

אם יש לך AthlonXP במהירות באס של 133MHz DDR.

כידוע, הוא יעני פועל על 266MHZ FSB, והזכרון PC 2100 הוא בבאס של 266,

אם תשים למשל זכרון בבאס של 400MHZ, לא תראה הבדל בביצועים.

רבים קונים זכרונות 400MHZ וכל אלה בשביל אוברקלוק יותר טוב,

ובשביל העתיד שלא יצטרכו להחליף לאחד יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

זה לא מה ששאלתי...

שאלתי באיזה באס הזכרון רץ!

פורסם

2100 -266 MHZ 133 באס

1600 200 MHZ 100 באס

2700 333 166 MHZ באס

3200 400 MHZ 200 באס

לא סתם קוראים לזה DDR

פורסם
  • מחבר

אז רוחב הפס(3200,3000,2700 וכו') לחלק במהירות הMHZ=הבאס?

תודה :)

פורסם

מה בדיוק הכוונה שלך ב"באס" ?

ב DDR שפועל ב 64 ביט כמו זה שמשמש בלוחות אם היחס בין התדר לרוחב הפס הוא 8:1 אבל זה תלויי בסוג הזיכרון.

הכי טוב לדבר ברוחב פס ולא בתדרים.

באס של P4 ב 100מה"ז מעביר 3200MB/S

באס של אטלון ב 133מה"ז מעביר 2100MB/S

אין תועלת (כמעט) בהעלאת רוחב הפס של הזיכרון מעבר לבאס של המעבד במחשב PC נכון להיום - אלא אם יש כרטיס מסך מובנה.

השאלה שלך בכלל לא מובנת, אני מציע שתנסח אותה מחדש.

פורסם

אין תועלת (כמעט) בהעלאת רוחב הפס של הזיכרון מעבר לבאס של המעבד במחשב PC נכון להיום - אלא אם יש כרטיס מסך מובנה.

דווקא ישנ התועלת, במיוחד במעבדי הפנטיום 4 בהם הפעלה של הזיכרון ב266 (2100MB\S) בעוד רוחב הפס של המעבד הוא 3200MB\S "חנקה" חלקית את המעבד, לעומת זאת- בעת שימוש בזיכרונות הרצים ב400 (SIS648) הושג שיפור ניכר בביצועים.

פורסם

אנטי, don't make come over there and kick you ;)

תסביר בבקשה איך DDR400 בעל רוחב פס של 3200MB/S זה העלאה מעבר לבאס של P4 ?

אמרתי שזיכרון מהיר מהבאס של המעבד זה לא מועיל (כמעט) ואתה בא מטוען (בצדק) ש PC2100 חונק P4 ו PC3200 משפר את הביצועים.

זה בדיוק מה שאני כתבתי!

לך לישון.

פורסם

ני דווקא הבנתיש אתה מדבר על כך שהפעלת הזיכרון במהירות אסינכרונית לא תיתן שיפור, אם לא התכוונת לכך אתם מוזמנים להתעלם מהתגובה הקודמת שלי.

נ.ב- גם הפעלה של הזיכרון במהירות מעבר למהירות הבאס (בAXPים למשל) נותנת שיפור קטן, פחות מ5% ברוב המקרים, אבל זה גם משהו ;D

פורסם

אתה רוצה להסביר אים DDR400 וP4 עם באס של 400 מה"ז זה אסינכרוני ?

ובכלל אמרתי המון פעמים שמה"ז זה מבלבל, צריך לדבר ברוחב פס בלבד ופה המצב שתיארת הוא 3200:3200MB/S וזה לכל הדעות סינכרוני מאוד.

וגם אמרתי, ואתה ציתת:

השיפור הקטן הוא בעיקר מהעובדה שהמעבד הוא לא הצרכן היחידי של רוחב פס מהזיכרון, אבל הוא בהחלט העיקרי.

אז ישנו מקום מסויים לשיפור כאשר מעלים את רוחב הפס של הזיכרון מעבר לרוחב הפס של המעבד אבל זה לא שיפור גדול בגלל שב PC אין צורך בהרבה רוחב פס נוסף.

בשרתים יש לזה יתרון כי שני כרטיסי 1000Mbit בתוספת שני ערוצי -U160 SCSI זה יוצא מעל 1100MB/S אם כולם פועלים ב full duplex ובסביבה של שרת יש סיכויי גם שכולם ירצו לפעול בו זמנית.

אם כולם ישתמשו ב MB/S ויפסיקו לדבר ב מה"ז זה מאוד יעזור.

פורסם

כשאני מדבר על אסינכרוני אינ לא מדבר על רוחב פס כמול רוחב פס אלא FSB כמול FSB, במקרה הזה- 100 כמול 2000.

2. צודק, בגלל זה נכתב ה"כמעט".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים