עבור לתוכן

ההבדל בין פנטיום 4 לבין core 2 duo

Featured Replies

פורסם

עד היום, אינטל רדפה אחרי כמות מחזורי שעון רבים ככל האפשר לשניה, לעומת AMD שעשתה מחזורי שעון נמוכים יותר, אבל יעילים בהרבה מאלה של INTEL, לעומת זאת ה-CORE 2 די הופך את התמונה...

• תגובות 40
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין מה להשוות בין שני המעבדים.

עניין מהירות השעון איבד את ערכו בתחילה בהשוואה בין מעבדי AMD למעבדי אינטל פנטיום 4\D. כיום אחרי יציאת מעבדי הקור2דאו כולם יודעים שמהירות השעון אינה מהווה את הפקטור העיקרי במדידת יכולת מעבדים.

כמובן שבין מעבדים מאותה משפחה ההבדלים כן נמדדים בעיקר במהירות השעון(יש גם את גודל הקש ועוד כמה עניינים).

מבחינת ההבדלים - מעבדי הקור2דאו חסכניים מאוד באנרגייה, ולכן קרירים יחסית. גם למהירות השעון הנמוכה יחסית יש חלק בעניין.

הקור2דאו 'קורע את הצורה' למעבדים אחרים בגלל מספר גורמים:

גורם אחד הוא העובדה שהקור2דאו גם מסוגלים(מסיבות כאלו ואחרות) לבצע הוראה ברמת SIMD במחזור אחד, במקום בשניים.

עוד שינוי הוא תוספת של 16 הוראות חדשות על פני SSE3, הנכללות בתוך המושג SSSE3. זהו בעצם 'מוצר' ביניים בין SSE3 לSSE4 העתידי.

דבר מאוד חשוב נוסף הוא הימצאות 12 נתיבים המאפשרים ביצוע 12 פעולות בכל מחזור, לעומת 6 במעבדי הפנטיום. בעוד תיאורטית זה נשמע טוב ויפה, בד"כ 12 פעולות לא מבוצעות בכל מחזור. אבל עדיין יש כאן יתרון לא קטן.

בקיצור - הקור2דאו קורע את הצורה לכל מעבד אחר שהכרנו עד היום - במהירות שעון פחותה בהרבה(ולכן היא לא רלוונטית), ובצריכת חשמל ופליטת חום קטנה בהרבה גם כן.

פורסם

בדיוק אתמול עשיתי את הבדיקה:

מערכת ישנה:

מעבד - P4 3.2GHZ 512K

זיכרון - 4G DDR-400 CL2

לוח אם - 915G

מערכת חדשה:

מעבד - C2D E6600 2.4GHZ 4M

זיכרון - 4G DDR2-800 CL4

לוח אם - P965

השיפור באפליקציה שמשתמשת במעבד בודד הוא של 133% !!! זמן הריצה התקצר מיותר מ-14 דקות לפחות מ-6 דקות.

השיפור בתוכנות גרפיות יכול להיות משמעותי אף יותר.

לכל סוגי ההשוואות קרא פה:

http://www23.tomshardware.com/cpu.html

פורסם

אתה לא יכול להשוות מערכת כזאת לשנייה.

ההבדל עצום גם בשאר הפרמטרים. הוא שאל על מעבדים נטו.

פורסם

חברה אני ממש לא מבין כאן משהו ,איפה הייתם עם כל השבחים על המעבד הזה כשפרסמתי את הלינק הבא למה בלינק הבא כולם הסכימו שהעיניין תמוהה ?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=216207.msg1894788#msg1894788

אין פה שום דבר תמוה.

בלינק הבאת ציטוט שהמעבד E6300 הוא הטוב בעולם, והוא לא. הוא מהמשפחה הטובה ביותר בין כל המעבדים השולחניים אבל החלש (נכון להיום, בקרוב יוצאים חלשים ממנו) מהמשפחה שלו. במשפחה שלו יש כבר מרובעי ליבות ובתדרי עבודה יותר גבוהים.

מה שכן אפשר לומר שהמשפחה שלו, C2D, הרבה יותר טובה בהשוואה לכל המשפחות הקודמות של אינטל ומול מה שיש ל-AMD להציע היום לשוק הצרכני (בשוק השרתים והמחשבי העל המצב אחר)

פורסם

חברה אני ממש לא מבין כאן משהו ,איפה הייתם עם כל השבחים על המעבד הזה כשפרסמתי את הלינק הבא למה בלינק הבא כולם הסכימו שהעיניין תמוהה ?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=216207.msg1894788#msg1894788

כי עכשיו מדברים על הסדרה בכלליות וזאת כן סדרת המעבדים ההכי מהירה שיש אבל המעבד הספציפי מתוך הסדרה הזאת ששאלת עליו הוא ממש לא הכי מהיר

פורסם

המערכות דווקא מאוד דומות

הסבר קצר:

יחידת עיבוד מרכזית (יע"מ) עושה פעולות ע"י חישובים חשבוניים, כאשר לכל פעולה יש זמן חישוב

פעולות מתקדמות (כפל, חילוק) מפורקות למעשה לפעולות בסיסיות (חיבור וחיסור)

בחישוב בסיסי יש שלבי עיבוד, ב-C2D יש קצת יותר מ-10 שלבי עיבוד, בפנטיום 4 יש 31 שלבים!

זה ההבדל הרציני

פורסם

פי 4 יותר זכרון, שעובד במהירות כפולה(ובזכות הבאס הגבוה יחסית של הקור2דאו יהיה ניצול לא רע בכלל לתוספת המהירות בזכרונות).

כל הלוח והציפסט גם כן שונה. למרות שזה באמת זניח.

פורסם

מסכים בהחלט ששתי המערכות שונות אבל זה כורח המציאות - לא רק המעבדים התקדמו וקשה לי להאמין שמישהו ישים C2D עם DDR-400 והצ'יפסטים הישנים כלל לא תומכים ב-C2D. באותה מידה, קשה לי להאמין שתמצא מערכת עם DDR2-800 ו-P965 שמריצה P4... :screwy:

אין הרבה טעם לדון בהבדלים בין המעבדים בלבד כי הם מטבע הדברים "חיים" גם בשתי סביבות שונות.

ההשוואה היא בין מערכת חזקה של לפני 3-4 שנים לבין מערכת באותו סדר גודל היום.

פורסם

פי 4 יותר זכרון, שעובד במהירות כפולה(ובזכות הבאס הגבוה יחסית של הקור2דאו יהיה ניצול לא רע בכלל לתוספת המהירות בזכרונות).

כל הלוח והציפסט גם כן שונה. למרות שזה באמת זניח.

זה אותו נפח, 4GB בשניהם,

פורסם

או שאני כבר התחלתי להזות, או שמקודם היה רשום בתגובה 512K.

אם אכן מדובר ב4 ג'יגה מול 4 ג'יגה אז התמונה משתנה.

tmpusr: בראייה כוללת אתה צודק. אם כי רוב האנשים רוכשים זכרונות 533-667 גם עם הקור2דאו. למרות זאת, ל800 יהיה אפקט אמיתי רק באוברקלוק.

הת'רד הזה דיבר על השוני בין המעבדים - ולכן יש להתייחס אליו מבחינת התאוריה. מבחינת פרקטיקה של התקדמות הטכנלוגייה בשאר החלקים - אתה צודק, צריך להכניס את זה לחשבון הכולל אם שוקלים איזו מערכת לקנות.

פורסם

או שאני כבר התחלתי להזות, או שמקודם היה רשום שם 512K.

אם אכן מדובר ב4 ג'יגה מול 4 ג'יגה אז התמונה משתנה.

הכוונה היא לקאש של המעבד - 512K ב-P4 הישן לעומת 4M ב-E6600.

חשוב לציין כי ההבדל בביצועים הוא ללא OC בשתי המערכות והאפליקציה שבדקתי (MODELSIM) משתמשת רק במעבד אחד מהשניים ב-E6600 ורק בת'רד אחד ב-P4.

פורסם

כן עכשיו קראתי שוב וראיתי.

הטעות נבעה מ'רפרוף' מהיר שלי.

קבל את התנצלותי.

פורסם

הקור2דאו 'קורע את הצורה' למעבדים אחרים בעיקר בגלל תוספת של 16 הוראות חדשות על פני SSE3, הנכללות בתוך המושג SSSE3. זהו בעצם 'מוצר' ביניים בין SSE3 לSSE4 העתידי.

קשה לי להאמין שכיום יש בשוק איזושהי אפליקציה שעושה שימוש בהוראות הנוספות. אין קשר של ממש בין זה לבין השיפור בביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים