עבור לתוכן

בניית קופסא שלכדור מטקות יקח 10 דקות לעבור דרכה?! (עבודה מבצפר)

Featured Replies

פורסם

יש לי רעיון עם משקולות-נגד. אני אפתח אותו קצת ואעלה סקיצה בסיסית.

• תגובות 53
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

עריכה:

אני לא יודע כמה הרעיון של ספירלה יהיה טוב כי בגלל הגודל הקטן של הקופסא השיפוע יצתרך להיות ממש ממש קטן ואני לא יודע אם תצליח להגיע לרמת השיפוע שצריך

זאת בדיוק הבעיה ברעיון, הקופסא קטנה מדי ולא יהיה מספיק מקום לכדור.

אני גם חושב על משהו..

פורסם

שעון נחשב מנגנון אלקטרוני?

פורסם

תעשה ככה שברגע שכדור ניכנס לקופסא הוא הופך את שעון החול - מה שגורם לחור למטה להסגר ברגע ששעון החול יגמר המשקל של החלק המלא יגרום לשעון להתאפך שוב וכך החור שלמטה יפתח והכדור יפול.

בהצלחה.

פורסם

שעון נחשב מנגנון אלקטרוני?

אכן כן

תבקש עזרה מאורי גלר...

הוא הצליח לגרום לאקווריום מלא דגים לא לזוז למשך 10 דקות אולי הוא יכול לעשות את זה גם עם כדורים מטקות :lol: (מי שראה מועדון לילה אתמול יבין)

פורסם
  • מחבר

dorviper, לא הבנתי בדיוק את הרעיון שלך... אתה מתכוון שהכדור יעלה על סלוטייפ ככה שזה יחזיק אותו 10 דקות ואז הוא יתגלגל החוצה? כמו מלכודת כזאת של חרקים?

First Squad, בכלל לא הבנתי... יש מצב לסקיצה מהירה?

שוב תודה רבה לכולם!

פורסם

dorviper, לא הבנתי בדיוק את הרעיון שלך... אתה מתכוון שהכדור יעלה על סלוטייפ ככה שזה יחזיק אותו 10 דקות ואז הוא יתגלגל החוצה? כמו מלכודת כזאת של חרקים?

First Squad, בכלל לא הבנתי... יש מצב לסקיצה מהירה?

שוב תודה רבה לכולם!

אם תשים כמות נכונה של סלוטייפ אחרי זמן מסויים הוא לא יכול יותר להחזיק את הכדור כי האחיזה שלו לאט לאט משתחררת...תבחן איזה כמות תחזיק את הכדור לבערך 10 דקות ותעשה...אבל אמרתי זה רעיון ממש לא מדוייק ויכול להיות שפעם אחת הסלוטייפ יחזיק 10 דקות ופעם אחת 10 שניות אבל לא בטוח צריך לנסות

הרעיון עלה לי כי ראיתי פעם תוכנית בדיסקברי שנקראת BRAINIAC והם בדקו חוזק של סלוטייפ נגד מסקנטייפ איזולירבנד וכ"ו יענו הדביקו בן אדם לשולחן או משו ואז הפכו אותו כך שהסלוטייפ מונע מהבן אדם ליפול ואחרי זמן מסויים הסלוטייפ קרס מהמשקל והבן אדם נפל...שוב אני אומר צריך לראות איזה כמות של סלוטייפ צריך וזה יכול להיות סיפור מהתחת

פורסם

ואז הסלוטייפ ימנע מהכדור לצאת..

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אני ינסה את זה למרות שאני לא חושב שזה יעבוד...

תודה!

פורסם

קיוויתי שאתה תגיב פה ;D

הבעייה העיקרית עם התכנון הזה היא איך לגרום לכדור להפעיל את "שעון החול" הזה כשהוא נכנס לקופסא.

תודה ;D

בכל אופן, אני לא חושב שזאת כזאת בעיה לגרום לכדור להפעיל את ה"שעון" הזה כשהוא נכנס

אומנם כדור זה קל מאוד, אבל אפשר לגרום לו לשחרר פין קטן מאוד (או חבל, או משהו כזה) ואז החבל הזה משחרר

בתורו את מה שחוסם את "שעון החול" מלעבוד כל הזמן

עקרונית אפשר שזה ייקח 10 דקות, פשוט צריך שה"דלת" שממנה הכדור יוצא תהיה מספיק כבדה, ושיהיה מספיק חול

בשביל שאחרי 10 דקות זה ייפתח

פורסם

אני אתן לך עוד רעיון שיכול להיות יותר מדויק מהסיילוטייפ

אתה עושה ספירלה גדולה עם המון סיבובים שהכדור אמור לעבור דרכה.

עכשיו, אתה לוקח כדור ומעביר על הספירלה ורואה תוך כמה זמן הוא ירד.

עכשיו מה שנשאר לך זה להאט אותו למצב של דקות.

כדי לעשות את זה, אתה שם לו בדרך על הספירלה חתיכותקטנות של פלסטלינה שיהוו מעין באמפר כזה שהמטרה היא לעקב אותו.

אתה שם את החתיכות האלה על כל המסלול ומודד לאט לאט כמה אתה צריך לשים ובאיזה מרחק אחד מהשני.

פורסם

^^

הבעיה ברעיון הזה שמתישהו הכדור פשוט יעצר כנראה

לא סביר שתוכל לגרום לזה לעבוד

אהה, ושכחתי בתגובה הקודמת להגיב על ההוא שכתב על הסלוטייפ

בכל מקרה, אם ברגע שהכדור נופל על הסלוטייפ הסלוטייפ לא נקרע, אין סיבה

שהוא יקרע אחרי 10 דקות, זה פשוט לא עובד ככה

(אפשרי לעשות כזה דבר, שמשהו יקרוס תחת לחץ אחרי הרבה זמן, אבל צריך יותר לחץ, והרבה יותר זמן)

עריכה:

גודל כדור פינג פונג, לפי ping-pong.com (שאני משער שזה מה שאתה מתכוון אליו ב"כדור מטקות)

הוא בין 3.8 ל-4 סנטימטר (פעם זה היה 3.8, ואז שינו את זה ל-4 כדי שיהיה קל לראות את הכדור בטלוויזיה. פשוט מרתק...)

פורסם
  • מחבר

תודה אינפר! אני חושב על משהו בסגנון של הדק של אקדח או משהו כזה... אני רק צריך לחשוב איך זה ישחרר את החול (אני חושב שאני אשתמש ביותר מקילו של חול, ככה שמשקל הזה עלול ללחוץ על החפץ שחוסם את השעון בהתחלה).

pazer005, גם אני חשבתי על זה. הייתי יותר בכיוון של נייר זכוכית או משהו דביק אבל פלסטלינה זה רעיון טוב.

תודה שוב!

(תגובה לעריכה שלך- אני מדבר על כדור מטקות, כמו זה שמשחקים איתו בים... )

עריכה:

עוד רעיון שחשבתי עליו זה שהכדור יכנס ל"גלגל ענק" עם משקולת בכף שבה ישב הכדור. ההתנגדות צריכה ליהיות מאוד מאוד נמוכה. הכף תיהיה על ציר (כמובן), ויהיה חוט שיחבר בין הקצה הרחוק ממרכז הגלגל למרכז הגלגל כך שאחרי 10 דקות של סיבובים, החוט ימשוך את הכף וישפוך את הכדור החוצה.

זה נראה לי לא כ"כ בר ביצוע אבל what the heck...

פורסם

כדור מטקות זה כמו כדור פינג פונג, לא?

אני לא חושב שמייצרים לזה כדורים מיוחדים באמת

בכל אופן, סביר שזה בערך הגודל שלו

אם זה לא הגודל, תנסה לכרוך חוט מסביב לכדור, לראות כמה זה ההיקף [תמדוד כמה מהחוט זה ההיקף] ואז

בעזרת מתמטיקה פשוטה למצוא כמה זה הרדיוס של הכדור

דווקא נייר זכוכית או משהו כזה עלול יותר לעבוד, מכיוון שהוא לא בולט, בניגוד לפלסטלינה

אבל עדיין, אני לא בטוח כמה זה ייאט את הכדור, והוא עדיין עלול להיעצר (אלא אם כן תעשה שיפוע גדול,

אבל אז זה נוגד אחד את השני...)

פורסם
  • מחבר

יש לי סרגל קליפר בבית, עדיין אין לי כדור. אני לא יודע אם הקוטר זהה לכדור פינג-פונג, אבל אני יודע שמהשקל שונה (הכדור מלא לחלוטין, לא חלול).

אני צריך לקנות מחר כדורים, נייר זכוכית ודיקט ולהתחיל להתנסות עם השיפועים (לבדוק את המהירות הממוצעת וכו').

יש למישהו רעיון לגבי בניית מד זוית ביתי שיתן לי את הזויות הקטנות האלה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים