עבור לתוכן

מחפש מצלמה דיגיטלית בתקציב של עד 1800 (כולל כרטיס זיכרון)

Featured Replies

פורסם

המאפיינים הנדרשים (מהחשוב ביותר לפחות חשוב):

1. זמן תגובה מהיר (במיוחד בצילום אך גם בעת שמירה)

2. זום אופטי לפחות ממוצע, רצוי יותר מ- X3

3. יכולת הקלטת וידאו עם סאונד

4. מסך גדול 2.5inch או יותר

5. רזולוציה של 6 מגה פיקסל או יותר

6. שתהיה קומפקטית

כרטיס זכרון של ג'יגה ואם ממש לחוץ אפשר להתפשר על חצי

תודה מראש :)

עריכה:

התקציב המצויין בכותרת הוא פשוט סף עליון, אם אפשר בפחות- מה טוב...

פורסם

RICOH R4 (אם אתה יכול להביא מחו"ל)

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אני מצטער שלא ציינתי את זה- אבל האחריות גם כן חשובה, ואני משאר שלכן הזמנה מחו"ל יורדת מן הפרק...

ובקשר להמלצתך- אני לא ממש מכיר את המותג (לפחות לא ממצלמות) אתה יכול קצת לפרט נתונים על החברה, אם היא אמינה וכו...

פורסם
  • מחבר

ראיתי את הדיון שעשיתם על המצלמה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=221045.0

וראיתי ששיבחתם אותה שם, אך לא הבנתי את נושא האחריות... ניתן למצל אותה? או שזה עולה עוד?

http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=454849

בין המצלמות היותר טובות שאפשר למצוא.

איך המצלמה הזו?

פורסם

ראיתי את הדיון שעשיתם על המצלמה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=221045.0

וראיתי ששיבחתם אותה שם' date=' אך לא הבנתי את נושא האחריות... ניתן למצל אותה? או שזה עולה עוד?[/quote']

אם אתה קונה בארץ אז יש אחריות של של היבואן הרשמי. הבעיה היא שהמחיר הרבה יותר גבוה. אם אתה קונה בחו"ל אז תצטרך לשלוח אותה לחנות בשביל שירות. זה סרבול נוסף שלא מתאים לכל אחד.

איך המצלמה הזו?

ה-F30 מצויינת, אבל יש לה שתי מגבלות שגרמו לי לוותר עליה ולהעדיף את הריקו - אין לה עדשת 28 מ"מ ואין לה היסטוגרמה. אם שני אלה לא חשובים לך, אז היא מצלמה מעולה. מצד שני, אם התכונות האלה לא חשובות לך אז יכול להיות שאתה פשוט לא מודע למה הן כן צריכות להיות לך חשובות ;)

פורסם
  • מחבר

קודם כל מצטער על התגובה המאוחרת....

האמת התכונות האלו לא אומרות לי יותר מידי, אני משער שמשתמש חובבן שכמוני לא ממש ירגיש בהבדל.

חשוב לי שאני מצלם ממרחק של עשרה מטרים, אני לא אצטרך להתחיל "לטייל" בכדי להגיע לזום הרצוי.

ה- F30 תוכל לספק אותי מהבחינה הזו? כי ראיתי שהמכפלה שלה "רק" X3 אבל מהמאמר שהבאת (שקצת מסובך למי שלא מבין כלום בצילום :P) הבנתי שזה קצת פחות חשוב...

מבחינת ניצול האחריות בחו"ל, האם כל כיוון יעלה 50$?!?

עריכה:

פוג'י F10. מצלמה קטנה, איכותית מאוד, והכי חשוב - מאפשרת לצלם אנשים בתאורה חלשה של חדר מבלי להשתמש בפלאש. הסבר מדוע עדיף להשתמש באור קיים ולוותר על הפלאש תוכל לקרוא כאן.

ראיתי שכתבת את השורות האלה בפוסט אחר, והן מזכירות לי משהו מאוד חשוב- לי אישית יש בעיה כאשר מצלמים אותי (בלי קשר לזה שאני לא פוטוגני :silly:) הבעיה היא שבד"כ אני יוצא עם עיניים עצומות (או במקרה הטוב חצי עצומות) וזה כתוצאה מן הפלאש (כך לפחות אני מאמין).

האם הבעיה מוכרת?? איך מטפלים בה? אני משאר שצילום ללא פלאש יהיה איזשהו פיתרון טוב- האם גם F30 מסוגלת לצלם תמונות טובות בתאורה חלשה ללא פלאש? איזושהי מצלמה אחרת מומלצת במיוחד?

עריכה2:

עיינתי קצת באתר של פוג'י ונתקלתי במצלמה F650 שגם עם זום יותר גדול, וגם על מסך יותר גדול, בקיצור עושה רושם יותר טוב.... מה הסיבה השהיא יותר זולה מה F30 ופחות מומלצת?

פורסם

לגבי הזום תקרא פה

ולגבי העיניים האדומות (או עצומות) כדי לפתור את הבעיה אפשר להשתמש בפלאש מוקפץ (הסברים על פלאש פה) או בISO גבוה.

פורסם

חשוב לי שאני מצלם ממרחק של עשרה מטרים' date=' אני לא אצטרך להתחיל "לטייל" בכדי להגיע לזום הרצוי.[/quote']

קח בחשבון שכשמצלמים מרחוק מקבלים בדרך תמונות יותר שטוחות וחסרות נפח, ובאופן כללי פחות טובות.

ה- F30 תוכל לספק אותי מהבחינה הזו? כי ראיתי שהמכפלה שלה "רק" X3 אבל מהמאמר שהבאת (שקצת מסובך למי שלא מבין כלום בצילום :P) הבנתי שזה קצת פחות חשוב...

אם תתקרב לנושא לא צריכה להיות לך בעיה.

מבחינת ניצול האחריות בחו"ל, האם כל כיוון יעלה 50$?!?

אין לי מושג. לא ניסיתי את זה עדיין.

ראיתי שכתבת את השורות האלה בפוסט אחר, והן מזכירות לי משהו מאוד חשוב- לי אישית יש בעיה כאשר מצלמים אותי (בלי קשר לזה שאני לא פוטוגני :silly:) הבעיה היא שבד"כ אני יוצא עם עיניים עצומות (או במקרה הטוב חצי עצומות) וזה כתוצאה מן הפלאש (כך לפחות אני מאמין).

עיניים אדומות הן אחד החסרונות של צילום בפלאש ישיר.

איך מטפלים בה? אני משאר שצילום ללא פלאש יהיה איזשהו פיתרון טוב- האם גם F30 מסוגלת לצלם תמונות טובות בתאורה חלשה ללא פלאש? איזושהי מצלמה אחרת מומלצת במיוחד?

יש כל מיני פתרונות, אבל הפתרון המוצלח ביותר (מבין אלה שרלוונטיים לך) הוא לצלם ללא הפלאש. הבעיה היא שיש מעט מצלמות שייאפשרו לך לקבל תוצאה טובה בחדר עם אור חלש. ה-F30 היא אחת מהן.

עיינתי קצת באתר של פוג'י ונתקלתי במצלמה F650 שגם עם זום יותר גדול, וגם על מסך יותר גדול, בקיצור עושה רושם יותר טוב.... מה הסיבה השהיא יותר זולה מה F30 ופחות מומלצת?

חבל על הכסף. אין לה את החיישן המעולה של ה-F30, ובזה מתחיל ונגמר כל הסיפור.

פורסם
  • מחבר

עיניים אדומות הן אחד החסרונות של צילום בפלאש ישיר.

שים לב שלא דיברתי על בעיית עיניים אדומות, אלה על עיניים עצומות... מן מראה מסומם שכזה.

בכל מקרה, המוקד של F30 הינו 36-108 מ"מ, מה זה אומר? העדשה טובה? עדין לא ברור לי לגמרי כל הנושא הזה...

פורסם
שים לב שלא דיברתי על בעיית עיניים אדומות, אלה על עיניים עצומות... מן מראה מסומם שכזה.

כנ"ל. אם לא מצלמים עם פלאש זה לא קורה - אין עיניים אדומות, אין עיניים עצומות, אין הברקות על האף והלחיים, אין צלליות חדות מאחורי הנושא, אין רקע חשוך - אין הרבה דברים שהופכים את התמונות עם פלאש ישיר לכל כך גרועות.

בכל מקרה, המוקד של F30 הינו 36-108 מ"מ, מה זה אומר? העדשה טובה? עדין לא ברור לי לגמרי כל הנושא הזה...

העדשה טובה מאוד, אבל כפי שציינתי קודם אני מעדיף משהו יותר רחב. דווקא ה-108 מ"מ מספיק לי לחלוטין. גם 70 מ"מ מספיק לי.

פורסם
  • מחבר

טוב אחרי לבטים רבים החלטתי להזמין את הRICOH CAPLIO R4 מחו"ל דרך האתר www.popflash.com וזאת מאחר וההפרש במחיר הינו משמעותי ביותר (גם אחרי ניצול אחריות, כלומר משלוח לחו"ל, המחיר יוצא הרבה יותר נמוך מהמחיר המקורי בארץ)

העדפתי לקחת אותה על פני הפוג'י F30 בעיקר בגלל העדשה.

לאחר שביררתי לגביי האחריות, לפי מה שאני הבנתי מהמשפט הבא- במקרה של תקלה אני אמור לשלם רק צד אחד של המשלוח (לארה"ב) והם במסגרת האחריות ישלחו את המוצר המתוקן חזרה אליי.

"You pay to send the camera to us and we pay to send the camera back for warranty repair."

(לקוח מתוך מייל שקיבלתי ממחלקת המכירות של האתר- אשמח אם מישהו יוכל לאמת את הנושא מנסיון אישי)

העדפתי לקחת את החבילה ב249$ שבאה עם אחריות מורחבת ל3 שנים וכרטיס זיכרון של 512 MB (כנראה נבקש להוסיף מספר דולרים ולקחת ג'יגה).

לפני שאני סוגר את העיסקה הייתי רוצה לדעת את חוות דעתכם על האתר, בעיקר מבחינת אחריות למי שיש לו ניסיון...

בנוסף- כמו שציינתי ממקודם, יש לי בעיה כאשר אני מצטלם שעיני נעצמות כתוצאה מן הפלאש, האם גם המצלמה הזו (בדומה לF30 של פוג'י) תדע להפיק תמונות איכותיות עם מעט אור וללא פלאש??

פורסם

העדפתי לקחת אותה על פני הפוג'י F30 בעיקר בגלל העדשה.

סיבה טובה. 28-200 עם מקרו ל-1 ס"מ זה עולם אחר לגמרי מ-36-108 עם מקרו ל-5 ס"מ.

לפני שאני סוגר את העיסקה הייתי רוצה לדעת את חוות דעתכם על האתר' date=' בעיקר מבחינת אחריות למי שיש לו ניסיון...[/quote']

קניתי מ-popflash.com אבל אין לי נסיון אישי עם הפרוצדורה הזו מכיוון שלא שלחתי את המצלמה לתיקון. מה שכן, היחס של טוני נראה מאוד רציני וידידותי, וזה גם אחרי שכבר קניתי את המצלמה. הרושם שלי הוא שאם אשלח אותה לתיקון יהיה לי גיבוי ממנו, אבל כאמור זו רק תחושת בטן, לא משהו מנסיון.

תגיד, ניסית להתמקח עם החנות בארץ? אולי אם הם (או "שמעוני") ייראו את המחירים של ה-R4 ב-popflash.com (כולל משלוח ומע"מ) הם יבינו שהמחיר שהם דורשים לא קשור למציאות.

בנוסף- כמו שציינתי ממקודם, יש לי בעיה כאשר אני מצטלם שעיני נעצמות כתוצאה מן הפלאש, האם גם המצלמה הזו (בדומה לF30 של פוג'י) תדע להפיק תמונות איכותיות עם מעט אור וללא פלאש??

ברור שלא. ה-R4 וכל שאר הקומפקטיות נחותות בבירור מה-F30 ב-ISO גבוה. אי אפשר להתעלם מזה. עד ISO 400 לא צריכות להיות לך בעיות לקבל ממנה תוצאות סבירות בהחלט (לאחר שימוש ב-Noiseware). ב-ISO 800 תצטרך הרבה יותר יצירתיות עם כלי עיבוד תמונה, והרבה פחות ציפיות.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה מציע לעשות?! בהנחה ששני התכונות חשובות לי. (גם עדשה רחבה וגם ISO גבוה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים