עבור לתוכן

האייפוד (כמו אלה שכיכבו במפגש החומרה) שאלות ותשובות.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני נכנע , אתה צודק:

טום הארדוור הוא מטומטם מושחת שכל מה שהוא כותב סביר להניח לא נכון (ובגלל זה בטח כל מה שהוא כתב על האייפוד שמנוגד למה שאמרת לא נכון) הוא רק מחפש כסף מחברות.

בטח גם כל שאר הסקירות ברחבי העולם שאומרות אותו דבר טועות .

סביר להניח שאני ועוד אלפי משתמשים בעולם טועים או מדמיינים כשאנו משווים ונהנים מאיכות ועוצמת הקול של האייפוד מול נגנים אחרים - כי אתה מכיר את האלקטרוניקה מצויין והכל אותו דבר - ומבחן הנסיון לא אומר כלום - אנחנו שוב בטח מדמיינים הכל.

(ועכשיו הערה לא צינית לגבי המחיר - אני לא מכיר הרבה שקנו את דגם ה 20 ב 500 דולר - זה הדגם הכי פחות נמכר , דגם ה 10 שעולה בחול בסביבות ה 340הוא הכי נמכר כרגע)

זה שאתה יכול להביא 101 סיבות ללמה הנגן לא משתלם - זה לחלוטין נכון ואני מסכים איתך לחלוטין אפשר אפילו הרבה הרבה יותר סיבות (כי זה בעיקר פילוסופי) אבל אפשר גם הרבה יותר סיבות ללמה הוא כן משתלם, וללמה הנגן שלך לא וללמה הוא לא עונה לצרכים - מסכים איתי ? אמרתי לך הכל תלוי בצרכים, שים לב לדוגמא הכי בסיסית:

ניקח לדוגמא את הארקוס, אם אני צריך נגן שיוכל להכנס לי לכיס (וזה היה השיקול שלי עוד לפני שידעתי על קיומם של שני הנגנים) , ואני צריך שהוא יהיה קל מאוד , 250 גרם ואפילו 300 זה קצת כבד , זה הצורך שלי ושל הרבה אנשים ממכשיר נייד (ראה עובדה - פלאפונים - לכולם יש קטן וקל לעומת הענקים והכבדים יותר שהיו פעם - אף אחד לא רוצה פלאפון גדול ששוקל הרבה אפילו שעד לפני שנתיים זה מה שהיה - רק אל תגיד לי שגם בזה כולם טועים) - זה אומר שהארקוס נפסל על הסף כי הוא לא עונה על הצרכים , שתבין הוא שוקל כמעט פי שתיים יותר מהאייפוד - איך בכלל אפשר להגיד שהם אותו דבר אם הנפח שהאייפוד תופס זה כמעט חצי , אם היתי קונה את הארקוס אז היתי צריך להתפשר בנושא זה. זה רק דוגמא אחת שמראה מה זה צורך - אתה אולי יכול להתפשר ובאמת לך זה לא משתלם , אבל אנשים אחרים לא יכולים להתפשר כי להם זה חשוב בדיוק כמו שלך חשוב יכולת לוח אם להגיע לבאס גבוה (ולאחרים לא) או כל דבר אחר שחשוב לך.

לא זכור לי שרשמתי משהו על טקסטים או כל אגף האקסטרא שיש באייפוד , וברור שזה לא שיקול מבחינת האודיו (רק מראה שהחברה משקיעה קצת יותר בלקוחות (הדבר בא בכלל בעידכוני התוכנה של האייפוד - הוא לא היה במקור).

לגבי טום - אני יכול להביא לך ציטוטים זהים מביקורות ואתרים אחרים , אתה מסרב בתוקף לקרוא בעניין (אם היית מנסה היית רואה ממי בדיוק הוא "קיבל" את הנגן והית לומד על חוויות המשתמשים במכשיר).

זה שאתה רואה בהארדיסק קטן יותר חסרון (אפשר לחשוב שהארדיסק נהרס בכל מכשיר שני) זה אומר שאתה מעדיף אפשרות החלפה, אפילו שזה קורה ב 1 לאלף או הרבה יותר, על גודל ומשקל ,כמעט כל מי שקנה אייפוד - גודל ומשקל זה קריטי בשבילו - ולכן לו זה כן משתלם.

ואתה חייב להבין - נגן אודיו נייד זה לא רק נתונים של גודל מספרים מחיר , עוצמה , מידות של אלקטרוניקה וחלקים. הכל תלוי עד כמה הוא נוח לך ומתאים לך לשימוש , את זה לא תוכל לבטא בשום אלקטרוניקה שכאן הזכרת , וזה נושא חשוב לאנשים מסוימים יותר מכל השאר.

מה שאני מצפה ממך שתגיד (ותבין) זה שלך אישית ולהרבה אנשים אחרים הנגן לא משתלם ונגנים זהים שהם זולים יותר מספקים אותכם ולהרבה אנשים אחרים האייפוד כן משתלם עקב העובדה שהוא עונה על הרבה צרכים שלהם שנגנים אחרים לא ומאפשר להם "לנצל" את שמיעת המוזיקה בצורה טובה יותר.

אם אתה לא מסכים עם המשפט האחרון שלי , אז אני באמת לא מבין אותך וחושב שאתה פשוט מזלזל.

• תגובות 61
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הארקוס נכנס טוב מאוד לכיס. ואני, בניגוד לשאר הילדים הבזבזנים כאן, לא הייתי משלם כפול, מקבל פחות, רק כדי שהוא 'יכנס לי לכיס'.

בחייך! בוא נראה. הלכת לחנות ליד ביתך, ובמיטב כספך, יותר מ2400 שקלים, קנית נגן. אתה לא תעיז להגיד עליו מילה אחד רעה. לא תעיז. זה אומר את הכל.

250 גרם? 300? יסלחו לי מאוד, אבל Are you kidding me?! אתה לא מבדיל בין 150, ל300. הבטחה שלי כדת וכדין.

הבדלים באיכות קול. מצטער, המשפט הזה זועק BullSHit. במבחן עיוור, אתה לא תבדיל. חבל לך על הזמן.

טום משוחד. נקודה. לכו תסבירו לילד שעוד לא מלאו לו 15 מה זה נקרא עסקים, סוביקטיביות, ותזרים כספים.

פורסם

"ואתה חייב להבין - נגן אודיו נייד זה לא רק נתונים של גודל מספרים מחיר , עוצמה , מידות של אלקטרוניקה וחלקים. הכל תלוי עד כמה הוא נוח לך ומתאים לך לשימוש , את זה לא תוכל לבטא בשום אלקטרוניקה שכאן הזכרת , וזה נושא חשוב לאנשים מסוימים יותר מכל השאר."

במשפט הזה סיכמת את כל הנאמר !

אין דבר שלא מסתכם בנתנים מספריים , המפרט של כל מכשיר יעיד על הטיב שלו (בהנחה שהמפרט אמיתי) יותר טוב מכל רגש \צורך\ביקורת

שיש - זו דעתי.

רק בהודעה הזאת שכתבת שלך היה צורך חשוב מאד לגבי גודל הנגן ,רק פה הבהרת את הסיבה למה הוא משתלם לך.

וממש חבל לי שאתה בוחר בהערות ציניות כתגובה לכל מילה שניה שאני כותב , אם זה רמת הדיון שאתה רוצה לפתח ,אז תעשה אותה לא איתי.

המשך יום נעים ושקט לך ולכולם .

אתה תהנה עם הIPOD שלך

ואני יהיה עם הנגן הפשוט שלי ועם ה IPAQ ועם ה 35 דולר שנשארו לי בכיס.

פורסם

האייפאק (זה Ipaq או Ipac?) משוכלל פי כמה, בעל מסך טוב פי כמה, שמושי פי כמה.

פורסם
  • מחבר

אני רואה יש שותפים לקרב :)

מאקרוט , גם אתה - שניכם משווים לי את הנגן רק עם נתונים של מחיר וגודל הארדיסק,

מאוד מקיף,

כאילו זה מה שכולם מחפשים ממכשיר נייד,האם אתה באמת חושב שעשרות האלפים שקנו אייפוד - טעו ושילמו יותר ?

לפי התאורייה הבסיסית הזאת אז עדיף לקנות את המינידיסק הכי זול כי לכולם אותו נפח אבל הכי זול עולה פחות - אתם חושבים שמשפט זה נכון - או שמקרוט, אתה יכול להסביר לי למה אנשים קונים את הMZN1 לעומת ה N505 ? (למרות הבדל של פי שלוש במחיר?)

אתה גם יכול להגיד לי אם כל הביקורות על האייפוד ברשת טועות כשמציגות את היתרונות שלו לעומת נגנים אחרים ?

מטלה נוספת בשבילך - במחיר של מרצדס טובה אפשר לקנות כמה מכוניות מזדה וזה עדיין יעלה כמה אלפים פחות למרות שיקח לי להגיע מת"א לנהריה בדיוק אותו זמן עם שתי המכוניות ועם שתיהן אני יכול להסיע בדיוק את אותו מספר נוסעים ?

אתה יכול לענות לי על שלושת השאלות ?

ובנוסף אם אתם לא שמים לב שמה שאתם מנסים לעשות זה בעצם להעליב בתשובה מעין זאת - אז באותה רוח של תשובה שנתת אני יגיד לחברי CHEVY : הידעת שבכסף שהשקיע מפיסטו בערכת קירור המים שלו בלוח האם שמגיע לבאסים גבוהים שלו בזכרונות שמגיעים למיהירויות גבוהות שלו שבאים מחברה עם מוניטין , במארז שלו שהוא מעולה לקירור ובמאווררים ששוכבים במארז שלו ובמעבד שלו - הוא היה יכול לקנות מעבד שכבר שבא במהירויות זהות לאוברקלוק שהוא וחבריו עושים וזה היה עדיין עולה לו פחות וגם הרבה פחות זמן שצריך להשקיע בתכנון והרכבת מערכת כזאת ??

(לא רציתי להגיד את זה כי זה ירידה לרמה שלכם וזלזול במה שאתם אוהבים ומשקיעים בו - אבל היתי חייב כי כבר הגזמתם)

פורסם

לא, בין מרצדס למזדה יש הבדל בנוחות (עזוב.)

יש הבדל בפיצ'רים! המרצדס מפיקה פי 3 כוחות סוס. ומגיעה למהירות גבוה הרבה יותר (ששוב, כמו הווליום המקסימלי, לא מעניין אף אחד), למרצדס יש מפסק סרנים גדול בהרבה, מתלים טובים יותר, ועוד ועוד.

פורסם

ובנוסף אם אתם לא שמים לב שמה שאתם מנסים לעשות זה בעצם להעליב בתשובה מעין זאת - אז באותה רוח של תשובה שנתת אני יגיד לחברי CHEVY : הידעת שבכסף שהשקיע מפיסטו בערכת קירור המים שלו בלוח האם שמגיע לבאסים גבוהים שלו בזכרונות שמגיעים למיהירויות גבוהות שלו שבאים מחברה עם מוניטין , במארז שלו שהוא מעולה לקירור ובמאווררים ששוכבים במארז שלו ובמעבד שלו - הוא היה יכול לקנות מעבד שכבר שבא במהירויות זהות לאוברקלוק שהוא וחבריו עושים וזה היה עדיין עולה לו פחות וגם הרבה פחות זמן שצריך להשקיע בתכנון והרכבת מערכת כזאת ??

(לא רציתי להגיד את זה כי זה ירידה לרמה שלכם וזלזול במה שאתם אוהבים ומשקיעים בו - אבל היתי חייב כי כבר הגזמתם)

אבל אתה לא מבין שעם ההערה הזאת אני מסכים !!!

אני עשיתי את זה בשביל האתגר ! וברור לי שזה בזבוז של 400 שח !

אני מודה בזה אתה לא !

זה ההבדל !

וחוץ מזה שבגלל הבאס הגבוה אני עדיין לוקח כל מעבד בקלוק שלי ואף כאלה מהירים בהרבה , שוב אתה מתעקש להדגיש את האי הבנה שלך

בכל הקשור לחומרה \ אלקטרוניקה

לגבי השאלות שלך !

1 לגבי המיני דיסק אני לא בקיא במכשירים האלה ולכן לא יכול לענות לך

2 אני לא ראיתי שום יתרון פרט למראה וממשק , נכון אלו יתרונות אבל לא שווה את הבדל המחיר !

3 אתה רוצה שנענה לך ... בבקשה !!!

מרצדס יותר אמינה, איכותית, חזקה,מהירה,נוחה,מרשימה,מרגשת,יפה.

אבל שוב גם לה יש מתחרים רצניים - BMW יגואר ועוד ! ולכן היא לא המכונית הכי נמכרת היום בגלל שיש רכבים שיותר משתלם לקנות אותם !!

כמה פעמים אפשר לדגיש את זה .

אני לא מבין למה אתה לא מקבל את העובדה שקנית את ה IPOD בגלל שהוא נראה מדליק וזהו ,הרי הוכחנו מעבר לכל ספק שהוא לא שווה את המחיר שלו.

בקשר ל IPAC , אני ממש מתנצל לא שמתי לב (ועוד אני עובדתי בקומפאק עד לפני 3 ימים -איזה בושה).

פורסם
  • מחבר

"ואני יהיה עם הנגן הפשוט שלי ועם ה IPAC ועם ה 35 דולר שנשארו לי בכיס." (מי שמדבר על ציניות :)

אני רואה שעליתם חזק על נושא הארגונית - כי אתם צודקים בו - אבל הזכרתי בכלל ארגונית, יש מה להשוות בכלל ??

ומקרוט אתה קורא לי "ילד שעוד לא מלאו לו 15 " ??

בכלל אי פעם השתמשת והאזנת לאייפוד - מול נגן אחר שאתה מדבר ככלכך מבין ? (כי אני כן )

לגבי "קניתי משהו שעלה הרבה כסף ולכן לא אוכל להגיד עליו מילה רעה" - אני חושב שהבעייה כאן אצלכם , אני אמרתי את אותם דברים עוד לפני שקניתי את הנגן , למדתי עליו הרבה עוד ל.פ.נ.י שקניתי אותו , לקחתי בחשבון את כל הנגנים שמכרו באותו זמן , וכן - כמעט קניתי ארכוס - את זה ידעת ? , בסוף עשיתי שיקולים , לכל אחד צרכים שונים ותסכים איתי שאתה לא יכול להבין את צרכי אם צרכיך שונים.

תראה איך אתה מזלזל בצורך שלי במשקל נמוך... זה מה שאני יוצא כאן נגדו - הזלזול שלכים - שניכם מדברים כאילו אתם מלכים וכל מה שאתם חושבים נכון, לדעת אבא שלי כל הוצאה מעל 300 ש"ח על דיסקמן רגיל זה בזבוז טהור של כסף ומגוחך לגמריי - האם הוא טועה ? או שמפיסטו ומקרוט הם אלה שקובעים את הגבול ....

מישהו מכם פעם גלש בפורום אודיו ודיבר עם משתמשים ומשתמשים כבדים ??

מקרוט - האם אתה חושב שלהוציא פי 2 על לוח אם שעושה אותו דבר זה כן הגיוני ?? (ותשאל את מפיסטו מאיפה וכמה כסף עלה לי לוח האם שלי ותבין מאיפה היה לי כסף לאייפוד - ורק אז תדבר איתי על ניהול כספים)

ולגבי בזבוז כסף, אם אתם נגד הוצאת הרבה כסף וקניתם נגן בלמעלה מאלף ש"ח אז אם כבר זה מגוכך , תסכימו איתי שראיתם יתרונות , אני אומר שכל אחד רואה גבול אחר ביתרונות - ומי שחושב שרק מה שהוא חושב נכון ולא פתוח לדעות ומעשים של אנשים אחרים - אז הוא לא יותר (תסלחו לי על הביטוי) אגואיסט.

ומקרוט - מבחינה כלכלית - מה אתה אומר על כל הוצאת הכספים של מפיסטו על חומרה ועל אוברקלוק ??

פורסם

מקרוט - האם אתה חושב שלהוציא פי 2 על לוח אם שעושה אותו דבר זה כן הגיוני ?? (ותשאל את מפיסטו מאיפה וכמה כסף עלה לי לוח האם שלי ותבין מאיפה היה לי כסף לאייפוד - ורק אז תדבר איתי על ניהול כספים)

ומקרוט - מבחינה כלכלית - מה אתה אומר על כל הוצאת הכספים של מפיסטו על חומרה ועל אוברקלוק ??

תרגע ומהר !!!

אני לא ארד איתך לפסים אישיים !

אני ואמיר מנסים בכל כוחינו להשאיר את הדיון הזה ברמה נאותה ואתה שאין לך תשובות שנובעות מידע ,אתה פשוט יורה מהמותן.

לגבי גלישה בפורום אודיו - כן אני גולש שם באופן קבוע אין לי מושג מה ניסית לרמוז במשפט הזה.

אני מאמין שאמיר אמר שאתה ילד בן 15 ,בגלל שזה הרושם שהוא קיבל ממך אמרי תקן אותי אם אני טועה )

אם אתה רוצה להמשיך את הדיון באופן ענייני וללא התקפות אישיות ,אז בכיף אם לא ננעל אותו וזהו.

פורסם

אולי למישהו בקהילה יש אחד מה-Archosים החדשים ומוכן לתרום אותו להשוואה מול הפוד?

או שנראה אולי אורי שלנו יכול לארגן אחד? ;)

פורסם

אני יכול להציע את הפשוט שלי שברור לי שלא ינצח את ההשואה אלא עם מכניסים שיקולי מחיר .

אבל השאלה לכמה זמן אתה לוקח אותו .

מעבר ליום גג יומיים אין מצב

פורסם

אני מתכנן בעוד כמה זמן לקנות את הארקוס, אבל באמת שאין לי תאריך.

זה באמת בגלל הרושם שיצרת עלי, כי אדם שמרוויח את כספו לבד בד"כ לא יבזבז אותו על אייפוד, אלא על משהו חסכוני יותר.

מה אני אומר? מה זה ענייני? מה זה עניינך? זה בכלל הנושא שעומד לדיון?

פורסם
  • מחבר

מפיסטו:

דבר ראשון אני שמח שאני ואתה מסכימים על דברים ודווקא אני כן מבין אותך בקטע של החוויה - אל תשכח שפעם היתי אוברקלוקר בעצמי - ואמרתי את הקטע על האוברקלוק רק כתשובה למה שמקרוט אמר - והתשובה שאתה נתת לאובר קלוק זה בדיוק התשובה שאני נותן לגבי נגני אודיו.

התכוונתי לפורומי אודיו עולמיים :) כמו הידרוג'ן אודיו ולא לאלה של האתר שלנו.

אתה כל פעם אומר עלי חוסר ידע ורומז בעקיפין על חוסר ידע - אלה בדיוק פסים אישיים. (לדוגמא מאיפו ידעת שאני לא מבין את חווית האוברקלוק שלך ורק אומר שיש לי אי הבנות)

ומפיסטו - אתה חושב שמה שמקרוט אמר על ניהול כספים , מפונקות , ילדותיות - זה לא פסים אישיים ? לפחות תהיה מאוזן.

ואני חושב שביטויים שלך כמו "נגן מושתן" זה לא רמה נאותה - תסכים איתי.

ואנא הסבר לי בפרטי איפה הבאתי התקפות אישיות , כל תשובה שלי הקבילה לתשובה של אחד מכם , אני באמת חושב כך - תקן אותי אם אני טועה. כל תרד שיש בו התקפות אישיות צריך להסגר , אין לי שום דבר נגד אף אחד מכם ולא אמרתי שום דבר שתקף ברצינות את שניכם.

אם כבר ההפך קרה וכל הנושא של הדיון הוא בעצם על זה שאתם חושבים שקניית האייפוד שלי היא בזבוז ומגוכחת - ואני הוכחתי שלא - ואתם התעקשתם שכן ומקרוט התחיל לצחוק בעקיפין ואני לא אשתמש שוב במילים ובביטויים שאמר.

אז דווקא לגבי הנגן - לא קניתי אותו בגלל יופי ולקח לי קצת זמן להתרגל לעיצוב המעניין אבל בין היתר הסכמתי להוציא את הסכום שהוא עלה לעומת נגנים אחרים בגלל הסיבות הבאות : יושבת מאחוריו חברה בעלת שם ומוניטין שידועה באיכות גבוהה של מוצרים , בגלל צג גדול עם הרבה שורות ,בגלל שהרבה משתמשים קנו אותו, בגלל אנטישוק גדול מאוד, בגלל זמן הפעלה מיידי, בגלל גודל הכי קטן (היה חשוב לי שלא יהיה גדול משמעותית מהמינידיסק הקטן שלי) ומשקל נמוך שנכנס לכל כיס - גם של הגינס וניתן להשתמש בו בקלות ביד אחת ,בגלל עוצמת שמיעה גבוהה (תוכלו לשאול את סקורפיון שהאזין) בגלל הגלגלת הגדולה ובגלל הממשק המאוד חכם שלו שאותו למדתי טוב לפניי הקנייה , בגלל חוות דעת של משתמשים שונים של נגנים שונים איתם דיברתי ברחבי העולם - גם של משתמשי הנגנים האחרים, בגלל ביקורות שונות של הנגנים באתרים שונים וביקורות של משתמשים פרטיים באתרים שונים , בגלל שיש לו תאורה בצג , בגלל שהוא מכיל 10 גיגה, ובגלל שנכון למתי שקניתי (ובעצם גם לעכשיו) זה היה גם הנגן הכי מתקדם שיש :) וזה חוויה להיות בעלים של נגן כזה, גם כי אני מאוד מאוד אוהב לשמוע מוזיקה בכל מקום וזה חשוב לי מאוד. לאחר הקנייה היתי מאוד מרוצה מהאייפוד כי ענה על כל הציפיוות שלי ואפילו יותר ובעיקר הופתעתי מהממשק החכם מאוד שלו שמאפשר בקלות ובנוחות להשתמש במאגר גדול של שירים , באמת אני מוריד כאן את הכובע בפני המתכנתים והמתכננים של הממשק. אני גם מצאתי כמה חסרונות לממשק - אבל הכל יבוא בסקירה על הנגן שתעלה בקרוב.

אני מקווה שעכשיו אתם מבינים מה הדברים שקבעו בסופו של דבר את ההתלבטות שלי (שבעיקר הגיע מהעובדה שהאייפוד לא זול) ורק שתדע מפיסטו - אני מאוד מבין את ההשקעה שלך באוברקלוק ואת הדחף להתעסק בו רק עכשיו נגמלתי מזה בעצמי לאחר ששלוש שנות צבא הרחיקו אותי מנושא המחשבים והגעתי למסקנה שאני לא עושה כלום חוץ מלפרק אותו ולהרכיב אותו שוב ולישמוע דרכו מוזיקה - זה גרם לי להגיע למסקנה שעדיף לי אישית להשקיע את הכסף בנושא המוזיקה הניידת (הבית כבר לא ממש עניין אותי) ורציתי מכשיר נייד שיענה על הרבה צרכים - וגם לקח הרבה זמן עד שהגיע אחד כזה, היה לי רק קצת חבל שהוא היה יקר - אבל אני מאוד מרוצה מהקנייה וחושב ששוהה היה להשקיע את הכסך בנגן זה.

מקווה שעכשיו אתם מבינים :D

פורסם

הממ... קודם כל, אם אתה עדיין אומר שהוא הנגן הכי מתקדם, אז אתה לא קראת את הת'רד. סקורפיון לא נחשב, הוא לא מכיר שום נגן אחר, בניגוד אלי. עכשיו סעיף סעיף.

גם ארקוס חברה לא קטנה, גם בארקוס, למי אכפת? / גם את הארקוס, גם בארקוס, גם בארקוס, עשה לי טובה, גם בארקוס, גלגלת - כל הכבוד לאפל- תראו מה העיצוב שלהם עושה לאנשים, ביקורות - נגיד, הארקוס מכיל 20, ארבע שורות למעלה.

אני לא יורד עליך, לא במישורין, ולא בעקיפין. אתה בוחר להתיחס לזה כירידה, בבקשה.

זה גם לא בסדר, התפיסה שלך של 'זה הכי טוב כי לי יש אותו וכי הוא הכי יקר'.

פורסם

אני מתנצל, נודע לי שice2K הוא איננו ילד בן 15, והוא הרוויח את כספו. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים