עבור לתוכן

וירוסים ו- Vista

Featured Replies

פורסם

האם כל הוירוסים שנכתבו ל- XP/2000/NT, משפיעים באותה מידה גם על ויסטה?

פורסם

לא נראה לי

מייקרוסופט כתבה את ויסטה מאפס במקום להתחיל ממערכת ישנה יותר,רק בשביל לשפר אבטחה ודברים כאלה.

פורסם

לא נראה לי

מייקרוסופט כתבה את ויסטה מאפס במקום להתחיל ממערכת ישנה יותר,רק בשביל לשפר אבטחה ודברים כאלה.

עדיין.....

ה- Vista כרגע פחות בטוחה ומאובטחת מ- XP

פורסם

עדיין.....

ה- Vista כרגע פחות בטוחה ומאובטחת מ- XP

זה לא בדיוק נכון...

הוירוסים של ווינדוס XP לא מתאימים ל Vista

והם די אכלו חרא בעבר עם האבטחה אז הם טוענים שהפעם

יהיה ממש קשה לפרוץ את זה(זיוני שכל, בדיוק כמו עם ה X360)

אבל בגלל שהיא מערכת חדשה ויש לה כל מיני הגנות חדשות

אני אומר שהיא יותר בטוחה מ XP

פורסם

יכול להיות שמווירוסים ,

אבל לפי דעתי לא מבאגים/פריצות :'(

פורסם

יכול להיות שמווירוסים ,

אבל לפי דעתי לא מבאגים/פריצות :'(

למה לא?

לפעמים ווירוסים משתמשים בפירצות ובבאגים כדי להכנס למערכת

זאת מערכת חדשה

בנתיים איאפשר להגיד מה יותר מוגן עד שלא יבינו יותר איך היא עובדת...

פורסם

זה שיש באגים כרגע זה ברור,אבל היא צריכה להיות יותר מאובטחת מXP.

אחרי שיתקנו קצת באגים שיש,היא תיהיה הרב יותר בטוחה

פורסם

מבחינת אבטחה, ויסטה היא לא כזאת מערכת חדשה (שכאילו צריכה להוכיח את עצמה). היא מבוססת על Windows Server 2003 שידוע בהיותו הרבה יותר בטוח מ-XP, ובנוסף לזה מנגנוני אבטחה חדשים. אין לי ספק שגם במחצית הראשונה של 2007 נווכח שיהיו יותר פרצות אבטחה שמאפשרות שליטה מוחלטת במחשב על XP מאשר על ויסטה. ואני די בטוח שיהיו הרבה יותר וירוסים שינצלו פרצות ב-XP מאשר בויסטה בשנתיים הקרובות, ויעשו במערכות XP הרבה הרבה יותר נזק. נחיה ונראה.

פורסם

הויכוח הזה הוא בגדר מדע-בדיוני.

יש תוכנות שנכתבו ל-XP שרצות על ויסטה בלי בעיה יוצאת דופן, ולכן וירוסים שעובדים על XP לא מן הנמנע שיעבדו גם ב-VISTA.

השאלה האמיתית היא לא האם וירוסים "יכולים" לעבוד ב-VISTA על אף שהם יצאו הרבה לפניה, אלא מהן ההגנות הבנויות במערכת החדשה הזאת שיאפשרו לה להיות מוגנת יותר מקודמותיה.

כמו שנאמר מעליי - נחיה ונראה.

פורסם

ההגנות ידועות, והחזקה ביותר בהן כמובן ה-UAC שמנגזרותיה הרצת IE ברמה שגם פרצות אבטחה עתידיות בו לא יוכלו להסב נזק משמעותי למערכת ההפעלה או למידע הפרטי במחשב. וירוס שנכתב ל-XP ועשה בו שמות בלי ש-XP תניד עפעף פתאום יחשיד מאוד את ויסטה, לדוגמא.

אם נסתכל על ה-zero day exploits של השנתיים האחרונות, שוב כדוגמא, ניווכח שרובן ניצלו חולשות ברכיב כלשהו בדפדפן. לדעתי UAC ימזער לאפס נזקים מניצול אותן פרצות כי המקסימום שהם יוכלו לגשת אליו זה מטמון הדפדפן וחרטא כזה. מעט מהאקספלויטים ניצלו חולשות באופיס. לדוגמא הפרצה האחרונה בקובצי DOC שמיקרוסופט לא תספיק לתקן עד Patch Tuesday הקרוב - אין לי מושג אם UAC בנוי לשים גם את אופיס במין קופסת חול (כמו את IE), אבל אני מאמין שגם אם לא - המחשב שלך לא יוכל להידבק אוטומטית (ללא התרעה) בווירוס (שישאר בזיכרון אחרי אתחול) אולם יש מצב שהוירוס יוכל לגרום נזק חד פעמי למידע ברגע שהקריס את וורד. פה באמת אין לי מושג אם יש הגנה מובנית בויסטה כנגד זה והאמת אני די סקרן לדעת.

בכל מצב זה לא יוכיח שויסטה פחות בטוחה מ-XP כמובן (שיסבול מהוירוס ברמה יותר חמורה, של הידבקות נסתרת של המחשב). בינתיים 99% מהזדוניים שמקבלים גישה למחשב שלך לא מעוניינים להרוס לך דאתא, אלא להפוך את המחשב שלך לזומבי (למטרת רווח ע"י שימושו בהפצצות ספאם) כך שאם ויסטה תצליח לחסום אותם מהדבקת המחשב בלבד (הפיכתו לזומבי) - היא הוכיחה שהיא יותר בטוחה מ-XP...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים