עבור לתוכן

באס גבוה עם מכפלת מעבד נמוכה או באס נמוך עם מכפלת מעבד רגילה האם זה משנה?

Featured Replies

פורסם

לדוגמא המעבד שלי מגיע ל2500 בערך יציב.

עכשיו השאלה שלי מה יתן ביצועים גבוהים יותר 310x8 שזה 2480 או 248x10 שזה גם 2480,מהירות הזכרונות בשתי המצבים היא 400.

תודה מראש.

פורסם

עדיף באס גבוה, כי הבאס ממהיר גם את הזכרונות והגשר הצפוני, ומכפלה משפיע רק על המעבד...

פורסם

הלוח הזה מגיע לכזה באס???

פורסם
  • מחבר

כן זה יחסית כלום,יש dfiים שמגיעים ל400 ויותר.

הלוח שלי גם מגיע ל335 אבל צריך כבר להוריד מכפלה ל7...

פורסם

ואי נחמד :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

עדיף באס גבוה, כי הבאס ממהיר גם את הזכרונות והגשר הצפוני, ומכפלה משפיע רק על המעבד...

לפי מה שאנשים אומרים ht בעצם לא נותן בכלל ביצועים-לדוגמא לא יהיה היבדיל אם המערכת תעבוד על 1600 או על 2200.

פורסם

כמובן שהוא נותן, כשאתה מגביר את קצב הבאס, אתה גם מגביר את מהירות המעבד, גם את מהירות הזכרונות, גם את מהירות הגשר הצפוני, וגם את מהירות התקשורת בינייהם.

פורסם

באמת שאין הבדל... בדקתי את זה...

פורסם
  • מחבר

והאם יש הבדיל בבאס ללא יחס למעבד ולזכרונות?

האם בדקת את זה?

פורסם

והאם יש הבדיל בבאס ללא יחס למעבד ולזכרונות?

האם בדקת את זה?

מה??? לא הבנתי?

מז"א הבדל בבאס ללא יחס למעבד/ זיכרונות?

פורסם
  • מחבר

ברור ככל שאתה מעלה את הבאס עולה מהירות הזכרון המעבד והht אבל תחשוב נגיד שאני מוגבל בזכרונות ל416 ובמעבד ל2550 אבל בבאס יחסית אני יכול להגיע להמון,אז השאלה שלי אם אני מעלה את הבאס ומוריד יחסים כך שאני נשאר על 2500 ו410 זה יתן לי עוד ביצועים או שמה אין לזה משמעות מבחינת ביצועים כמו ל-ht לדוגמא?

פורסם

אני חושב שזה מסביר טוב מאוד את התשובה המתבקשת לשאלה:

Overclocking the HTT bus: Is it beneficial?

In short, overclocking the HTT bus is not beneficial. Unlike the FSB in older platforms, the HTT is in no way a bottleneck that limits system performance. There has been some benchmarking done in the past and any performance gains were often within the margin of error. The system is simply not utilizing the HTT bus to its full potential. Increasing it does next to nothing for performance and can begin to cause system instability if it is increased too much.

The goal when overclocking the 754/939 platforms is to keep the HTT as close to the default frequency as possible. On the 754 Platform, the default frequency is 800MHz/1600MHz DDR (derived from a 4x multiplier) and on the 939 Platform, it is 1000MHz/2000MHz DDR (derived from a 5x multiplier).

Once you start increasing the reference clock frequency to overclock your CPU/Memory, your overall HTT will begin to exceed its rated operating frequency. To compensate for this unwanted increase we simply decrease the HTT (or LDT) multiplier. There is a safe range that you should try to stay within:

Socket 754: 1300MHz- 1800MHz

Socket 939: 1700MHz- 2200MHz

זה כמובן מתייחס ל-AMD אבל זה לא משנה.

פורסם
  • מחבר

"on the 939 Platform, it is 1000MHz/2000MHz "

איך זה שאצלי זה 1600 על default?

ועדיין לא קיבלתי את התשובה המבוקשת-האם הבאס נותן ביצועים כאשר מעלים אותו או שהוא כמו הht ללא משמעות לביצועים.

פורסם

הבאס שלך זה הHTT וכבר קיבלת את התשובה שלך בציטוט... כתוב שם במפורש שתוספת לHTT לא מוסיפה ביצועים, ואפילו יכולה להוציא את המערכת מיציבות אם אתה מעלה יותר מדי.

פורסם

הבאס שלך זה הHTT וכבר קיבלת את התשובה שלך בציטוט... כתוב שם במפורש שתוספת לHTT לא מוסיפה ביצועים, ואפילו יכולה להוציא את המערכת מיציבות אם אתה מעלה יותר מדי.

נכון מאוד,וזאת המסקנה מהמאמר הענק שיש לי. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים