עבור לתוכן

חישוב נגדים ללדים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות משהו שמצריך ממני לדים.

עכשיו יש לי 2 אופציות: לחבר ל5V של הספק או ל12V שלו את הלדים, אני צריך לחבר בסה"כ 6 לדים.

איך אני מחשב איזה נגד אני צריך? ואיך לחבר אותם? הלדים צורכים 2.7V

תודה.

פורסם

יש תוכנה שמשתמש מהפורום יצר,מומלץ

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

יש לי שם נתון שאני צריך להכניס זרם של הלד - אמפר אבל אין לי שום מושג מה הוא.. יש איזה משהו שהוא בדרך כלל ללדים? זה אמור להיות לד אולטרה ברייט אם זה משנה.

פורסם

התוכנה שלי טובה רק אם אתה יודע את צריכת הזרם של הלדים. אם אתה לא יודע, אני מציע לך לחבר את אחד הלדים עם פוטנציומטר בטור למקור המתח, ולסובב את הפוטנציומטר בעדינות עד שתקבל את המתח הרצוי ללד (3V בד"כ), תמדוד את המתח בעזרת וולטמטר. לאחר מכן תמדוד לאיזו התנגדות הגיע הפוטנציומטר ותקנה נגדים כאלה. אם כל מה שכתבתי כאן נראה לך כמו סינית, פנה אלי בפרטי או באיציק.

פורסם
  • מחבר

ממש לא סינית.. חח אני לומד אלקטרוניקה בביצפר אז אני מבין מה שאתה אומר אבל יש דברים שעוד לא למדנו.

איזה פוטנציומטר אני צריך בשביל להוריד את המתח מ5 וולט עד ל3 וולט?

פורסם

הנגדים הם להגבלת הזרם ולא המתח

על לד (כמו דיודה) נופל מתח קבוע בלי קשר למעגל.

הצורך בנגדים הוא רק בכדי למנוע ממעבר של זרם חזק מדי דרך הדיודה (בעלת התנגדות אפסית) והריסתה.

קח בחשבון שבכדי להשתמש במקור מתח של 5 וולט עליך לחבר את 6 הדיודות במקביל, כאשר עדיף להשתמש בנגד טורי ליד כל אחת מהן בכדי להגן עליהן.

פורסם

מספיק נגד אחד בטור לכולן וגודלו יהיה 1/6 משל נגד אחד מאילו שהיית שם בטור לדיודה בודדת.

פורסם

אמת

טעות שלי

פורסם

אין בעיה :)

יש בזה חיסרון אחד שיכול להיות מצב שההספק שיפול על נגד בודד שסוחב 6 לדים יהיה גדול מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים