עבור לתוכן

הרב החרדי קנייבסקי: אסור לטוס בחברת אל-על

Featured Replies

פורסם

בגלל שציבור עומד על האינטרסים שלו זה כפייה דתית?

אז בואו נקרא לכל ציבור שדורש משהו כפייה.

אנחנו בתור חילונים רק יכולים להסכל עליהם - ללמוד ולקנא. הרי בעוד שהם מסוגלים להתאחד בן רגע למען מטרה משותפת, אנחנו לא מסוגלים להזיז כלום.

אפשר להגיד כפייה דתית עד מחר - אבל בסופו של דבר - הם מצליחים לעשות את מה שכולנו רק חולמים עליו. לנצל את הכוח הקיבוצי להשגת מטרות אמיתיות.

lollipop - תוריד קצת את האף. האמונה שלך היא שאין אלוהים - ושלהם היא שיש. זה לא הופך אותם לבורים כמו שאתה עושה מהם. רבים האנשים(חרדים, דתיים או אפילו חילונים) המאמינים בתורה, והם חכמים ומשכילים בהרבה גם ממך וגם ממני.

לא אמרתי על אף אחד שהוא בור. לא אמרתי שאי אפשר להאמין בתורה(וזה יכול להיות גם קוראן/הברית החדשה או מה שלא יהיה) ולהיות חכם, אל תכניס לי מילים לפה.

מצידי שיעלו את עצמם כקורבן על שולחנות מאבן מול הכותל המערבי. אכפת לי? הם רוצים לשמור על השבת? אחלה, באמת אחלה. אבל למה לי אסור לעבוד בשבת בגלל שהם רוצים לשמור עליה? הם לא רוצים לבוא לחנות שבא אני עובד - OK, מצידי שלא יכנסו גם כל השנה(ואני לא עובד, זאת סתם דוגמה). שלא יכריחו אותי לפעול ע"פ אמונתם. למשל ביום כיפור - בעיקרון אין חוק שמונע ממני לנסוע במכונית(עד כמה שאני יודע, יש מצב שאני טועה), אבל ברגע שאני אעבור לידם עם האוטו(ואני לא מדבר על להיכנס לבני ברק - שם הם יכולים לעשות מה שהם רוצים. כן, אם הם הרוב הגדול של האוכלוסיה, אז צריך להתחשב בהם - ולכן אני מסכים שיאסרו שמה על פתיחת חנויות בשבת או נסיעה במכונית ביום כיפור או כל מיני מנהגים אחרים) - בום! אבנים! הנה התנפצה לה השמשה. ומה אם מישהו יפגע? אכפת להם? לא. ואם אני אצא אליהם עם אלה(אחרי שזרקו עלי אבנים) - את מי יעצרו? נכון, אותי. מה יעשו להם? כלום, אולי יקחו מהם פרטים, אם הם לא יברחו כמו שפנים(עוברים על החוק - לפחות שיהיה להם את המינימום של הכבוד לקבל את העונש שמגיע להם). וזו רק דוגמא אחת.

*אני רק רוצה לציין שאני לא רוצה להכליל ואני יודע שלא מדובר בכל האוכלוסיה הדתית/חרדית/מסורתית וברוב הגדול מאד של המקרים מדובר בקומץ קיצונים.

• תגובות 93
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

די נו בחייאת רבק. מאיפה אתה מקריץ את השטויות האלה?

אתה בסה"כ ילד - אתה לא עובד ולא נוהג ולא כלום. אתה סתם נשען על שמועות שראית פעם בחדשות וקראת פעם בעיתון.

נו באמת. תתבגר כבר ותביא דברים קצת יותר מבוססים.

פורסם

לא אמרתי לא שאני עובד ולא שאני נוהג. נתתי את זה בתור דוגמה.

ואתה רק טוען שמדובר בשמועות ודברים לא מבוססים - אם כך, תוכיח שאכן מדובר בטענות לא מבוססות.

מותר לי לעבוד בשבת? לא.

יש סיכוי סביר שאם אני אעבור עם אוטו ליד חרדים ביום כיפור יזרקו עלי אבנים? יש.

פורסם

זה בדיוק העניין. אתה ילד - ואתה נותן דוגמאות שמעולם לא ניסית או חווית על בשרך. אם היית באמת יודע איזה שטויות דיברת כרגע, היית מבין שמי שצריך להוכיח את עצמו זה אתה. כי דברייך אינם מבוססים על כלום.

מה בדיוק אני צריך להוכיח? אני עובד ונוהג כרגע - אז אני קצת יודע איך הדברים עובדים. להבדיל ממך שאתה סתם זורק דברי סרק לאוויר.

אני דווקא מכיר רבים וטובים שעובדים בשבת. ומקבלים על זה 200%-250% שכר.

בארה"ב אגב - גם לא עובדים בשבת(ראשון שלהם. הרוב לא עובדים גם בשבת למעשה). ואין לזה קשר לכפייה דתית. למען האמת - היחידים בארה"ב שעובדים בשבת ובראשון הם דווקא הישראלים.

ויש חוק שאוסר נסיעה ביום כיפור במכונית, אלא בעת חירום. וטוב שכך. זה אגב חוק שרוב העם מסכים איתו - משום שרוב העם צם ומאמין בצום(כ70% מסקר אחרון שנערך אם לא טועה).

פורסם

חוק האוסר נסיעה ביום כיפור אלא במקרה חירום?

לא מכיר חוק כזה, ועד כמה שידוע לי לא קיים.

אפשר לינק?

פורסם

לא אמרתי לא שאני עובד ולא שאני נוהג. נתתי את זה בתור דוגמה.

ואתה רק טוען שמדובר בשמועות ודברים לא מבוססים - אם כך, תוכיח שאכן מדובר בטענות לא מבוססות.

מותר לי לעבוד בשבת? לא.

יש סיכוי סביר שאם אני אעבור עם אוטו ליד חרדים ביום כיפור יזרקו עלי אבנים? יש.

זה שיש לעיתים מאוד רחוקות ולרוב ביום בכיפור ולא שבת זריקת אבנים זה לא בגלל שהאנשים דתים אלא בגלל שהם חוליגנים(כי הרי הרמת אבן זריקת אבן נחשבת עבודה)

פורסם

זה בדיוק העניין. אתה ילד - ואתה נותן דוגמאות שמעולם לא ניסית או חווית על בשרך. אם היית באמת יודע איזה שטויות דיברת כרגע, היית מבין שמי שצריך להוכיח את עצמו זה אתה. כי דברייך אינם מבוססים על כלום.

מה בדיוק אני צריך להוכיח? אני עובד ונוהג כרגע - אז אני קצת יודע איך הדברים עובדים. להבדיל ממך שאתה סתם זורק דברי סרק לאוויר.

אני דווקא מכיר רבים וטובים שעובדים בשבת. ומקבלים על זה 200%-250% שכר.

בארה"ב אגב - גם לא עובדים בשבת(ראשון שלהם. הרוב לא עובדים גם בשבת למעשה). ואין לזה קשר לכפייה דתית. למען האמת - היחידים בארה"ב שעובדים בשבת ובראשון הם דווקא הישראלים.

ויש חוק שאוסר נסיעה ביום כיפור במכונית, אלא בעת חירום. וטוב שכך. זה אגב חוק שרוב העם מסכים איתו - משום שרוב העם צם ומאמין בצום(כ70% מסקר אחרון שנערך אם לא טועה).

תרשה לי לצטט את "חוק שעות עבודה ומנוחה":

סעיף 7: "שעות המנוחה השבועית

(א) לפחות שלושים ושש שעות רצופות לשבוע הן המנוחה השבועית של העובד.

(ב) המנוחה השבועית תכלול -

(1) לגבי יהודי - את יום השבת;

(2) לגבי מי שאינו יהודי - את יום השבת או את היום הראשון או את

היום השישי בשבוע, הכל לפי המקובל עליו כיום המנוחה השבועית

שלו."

סעיף 9: "איסור העבדה במנוחה השבועית

העבדת עובד במנוחה השבועית אסורה, אם לא הותרה לפי סעיף 12."

סעיף 9א: "

9א. איסור עבודה במנוחה השבועית

(א) בימי המנוחה הקבועים כמשמעותם בפקודת סדרי השלטון והמשפט, התש"ח -

1948, לא יעבוד בעל בית מלאכה בבית מלאכתו, ולא בעל מפעל תעשיה

במפעלו, ולא יסחר בעל חנות בחנותו.

(ב) בימי מנוחה כאמור לא יעבוד חבר של אגודה שיתופית בבית מלאכה או

במפעל תעשיה של האגודה; בבית מלאכה או מפעל תעשיה של אגודה

שיתופית חקלאית לא יעבוד חבר אלא אם העבודה קשורה בשירותים

הנחוצים למשק שלה.

(ג) מי שאינו יהודי רשאי - לגבי בית מלאכתו, מפעל תעשייתו או חנותו,

הנמצאים בתחום רשות מקומית שמספר תושביה שאינם יהודים הוא, לפי

קביעת הרשות, לפחות רבע מכלל תושבי הרשות - לקיים את האיסורים לפי

סעיף זה, או בימי המנוחה כאמור או בימי שבתו וחגיו, לפי בחירתו;

והוא הדין לגבי רובע של רשות מקומית, שתחומו ומספרם היחסי של

תושביו שאינם יהודים בכלל תושביו - שהוא רבע לפחות - נקבעו לענין

זה על ידי אותה רשות.

(ד) האמור בסעיף קטן (ג) אין בו כדי למנוע נאשם לפי סעיף זה מלהביא

ראיות כי מספר התושבים שאינם יהודים בתחום רשות מקומית או רובע

שלה, לפי הענין, אינו פחות מרבע מכלל הרשות או הרובע."

אני מניח שאין כאן הרבה מקום לפרשנות.

לצורך העניין, אני מצרף גם את סעיף 12 שעוסק במצבים שבו יש היתר לעבוד ביום המנוחה:

"היתר העבדה במנוחה השבועית

(א) שר העבודה והרווחה רשאי להתיר העבדת עובד בשעות המנוחה השבועית או

בחלק מהן, אם הוא משוכנע שהפסקת העבודה למנוחה השבועית, לכולה או

לחלק ממנה, עלולה לפגוע בהגנת המדינה או בבטחון הגוף או הרכוש, או

לפגוע פגיעה רבה בכלכלה, בתהליך עבודה או בסיפוק צרכים שהם, לדעת

שר העבודה והרווחה, חיוניים לציבור או לחלק ממנו.

(ב) היתר כללי לפי סעיף קטן (א) לא ינתן אלא עפ"י החלטת ועדת השרים

המורכבת מראש הממשלה, שר הדתות ושר העבודה והרווחה.

(ג) בהיתר מיוחד לפי סעיף קטן (א) יפורטו המקצועות או התפקידים של

העובדים שלגביהם ניתן ההיתר או המחלקות במקום העבודה שלגבי

עובדיהן ניתן ההיתר."

בקשר לסעיף קטן (ב): מה לעזאזל שר הדתות קשור לזה?!

למה אין כאן כפייה דתית? בתעודת זהות רשום שאני יהודי למרות שאני מגדיר את עצמי כאתאיסט ולכן אסור לי לעבוד ביום שבת. וגם אם אני מגדיר את עצמי כיהודי אבל רוצה לעבוד בשבת ושיום המנוחה שלי יהיה יום ראשון - מדובר בכפייה דתית, שכן הכפייה נובעת מעצם הדתיות שלי, ומכאן ניתן להסיק שמדובר בכפייה דתית. בכל מקרה יש כאן כפייה, וגם דתית(לא רק, אבל גם). אני לא זוכר בע"פ את הנושא הזה, אבל גם מתי כשהחוק מתייחס לשכר עבור עבודה בשבת, הוא מתייחס לעבודה בשבת(/יום המנוחה השבועי) לאחר קבלת היתר.

לא ידוע לי על חוק שאוסר על נסיעה במכונית ביום כיפור, יש לך קישור?

על החתום, lollipop15 - "דברי סרק".

זה שיש לעיתים מאוד רחוקות ולרוב ביום בכיפור ולא שבת זריקת אבנים זה לא בגלל שהאנשים דתים אלא בגלל שהם חוליגנים(כי הרי הרמת אבן זריקת אבן נחשבת עבודה)

לא הייתי אומר "לעיתים מאד רחוקות", תריץ חיפוש בYnet/NRG/Walla, תמצא הרבה תוצאות. ותסכים איתי שלפחות ב90% מהמקרים מדובר באנשים דתיים.

פורסם

לא הייתי אומר "לעיתים מאד רחוקות", תריץ חיפוש בYnet/NRG/Walla, תמצא הרבה תוצאות. ותסכים איתי שלפחות ב90% מהמקרים מדובר באנשים דתיים.

טוב אני אולי יגיד לך משהוא מזעזע אבל גם אצל הדתים יש חוליגנים כן באמת יש ראית מזה הם בכל זאת דומים לנו(לחילונים) וואי איזה נס :D

פורסם

והקשר הוא? דיברנו על זריקת אבנים, שמה לעשות, לרוב נעשית ע"י חוליגנים דתיים.

פורסם

והקשר הוא? דיברנו על זריקת אבנים, שמה לעשות, לרוב נעשית ע"י חוליגנים דתיים.

בסדר אבל זריקת האבנים לא נעשת בגלל שהם דתים(אפילו להפך הדת אוסרת) אלא בגלל שהם חוליגנים בדיוק כמו החוליגנים שהורסים את גדר ההפרדה כל שני וחמישי

פורסם

המעשה שגרם להם לזרוק את האבן מפריע להם מעצם היותם דתיים.

פורסם

אני מוכנה לתת לחרדים קרדיט על כישורי החרם שלהם. כשהם רוצים משהו, כל הקהילה מתגייסת ואין פשרות - בניגוד לפתחתיקוואים שלא הצליחו לעשות חרם על חברת "קווים" והבני זונות ממשיכים בשלהם. היום איחר לי אוטובוס ברבע שעה וכשהגעתי לצומת סירקין כבר עבר האוטובוס האחרון שמגיע לעבודה שלי (גם ככה אוטובוס שעובר פעם בשעה) ואיכשהו הגעתי בטרמפים ברגע האחרון. :pissed:

פורסם

אני מוכנה לתת לחרדים קרדיט על כישורי החרם שלהם. כשהם רוצים משהו, כל הקהילה מתגייסת ואין פשרות

פנאטיות יכולה לגרום לבנאדם לעשות הרבה מאד דברים, כבר אמרתי?

פורסם

אני תמיד אומרת... "גם להיטלר היו כוונות טובות".

פורסם

נכנסתם כבר למספר נקודות שרבים וטבים עשו כמיטב יכולתם לברוח מהן.

1. מיהו יהודי.

2. הפרדת הדת מהמדינה (ישראל כמדינה יהודית).

בנוגע למספר דברים אחרים שאמרתם:

* אסור ע"פ החוק (שצוטט פה) חד משמעית לעבוד בשבת מלבד עובדי חרום.

נכון שיש כאלה שכן עובדים ואף אחד אינו פוצה פה, אך הם עדיין עוברים על החוק. פשוט הרשויות, מתוך הבנה/הגיון לא עושות כלום בנידון.

* הויכוח פה הוא ברמת השחור-לבן. חבר'ה, החיים מלמדים שבסופו של דבר הכל הוא עניין של פשרה.כל אחד מוותר קצת:

אחד מוותר על הציביון היהודי של המדינה והשני מוותר על ה"שפק" שלו בחוצות העיר.

Cest La Vi

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים