עבור לתוכן

בעיית ארטיפקטים ללא OC בכרטיס 6800GS AGPX8.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הכרטיס בן חמישה חודשים ולא עבר OC אף פעם.

המפרט: INTEL P4 2.66

ASUS P4S8X-X

TWINMOS 2G 400MHZ (2*512+1*1

HEC WIN420W

GAINWARD GEFORCE 6800GS 256MB AGP

אם חסרים נתונים אני אוסיף.

בהתחלה הכרטיס היה עובד מצויין ו- BF2 היה רץ חלק על הגדרות בינוניות-גבוהות (המשחק היחידי שאני משחק בעל דרישות גבוהות).

בבדיקת טמפרטורות הכרטיס היה ב40-45 מעלות במנוחה ו- 70-75 מעלות במאמץ.

לפני שבוע וחצי המשחק התחיל לגמגם ( התמונה היתה קופאת לרגע ושוב ממשיכה). הורדתי את ההגדרות למינימום והמשחק רץ כמו שצריך.

כעבור כמה ימים (שבהם שיחקתי הרבה) הבעיה חזרה על עצמה (בהגדרות הכי נמוכות) ובנוסף התחילו להופיע ארטיפקטים (צורות שחורות במקום הרים או שמים וכו).

עדכנתי את הדרייברים לאחרונים של NVIDIA והתופעה המשיכה. בדקתי את הטמפרטורות והם 55 מעלות במנוחה ו 90 מעלות במאמץ.

הרצתי 3DMARK05 כמה פעמים ולא היו בעיות ולא ארטיפקטים והציון דומה לציון כשהכרטיס נקנה.

פתחתי את המחשב וכל המאווררים עובדים כמו שצריך כולל המאוורר של הכרטיס.אתמול שוב העלתי BF2 והארטיפקטים התחילו אחרי חצי שעה של משחק ובאותו הרגע הטמפרטורה היתה 70-75 מעלות. הטמפרטורה של המעבד (לא עבר OC אף פעם) נשארה כמו שהיתה תמיד 40 במנוחה ו- 50 במאמץ.

לצערי אין באפשרותי לבדוק את הכרטיס עם משחק כבד אחר ובנוסף אין לי יכולת לבדוק אותו במחשב אחר.

ביצעתי חיפוש בפרום ולא הצלחתי למצוא מקרה דומה לשלי ולכן אשמח לקבל עזרה או רעיונות לפתרון הבעיה.

תודה מראש.

עריכה: כנראה ההודעה לא בפורום הנכון. מצטער. אשמח אם תעבירו לפורום המתאים.

פורסם

זה בגלל הטמפ הגבוהות...

קרה לי אותו מצב ועכשיו אני מקבל רק אלף ב05.

תנסה להחליף את הקירור...

אם לא יעזור אז אוליי האחריות תחסה.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הטמפרטורה בדיוק כשהתחילו הארטיפקטים היא היתה 70-75 מעלות שזו הטמפרטורה הרגילה שבה היה הכרטיס עובד במאמץ. אז מדוע עכשיו יש ארטיפקטים ועד עכשיו לא היו? ואם הטמפרטורה היא הבעיה אז מדוע ב3DMARK05 שבה הטמפרטורה מגיעה ל90 מעלות אין שום בעיה?

פורסם

תוריד את התוכנה ATiTool 0.25b שתומכת בכרטיסי nvidia,תריץ בדיקה ותראה מתי מתחילים הארטיפקטים

פורסם
  • מחבר

תודה על ההתיחסות. אנסה ואעדכן אם יהיו חדשות.

פורסם

כי כנראה שהכרטיס עבד עבודה ממושכת בטמפרטורה גבוהה שגרמה לו לנזק... אני משער..

פורסם

החלפתה דריוורים לאחרונה?

פורסם
  • מחבר

כן, החלפתי דרייברים לפני כמה ימים (לדרייברים האחרונים של NVIDIA) במחשבה שאולי זה יפתור לי את הבעיה. זה לא!

פורסם
  • מחבר

תוריד את התוכנה ATiTool 0.25b שתומכת בכרטיסי nvidia,תריץ בדיקה ותראה מתי מתחילים הארטיפקטים

הורדתי, בבדיקה לא נמצאו טעויות (ארטיפקטים) בכלל למרות שהטמפרטורה של הליבה הגיעה ל-106 מעלות ??? (טמפרטורת שאר הרכיבים היתה נורמלית: מעבד-49 : MB-30)

המשחק עדיין לא רץ כמו שצריך ויש הרבה ארטיפקטים גם בטמפרטורות נמוכות יותר (אלוהים ישמור, איזה כרטיס מחו*בן קניתי :kopfpatsch:).

בבקשה יעוץ....

פורסם

תנסה דריבר אחר יכול להיות העדכני ביותר לא באמת עדכני בשבילך

פורסם

תבדוק אם המאורר שלו מסתובב

פורסם
  • מחבר

כמו שהזכרתי בהתחלה, הבעיה התחילה לפני שהחלפתי לדרייבר האחרון (ז"א היה דרייבר ישן יותר).

וגם את המאווררים כבר בדקתי, כולם עובדים כמו שצריך כולל המאוורר של הכרטיס.

האם ארטיפקטים נוצרים רק מבעיה בכרטיס המסך? אולי יש אפשרות שרכיב אחר לא תקין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים