עבור לתוכן

האייפוד (כמו אלה שכיכבו במפגש החומרה) שאלות ותשובות.

Featured Replies

פורסם

בארקוס אתה קובע הכל

שאתה מחבר אותו למחשב זה כמו הארדיסק חיצוני, אתה מעתיק מה שבא לך בספריות והכל

עושה רשימות m3u בוינאמפ כי זה מה שהנגן משתמש..

ואז במכשיר אתה יכול לעבור בספריות כמו שסידרת והכל לנגן ספריה אחת, לעשות רנדום לנגן את הרשימות שעשית וכו

אפשר גם לראות קבצי TXT אבל זה לא כל כך קשור סתם נזכרתי בזה

• תגובות 61
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

שאלה:

איך עובדים שלושת הנגנים (iPod, Archos, Zen) מבחינת איכסון השירים ?

לפי מה שהבנתי עד עכשיו, ה-iPod משתמש בחלוקה לפי אומנים וכו' שהוא קורא אוטומטית מה-ID3, ולא ע"י קביעה שרירותית על-ידי, שזה חיסרון עצום לדעתי.. האם אני צודק, או שיש בו אפשרות לגישה נורמלית לקבצים לפי סיפריות ותת-סיפריות ?

כמו רוב המשתמשים בעולם (לדעתי), גם אני מחלק את סיפרית ה-MP3-ים שלי לתת-סיפריות.. יש סיפריה לכל להקה\אומן, ובתוכה קיימות תת-סיפריות לכל אלבום של אותה להקה. לפעמים גם קיימות תת-סיפריות ברמה שלישית (להקה -> אלבום -> דיסק 1 + דיסק 2), וכל ניסיון גישה שונה לקבצים נראה לי סתם מסורבל ולא נוח, במיוחד בגלל העובדה שלא בכל הקבצים של אותה להקה, שם הלהקה מופיע באותו נוסח בפרטי ה-ID3...

דווקא אם ככה מסודרים השירים שלך אז אתה אחד מהאנשים שהכי יהנו משיטת העבודה הספציפית הזאת שהאייפוד תומך בה. רק שתוכל לנצל זאת בצורה הכי טובה, אם אתה מתחיל לסדר לפי אמן או להקה , אתה נכנס לARTIST בוחר את מי שאתה רוצה ואז מקבל רשימה של כל האלבומים שלך שיש לו , אתה יכול גם לחפש ישירות לפי אלבום או כל דבר אחר וכאן היתרון, אם יש לך שמות שונים לאותו אומן זה ממש לא נורא (כל עוד PRINCE וMADONNA זה לא אותו אומן אצלך :) ) , כמובן יש תוכנות שיסדרו לך את כל הבעיות הקטנטת האלה תוך כלום זמן, אבל ברגע שהכל מסודר זה תענוג. אך כל זאת בהנחה שאתה לא מוריד המון זבל מהאינטרנט (אם המון זבל בתאגים) , APPLE יוצאת מתוך נקודת הנחה שיש לך מוזיקה חוקית בלבד (ואני לא מכיר אף אחד שמכניס זבל לתאגים של השירים שהוא הכין מהאוסף דיסקים שלו שרכש בצורה חוקית). APPLE לא רוצה להסתכסך עם חברות גדולות ששולטות בתעשיית המוזיקה לכן כל הקשיים האלה שקיימים גם במינידיסקים החדשים וכל מכשיר מחברה שמכבדת את עצמה.

בכל מקרה כמובן המכשיר תומך בפלייליסטים, אתה יכול להכין אותם בעזרתWINAMP (או בדרכים אחרות) , בכל מקרה אין לצערי הרב כרגע תמיכה ב SUB PLAYLIST שזה בשבילי דווקא חסרון .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים