עבור לתוכן

האם זה יהיה בעיה להשיג את החלקים האלה והבניה למעגל הבא?

Featured Replies

פורסם

חוץ מה PIC שזה רכיב מתוכנת שאתה צריץ לצרוב לו תוכנה או להזמין אחד צרוב מראש לא נראה כמוה בעיה גדולה

פורסם
  • מחבר

חוץ מה PIC שזה רכיב מתוכנת שאתה צריץ לצרוב לו תוכנה או להזמין אחד צרוב מראש לא נראה כמוה בעיה גדולה

אז איך אני יכול להשיג את כול החלקים?

והPIC איך אני ישיג?

אה... גם כמה הכול יעלה בערך?

פורסם

רכיבי PIC הם די נפוצים, הבעיה העיקרית בלהשיג אחד כזה, היא בעצם זו.

מעטים מאוד המקומות שמוכרים רכיבים כאלה בנפרד, אבל אתה יכול לנסות לעשות את מה שאני עשיתי בפרוייקט הגמר שלי, תתקשר לספקים (תמצא בחיפוש בגוגל) שעובדים עם חברות ישראליות או לספק ישראלי בעצמו ותבקש רכיב אחד או שניים לדוגמא כדי להתרשם ממנו או משהו בסגנון, בד"כ החברות עושות דברים כאלה כדי להשיג קונים סיטונאים פוטנציאלים, לכן יש להם כבר חבילות שמכילות אחד או שניים מרכיבים אלה בצירוף קטלוג או חוברת אחרת כלשהי.

אני לא חושב שתיהיה לך בעיה להשיג רכיב כזה בצורה הזאת, שבוע אחרי השיחה שלי עם אחת הנציגות של חברה (לא זוכר את שם החברה) כלשהי, קיבלתי עד הבית שני רכיבי PIC.

הבעיה העיקרית היא לצרוב את התוכנה עליהם, או אם אין לך ידע בתכנות-לכתוב אותה.

אם אתה לומד באוניברסיטה או מכללה כלשהי, או מישהו שאתה מכיר לומד במקום כזה, זה יעזור לך מאוד, כמעט לכל מוסדות ההשכלה הגבוהה יש צורבי PIC ואני בטוח שלא תיהיה לך בעיה להשיג גישה לאחד במידה ואתה מקושר.

פורסם
  • מחבר

או... סוף סוף תגובה :)

אני מכיר מישהו שלומד באוניברסיטה, אבל הבעיה מה אני נותן לו לצרוב לשם? :S

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

צר לי להקפיץ את הנושא.. אך עד כה לא שמתי לב לקיומו (כן כן.. שנה + :]) אני מקווה שהנפשות שהגיבו פה בעבר עדיין חיים

אני כבר כמה חודשים מנסה להשיג את החלקים.. (בצורה פאסיבית כמובן..) אבל בכל מקרה אכן קשה להשיג אותם.. אלא אם אתה מציק לכל מיני חברות ישראליות שמפיצות את היצרנים של אותם רכיבים.. אבל אז זה סתם יוצא יקר ממש..

בכל מקרה.. לקחתי על עצמי כן להכין לעצמי USB2DMX.. ואני חצי דרך..

מצאתי את הרכיב DLP-USB245M-G בארץ, הוא עלה לי $45 לפני מע"מ (!!!).. הרכיב הוא למעשה ממיר USB ל LPT.. חיבור המדפסת (חיבור פרללי)..

החלטתי לא להשתמש בסכמה שנמצאת באתר usbdmx.com מכיוון שכפי שציינתי למעלה, את רוב הרכיבים שם קשה מאוד להשיג בארץ.

לקחתי את הסכמה הזו: http://users.skynet.be/kristofnys/

שקל מאד להשיג את הרכיבים שלה..

כל שנותר לי הוא לצרוב על ה-PIC.. ולחבר את המעגל לממיר USB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים