עבור לתוכן

E6300@3.3ghz (ממש לא סופי):הגיוני בלי להעלות מתח? פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

טוב אז אני בעיצומו של ה-OC הראשון שלי אי פעם ועד עכשיו הולך לא רע בכלל...

אני כרגע ב-3.3ghz, הבאס על 475mhz. לא העלאתי עדיין שום מתחים כי הכל יציב למראית עין, אז הטמפ' עלתה רק בכמה מעלות (25-27 במנוחה, במאמץ בדר"כ נשארת בסביבות ה-40). אני בודק יציבות עם s&m ועם משחקים כבדים (f.e.a.r וRIDDICK שניהם על הגדרות MAX גם הספקתי להריץ כמה דמואים כבדים כמו GOTHIC3,COH,DMOM&M ואחרים-כולם על הגדרות הכי גבוהות).

קודם כל, אני רוצה לשאול אם זה הגיוני שהגעתי לתדר כזה גבוה יחסית (שיפור של 78% מהתדר המקורי) בלי להעלות מתח והמערכת עדיין יציבה...?

בבדיקות עם הS&M (מבחן ארוך במאמץ 100%) יש לי מייד שגיאה בבדיקת הL1 cache אבל זו שגיאה כרונית שקיבלתי מהתחלת ה-OC כך שאני משער שזו באג בתוכנה, אין שום שגיאות אחרות עם התוכנה. מישהו מכיר את הבאג הזה?

בדיקות SPi 32M גם כן יציבות לגמרי (2 עותקים בו זמנית כמובן).

המשחקים הכבדים הנ"ל אני מריץ במשך שעות (שניהם מעולים! ;D) על הגדרות MAX כמו שציינתי ועדיין לא היה לי מקרה אחד של עיוות גרפי (חוץ מבFEAR עם הsoft shadows אבל זה עניין אוניברסלי)/קפיאה/התרסקות לווינדוס... הפריימים לשנייה קצת נמוכים יחסית למה שציפיתי אבל זה בכל אופן תלוי יותר בכ.מסך.

אז למה אני לא ממשיך פשוט עם ה-OC בלי לשאול שאלות מיותרות? בגלל 2 דברים:

זה ה-OC הראשון שלי כמו שציינתי קודם אז אני בכל זאת די חסר ניסיון בתחום ולא נראה לי הגיוני להגיע לכזה תדר בלי העלאת מתח... אז בעיקרון אני רוצה לדעת אם אני לא הורס את המחשב שלי... :screwy:

דבר שני, לפעמים אחרי שאני מעלה תדר בBIOS ועושה ריסט אז המחשב כאילו מכבה ומדליק את עצמו אוטומטית אחרי כמה שניות ואז עושה POST נורמלי... ולפעמים זה לא קורה ויש reset נורמלי (מעלה,שומר ויוצא מביוס, ציפצוף, POST). רציתי לשאול למה זה קורה והאם זה תקין?

דבר אחרון, המפרט שלי (הייתי שם אותו בצד אבל אני לא רואה כזאת אופציה אצלי, אולי בגלל מספר הודעות?):

C2D E6300

NINGA plus

GA-965P-S3

1GB g.skill HZ

Radeon X1900XT 256MB

WD 250GBKS

(Antec AMG1088 AMG (case+TP2 480W

פורסם
  • מחבר

מישהו?

אני מתנצל על הדאבל פוסטינג אבל אני פשוט חייב לקבל תשובות לפני שאני ממשיך הלאה, אני רוצה לדחוף את המערכת לגבולות שלה, לא מעבר... אז בבקשה תענו ותודה מראש.

פורסם

ניראה לי שזה בסדר תמשיך אם מתחים

פורסם

אחרי שתקרא את חוקי הפורום אתה מוזמן להמשיך לשאול כאן בפורום ונענה לך בנימוס.

ננעל על הקפצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים