עבור לתוכן

שאלה מתוך מבחן באלקטרוניקה :

Featured Replies

פורסם

נתון המעגל הבא:

93247984.jpg

נתון אות המבוא הבא:

83434132.jpg

* ציין סוג המעגל ושרטט מתח המוצא..

תודה לעונים..

פורסם

תמיד קשה לי לדעת באיזה צורה מבקשים מאנשים לפתור את השאלות האלה...

בכל אופן, בהנחה ואני יורה נכון, המד"ר שאתה מקבל פה ממשוואות קירכהוף ומתח זרם של קבל/נגד היא:

dVout/dt+0.2Vout=0.1Vin

(שני הנגדים ביציאה הם במקביל ולכן שקולים לנגד אחד של 10 אוהם)

יש שני מקרים, אחד שבו העלו את מתח הכניסה ל10 וולט כשלפניכן הכל היה אפס, במקרה הזה Vout=10 והפתרון של המד"ר הוא:

Vout=5+Ce^(-t/5)

ידוע שלפני זמן 0 המתח בכל מקום היה 0 ומשום שהמתח על הקבל חייב להיות רציף אז המתח עליו בזמן 0 הוא גם 0 ולכן C=-5.

או בקיצור, מתקבל גרף טעינה אקספוננציאלית של קבל מ0 עד 5V באינסוף... משום שהכל נקטע אחרי 25 שניות, אז הוא לא ממש מגיע ל5 וולט אלא רק ל4.966 וולט...

בנקודה הזו, מתח הכניסה הופך 0 וניתן להגיד שמכאן והלאה יש לנו פריקה של קבל דרך נגד של 5 אוהם (שלושת הנגדים במקביל).

באופן כללי, זה סוג של מסנן מעביר נמוכים.

אם זה עדיין בעיה, יש לי פתרון מלא בדף ומקסימום אני יכול לסרוק ולשלוח לך.

פורסם
  • מחבר

כן, תעלה לפה את הגרף, ואיך אני קורא למעגל כזה?

פורסם

אני מצרף את הסריקה.

כמו שרשמתי לך, מדובר במסנן מעביר נמוכים או כמו שקוראים לו באנגלית, Low pass filter.

רואים את זה ע"י זה שאתה מסתכל על הקבל, בתדר גבוה הוא קצר ולכן לא נופל עליו כלום ומתח היציאה הוא אפס, בתדר נמוך הוא נתק ולכן יש מעגל של נגדים בלבד ומתח היציאה הוא מחצית מתח הכניסה.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה אחי :ladysman:

פורסם

אחי איזה סיבוך הבאת פה

אפשר לפתור אתזה בקלות עם משוואת הדפקים

פורסם

הכל די בנאלי אם אתה יודע מול מה אתה עומד ולמה אתה מצפה.

זו הסיבה שפתחתי את התגובה הראשונה שלי ואמרתי שאני לא יודע איזה צורת פתרון הוא מחפש ולכן פתרתי את זה באופן הכי אלמנטרי שאני מכיר וזה ע"י רישום המשוואות הדיפרנציאליות ופתרונן המלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים