עבור לתוכן

האם מארזי מחשב מבוססים פנטיום (4) שקטים יותר מAMD?

Featured Replies

פורסם

הייתי אצל חבר אתמול ויש לו פנטיום 4 1.7 בתוך מארז (מאוד אלגנטי יפה ומרווח) של HP.

המחשב היה ממש ממש ממש שקט. בצורה שלא הייתי רגיל אליה. ישנתי אצלו, קרוב למחשב, וממש לא ידעתי עם הרעש היה המחשב או המיזוג אוויר.

לי יש ATHLON XP+ והמחשב עצמו די רועש (הכל באופן יחסי). עד שלא שמעתי את המחשב שלו לא חשבתי שיש שקט יותר.

פתחתי את המחשב שלי והגעתי למסקנה (אולי לא נכונה) שמקור הרעש העיקרי מגיע מהספק. דווקא המאוורר של המארז ומאוורר המעבד לא מרעישים יותר מדי.

זה נשמע הגיוני שספקים של פנטיומים שקטים יותר?

אולי זה היה המארז שלו שעשה את ההבדל?

נ.ב. עכשיו אני נזכר במחשב של חבר אחר שגם לו יש פנטיום 4 במארז (גנרי) מאוד שקט.

פורסם

זה תלוי בסוג המאווררים שיש במארז ולא רשור למארז עצמו, במעבדי AMD משתמשים בד"כ במאורר יותר חזר שמן הסתם יותר מרעיש

פורסם

בד"כ חברות גדולות (HP, Compaq, Dell וכו, וכן, אני יודע שHP וקומפאק הם אותה חברה) מיצרות את המחשבים שלהם דיי שקטים.

פורסם

דווקא הספקים היותר יקרים הם גם לרוב יותר שקטים, בדרך כלל יש להם יותר ממאורר

אחד ואז כל מאורר מסתובב יותר לאט ועושה פחות רעש, המאוררים שלהם גם יותר גדולים וצרחכים להסתובב יותר לאט

בנוסף לזה יש לחלקם שליטה\ויסות אוטומטי של המאוררים כך שיעשו פחות רעש.

הספקים הג'נרים למינהם יש מאורר אחד קטן שמסתובב ממש מהר (יחסית) כדי לשמור על הספק

שגם ככה בקושי עומד המשימה המוטלת עליו ולא ישרף... (לי יש אחד כזה...)

פורסם

חוץ מזה שיכול להיות שבמאורר הספק שלך תקוע משהו אשר יוצר את הרעש למרות שאני לא חושב כך...

פורסם
  • מחבר

אגב, גם לך (פותח הת'רד), יש מארז ג'נרי? אם לא תן שם ודגם...

לי יש מארז MIDI (אני די בטוח..) גנרי שכל חברה טאיוואנית לוקחת וכותבת את השם שלה עליו. על שלי כתוב שהוא של SPL אבל כבר ראיתי עליו שמות אחרים.

8870k-c013b.jpg

דומה. רק שאצלי יש גריל עגלגל בחלק התחתון.

אגב, KOM, אצלי המאורר ספק (די בטוח שזה הספק) משמיע קולות מוזרים בהתחלה. כאילו הוא נתקע וקשה לו להסתובב, כאילו משהו מונע ממנו להסתובב.. סיבה לדאגה. אבל אחרי דקה וחצי זה עובר. ואז העסק סתם מרעיש.

בכל אופן, זה לא נראה לי המאוורר של המעבד.. זה כנראה הספק.

פורסם

אם אתה רוצה לפתור את הבעיה, אתה יכול להחליף את המאוורר של הספק במאוורר שקט יותר, לדוגמה Vantec Stealth.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהבעיה היא במאוורר של הספק.

הבעיה היא בצורה שהוא מורכב בתוך הספק..

האוויר "מתנגש" בגריל וברכיבים אחרים ונראה לי שזה המקור העיקרי לרעש.

זה מאוורר גנרי עד כמה שידוע לי.

פורסם

הרבה יותר סביר שהמאוורר התמלא באבק, או שהלך לו המייסב. אין סיכוי שהרעש נובע מהאויר עצמו.

פורסם
  • מחבר

אולי אני אפרק אותו מהמארז ואבדוק מה קורה בפנים?

שוב אזכיר, בהתחלה הוא גם עושה רעשים שנמוגים לגמרי לאחר זמן..

פורסם

לפני שאתה מפרק, תקע מברג לתוך הספק כשהוא פועל, כדי לראות אם המאוורר הוא זה שיוצר את הרעש.

פורסם

מברג לתוך הספק :nono: אתה עלול לקצר אותו (או להתחשמל)

פורסם

הוא התכוון למאורר של הספק כדי לעצור אותו...

גיליתי שזו גם דרך חביבה לנקות אותו מאבק...

(לא ממליץ לנסות..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים