עבור לתוכן

ניסיתי RAID - חטפתי BSOD - הורדתי את הRAID - הBSOD נשאר

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים..... :hi:

היום אני קצת מבואס :'(

טוב אז ככה דיסק הIDE הקשיש שלי שמלווה אותי מאז המחשב הקודם ניהיה קצת עמוס אז החלטתי להביא לו שני עוזרים צעירים -WD2500YS של ווסטרן, 250 גיגה כל אחד, SATA (אגב עדכנתי את המפרט שלי כאן באתר). הכוונה היתה כמובן ליצור RAID, בתצורה 0.

פרט חשוב: בלוח שלי ישנם 8 פורטים של SATA, כאשר ב4 מהם מטפל הגשר הדרומי שלי שהוא ULI M1575 וב4 הנוספים מטפל רכיב שנקרא Silicon Image Sil 3114 ושני הרכיבים מאפשרים RAID 0.

היום הגיעו הדיסקים, חיברתי אותם, כאשר בין כל אחד מ3 הדיסקים השארתי מקום יפה לצורך אוורור. את החשמל חיברתי לממעין מפצל שמחובר למולקס של הדיסק IDE. בלוח חיברתי לחיבורים של ה-ULI.

הפעלתי את המחשב סתאם כדי לראות אם הWindows יזהה את הדיסקים החדשים. אכן תחת Manage->Disk Management ראיתי את הדיסקים, כאשר היה עליהם סימן כזה של "אין כניסה", הנחתי שזה בגלל שלא פתחתי עליהם מחיצות ולא ייחסתי לעניין חשיבות.

שמח וטוב לב עשיתי BOOT והמשכתי להגדיר את הRAID בBIOS תוך כדי עיון בחוברת של הלוח, הגדרתי RAID 0 על שני הדיסקים עם Stripes של 16K (אגב עם איזה גודל של Stripes כדאי לעבוד?) והעלתי את ה-Windows. מס' שניות לאחר הכניסה לחשבון שלי חטפתי Blue Screen עם הכותרת:

Driver IRQ not LESS or EQUAL

נראה לי שכאן המקום לציין שזה בדיוק אותו המסך הכחול שקיבלתי בפעם האחרונה שניסיתי לעשות OverClock וגם אז הוא הגיע שניות אחרי הכניסה לחשבון.

(עם הבעיה של הOC אני אפנה כמובן לפורום המתאים)

אז עכשיו אני חוטף את הBSOD תמיד אם הדיסקים החדשים מחוברים:

מחוברים ל-ULI בלי RAID - קורס

מחוברים ל-ULI עם RAID - קורס

מחוברים ל-SIL בלי RAID - קורס

מחוברים ל-SIL עם RAID - אפילו לא ניסיתי :-[

אגב הקריסה מופיעה לאחר כניסה לחשבון - גם אם חיכיתי מספר דקות במסך Welcome.

ניסיתי להוציא את חיבורי הData של הדיסקים ולהשאיר רק את החשמל כדי לראות אם זו לא בעיה של הספק או החיבור של ה3 דיסקים לאותו כבל Molex

המחשב עלה ונכנס ל-Windows בצורה תקינה.

חשבתי לשדרג את הBIOS ליותר חדש - DFI ציינו שבגרסה החדשה הBIOS של הRAID של ULI עודכן לגרסה יותר מתקדמת

אבל לא עשיתי את זה ממספר סיבות -

- הביעה מופיעה גם בשימוש בבקר השני שהוא לא ULI

- רציתי להתיעץ כאן קודם

- לפי הפורומים של DFI העדכון פתר בעיה לחלק מהאנשים (ולחלק שלא היתה להם הבעיה - היא הופיעה) אבל הבעיה שלהם היתה הרבה פחות חמורה, תקיעות פה ושם ולא השבתה כללית של המערכת כמו אצלי

אזז... אם הגעתם עד כאן, ותודה רבה לכם על זה, יש לכם אולי רעיונות למה זה קורה או מה לעשות? כמובן שאני אדבר עם החנות מחר על הבוקר (כל המחשב באחריות עדיין)

עדכון: חיברתי עכשיו כל דיסק לספק בכבל שונה של SATA (בכל כבל נשאר חיבור SATA אחד פנוי) - הבעיה נשארה וזה לדעתי מוציא את החיבור-המעפן-של-3-דיסקים-לכבל-מתח-אחד מהמשוואה... :(

פורסם

כשאתה רושם: ניסיתי להוציא את חיבורי הData של הדיסקים ולהשאיר רק את החשמל

האם חיברת גם כבל חשמל (Molex 4 pin) וגם את חיבור ה DATA של הדיסקים הקשיחים?

שתהיה בטוח למה אני מתכוון בחיבור DATA זה זה: (משמאל לחיבור SATA)

http://www.hard-h2o.com/images/reviews/varios/datacastle-bt32/20tb.jpg

אני שואל משום שדיסקים קשיחים SATA צריכים רק את חיבור ה 4 פין מהספק, או רק את חיבור ה DATA מהספק (עדיף אם קיים)

פורסם
  • מחבר

b3ta0 - תודה על התגובה גבר

אמנם אלו הדיסקים הראשונים שלי שהם SATA, אבל אני יודע שיש להם חיבור חשמל מיוחד והשתמשתי רק בו (בשום שלב לא היה מחובר חיבור הMOLEX הרגיל שלהם - זה עם ה4 פינים העבים)

{אגב הוספתי עדכון קטן בסוף ההודעה הראשונה}

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים