עבור לתוכן

אחרי שנים רבות -הK100D בביקורת אצל DPreview!

Featured Replies

פורסם

אני לא רואה שם שום דבר מאכזב מלבד הביצועים של המייצב, ואני עדיין לא משוכנע שמשהו לא התפקשש בבדיקה של dpreview. אתרים אחרים היו הרבה יותר נלהבים מההשפעה של המייצב. imaging-resource.com אפילו הגדירו את המייצב של ה-K100D כאחד מהטובים ביותר שיצא להם לבדוק.

פורסם
  • מחבר

ומצד שני, זהו המייצב Built-In הראשון על גופי מצלמות אם אני לא טועה :)

הדברים שנראים לי יותר משמעותיים מהשאר בחסרונות שלה:

Limited continuous shooting capability, buffer only large enough for four JPEG frames

Relatively loud shutter release

Slightly less dynamic range at ISO 200 than at ISO 400

No simultaneous RAW+JPEG option

Average automatic white balance performance, still very poor under incandescent light

עניין הRAW+JPEG די מפריע לי אישית למרות שהוא לא הכי משמעותי.

פורסם

ומצד שני, זהו המייצב Built-In הראשון על גופי מצלמות אם אני לא טועה :)

ה-K100D היא המצלמה הרביעית עם מייצב מובנה. קדמו לה ה-7D וה-5D של מינולטה, וה-A100 של סוני.

Limited continuous shooting capability, buffer only large enough for four JPEG frames

ארבע תמונות ברצף לא מספיק לך? מה אתה מתכוון לצלם?

Relatively loud shutter release

כל מצלמות ה-DSLR מרעישות. זאת אחת הסיבות שאני כל כך נהנה לצלם עם קומפקטיות.

Slightly less dynamic range at ISO 200 than at ISO 400

בשני המקרים הטווח הדינמי סביר לגמרי.

No simultaneous RAW+JPEG option

זה חיסרון גדול בעיני כי אני מעדיף לצלם בפורמט הכפול, אבל לרוב החובבים זה לא צריך להפריע. מעט מאוד משתמשים ב-RAW+JPEG. בסקר שערכתי לפני כמה חודשים ב-d-spot יצא שרק 10% מהמשתתפים משתמשים בזה. הרוב מצלמים ב-RAW או ב-JPEG, אבל לא בשניהם במקביל.

Average automatic white balance performance, still very poor under incandescent light

חסר משמעות בעיני. ה-Auto WB של כל המצלמות (להוציא שתיים) מפשלות באור כזה. אני תמיד משתמש ב-preset המתאים או ב-WB ידני.

פורסם
  • מחבר

ה-K100D היא המצלמה הרביעית עם מייצב מובנה. קדמו לה ה-7D וה-5D של מינולטה, וה-A100 של סוני.

ארבע תמונות ברצף לא מספיק לך? מה אתה מתכוון לצלם?

לי אישית זה לא כ"כ משנה.. אני לא בונה על צילום של עצמים נעים.

אבל בכל זאת, אם זה נמוך מהממוצע אז יש פה חסרון, לא כך?

כל מצלמות ה-DSLR מרעישות. זאת אחת הסיבות שאני כל כך נהנה לצלם עם קומפקטיות.

יש רעש ויש רעש.. אם הם מציינים זאת במיוחד כנראה שהיא מעבר למקובל

בשני המקרים הטווח הדינמי סביר לגמרי.

לא מתמצא בעניין, אז אני לא יכול להגיב בנושא

זה חיסרון גדול בעיני כי אני מעדיף לצלם בפורמט הכפול, אבל לרוב החובבים זה לא צריך להפריע. מעט מאוד משתמשים ב-RAW+JPEG. בסקר שערכתי לפני כמה חודשים ב-d-spot יצא שרק 10% מהמשתתפים משתמשים בזה. הרוב מצלמים ב-RAW או ב-JPEG, אבל לא בשניהם במקביל.

מהו השימוש העיקרי של RAW+JPEG? אני סימנתי את זה כחסרון בולט משום שראיתי שאפשר בהרבה מצלמות אחרות להשתמש במצב הזה.

חסר משמעות בעיני. ה-Auto WB של כל המצלמות (להוציא שתיים) מפשלות באור כזה. אני תמיד משתמש ב-preset המתאים או ב-WB ידני.

וזה פותר את הבעיה?

פורסם

לי אישית זה לא כ"כ משנה.. אני לא בונה על צילום של עצמים נעים.

אבל בכל זאת, אם זה נמוך מהממוצע אז יש פה חסרון, לא כך?

זה נמוך מהממוצע, אבל אני לא רואה בזה חיסרון משמעותי.

יש רעש ויש רעש.. אם הם מציינים זאת במיוחד כנראה שהיא מעבר למקובל

אם מחלקים מצלמות לכאלה שיעירו תינוק בחדר שקט וכאלה שלא, אז מבין מצלמות ה-DSLR שניסיתי היחידה שבאמת עומדת ב"תקן" הזה היא ה-E1 של אולימפוס. כל האחרות רועשות מספיק כדי שלא הייתי משתמש בהן במצבים שבהם חשוב לי לא לעשות רעש. במקרים כאלה עדיף להחזיק איזו F30 בכיס :)

מהו השימוש העיקרי של RAW+JPEG? אני סימנתי את זה כחסרון בולט משום שראיתי שאפשר בהרבה מצלמות אחרות להשתמש במצב הזה.

במצב הזה אפשר להנות גם מיתרון המיידיות והנוחות של JPEG מבלי לאבד את האפשרות להשתמש ב-RAW בשלב מאוחר יותר. החיסרון היחידי זה המקום בדיסק שהשילוב הזה דורש.

וזה פותר את הבעיה?

פותר לגמרי

פורסם
  • מחבר

תודה לך על המידע :)

הסקלת צבעים שהראת לי היא בעצם הוכחה לכך שבעזרת WB ידני ניתן להגיע לצבע מושלם? או שפספסתי משהו?

פורסם

הסקלת צבעים שהראת לי היא בעצם הוכחה לכך שבעזרת WB ידני ניתן להגיע לצבע מושלם?

בדיוק.

פורסם
  • מחבר

אחלה.

אז יש תקווה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים