עבור לתוכן

מה ההבדל בין SYSTEM CLOCK לבין SYSTEM BUS?

Featured Replies

פורסם

הי

התקנתי את התוכנה WCPUID, כדי לברר פרטים על המעבד לפני שאני יעשה לו OC והשאלה וכמו שרואים כאן

יש לי BUS 398 ו SYSTEM CLOCK על 99, מה ההבדל בניהם? אני יודע שה CLOCK כפול המכפלה זה המעבד שלי אבל שאני עושה OX את מה אני מעלה?

תודה וחנוכה שמח :)

פורסם

שאתה אובר קלוק אתה מעלה את הבאס וגורר עליה בקלוק

פורסם
  • מחבר

ומה היחס?

נגיד אם אני רוצה להעלות את ה CLOCK ל 108 כמה אני צריך להעלות את ה BUS?

פורסם

כשאתה מעלה את ה באס ל108 (FSB)הבאס של המעבד (QDR) יהיה 108*4 , ומהירות המעבד תיהיה 108*14 .

פורסם

SYSTEM CLOCK - התדר שהלוח מחולל, משפיע בין היתר על הPCI AGP

SYSTEM BUS - בשפתנו Front Side Bus התדר שהמעבד עובד מולו, אחרי הכפלה מתקבל התדר של המעבד.

פורסם
  • מחבר

אז נגיד אם אני רוצה להעלות ל CLOCK של 120 אז אני מעלה למחשב את ה BUS ל 480? (ומה אני מעלה בפועל, את ה BUS שכתוצאה מהגברתו ה CLOCK עולה או את ה CLOCK שאחריו עולה ה BUS)

תודה

פורסם

אז נגיד אם אני רוצה להעלות ל CLOCK של 120 אז אני מעלה למחשב את ה BUS ל 480? (ומה אני מעלה בפועל, את ה BUS שכתוצאה מהגברתו ה CLOCK עולה או את ה CLOCK שאחריו עולה ה BUS)

תודה

למחשבים היום יש רכיב קטן על הלוח אם שנקרא CLOCK GENERATOR או משהו כזה

והוא בעצם קובע את המהירות שעון לכל המערכת

וכמו שנאמר פה, אתה מעלה את ה CLOCK שכתוצאה מכך עולה ה BUS

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה:

לפעמים אתם אומרים שאתם לא יכולים לעלות יותר בגלל שאין מספיק מתח, מה הכוונה?

פורסם

כשאתה עושה OC הרכיב המסויים עובד יותר ממה שהוא צריך לעבוד , נכון?

אז בשביל שהוא יפעל בצורה טובה/חלקה אתה צריך להוסיף לו עוד מתח.

פורסם
  • מחבר

באיזה רמות?

פורסם

כשאתה עושה OC הרכיב המסויים עובד יותר ממה שהוא צריך לעבוד , נכון?

אז בשביל שהוא יפעל בצורה טובה/חלקה אתה צריך להוסיף לו עוד מתח.

לא מדוייק

ההעלאה במתח נעשית על מנת לחזק את האותות שיוצאים מהמעבד.

להמחשה, השוואה בין BBC PRIME לסיטקום אמריקאי כשאתה רואה אותם בלי תרגום. בסיטקום אמריקאי מדברים לאט וקל לך להבין את מה שאומרים ובBBC PRIME מדברים מאוד מהר, ולכן קשה להבין. כדי שתוכל להבין יותר טוב מה שאומרים, אתה מגביר את הווליום. בדיוק כמו שמגבירים את המתח, כדי ששאר הרכיבים יוכלו "לשמוע" את המעבד יותר בקלות.

בקשר לשאלה עם הרמות, זה תלוי במעבד. העלאת המתח גורמת לפליטת חום מוגברת. אתה יכול להעלות את המתח בעד15% ולהישאר בתחום יחסית בטוח, העלאת מתח מעבר לזה (ולא משנה הקרור), יכול לגרום לשריפת המעבד (אני מדבר כאן על אתלון, אבל אני משער שגם לפנטיום 4 זה דומה). בגלל שהמעבד מתחמם יותר, אתה צריך קרור טוב כדי לשמור עליו קריר

פורסם
  • מחבר

אבל

אם אני לא טועה, כשאתה מעלה את המתח, אין סיכוי שהמעבד יתקצר בלי קשר לחום (בגלל המתח הגבוה, החיבורים במעבד יעבירו חשמל מאחד לשני)?, אני לא בטוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים