עבור לתוכן

Ricoh R4 Vs. Canon A700/710

Featured Replies

פורסם

מה לדעתכם עדיף לקנות ולמה?

הקאנון עולה בסביבות ה1500 והריקו 1900 (מחירים בארץ, אין לי איך להביא מחו"ל)

פורסם

לדעתי CANON עדיפה!השאלה אם אתה צריך עדשה רחבה?אז RICOH .

פורסם

אם אתה לא צריך ווידאו איכותי, ה-R4 עדיפה, אבל המחיר בארץ גבוה באופן לא הגיוני. שווה לבקש מהחנות שתבדוק עם היבואן אם המחיר עדכני, כי בינתיים ה-R4 כבר הגיעה ל-$209 בחו"ל, בחנות שממנה קניתי את ה-R5.

לא ברור לי איזו עדשה בדיוק אתה רוצה במצלמה שתקנה, אבל זו של הקנון לא מציעה טווח מרשים במיוחד. תשווה למשל לפנסוניק - ב-FX07 יש עדשת 28 מ"מ שעדיפה משמעותית על 35 מ"מ של הקנון, וב-TZ1 יש עדשת 350 מ"מ שעדיפה משמעותית על 210 מ"מ. לשתיהן יש מצב ווידאו מצויין. אם אתה רוצה גם רחב וגם טלה של לפחות 200 מ"מ, אז האופציה היחידה היא הריקו.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש מצלמה כמה שיותר קטנה עם כמה שיותר זום אופטי

איזה סיבה יכולה להיות לא לרצות עדשה רחבה? (מישהו יכול להסביר?)

בקשר לאתר שממנו קנית את הR5

איך זה עובד עם המכס? אתה יכול להסביר?

זה מגיע למכס ואז הם בודקים ומתקשרים אליך או שאתה מודיע להם שזה מגיע?

חשבתי גם ללכת על הR5 רק שאין אותה בארץ

פורסם

אני מחפש מצלמה כמה שיותר קטנה עם כמה שיותר זום אופטי

כמה זום אופטי יש למצלמה זאת לא השאלה הנכונה. אתה צריך להחליט מה חשוב לך - צד רחב, צד טלה או איזושהי פשרה באמצע. אני למשל הייתי מעדיף עדשת 28-85 (זום x3) על פני 35-350 (זום x10). כמובן שהייתי מעדיף 28-200 (זום x7) על שתיהן, אבל לא בכל מחיר, ולא אם דרושים וויתורים גדולים מדי בתחומים אחרים.

איזה סיבה יכולה להיות לא לרצות עדשה רחבה? (מישהו יכול להסביר?)

קשה לי לחשוב על סיבה טובה. הסיבה העקרית שגורמת לאנשים לוותר על עדשה רחבה היא חוסר הבנה של היתרונות שלה, או אפילו חוסר ידיעה שקיים בכלל דבר כזה. הרבה מאוד אנשים בודקים רק את מכפלת הזום ולא מתייחסים לפרמטר החשוב יותר - טווח אורכי המוקד שהוא מציע.

בקשר לאתר שממנו קנית את הR5

איך זה עובד עם המכס? אתה יכול להסביר?

זה מגיע למכס ואז הם בודקים ומתקשרים אליך או שאתה מודיע להם שזה מגיע?

אני קיבלתי את החבילה בסניף הדואר הסמוך ושילמתי אצלם את המע"מ.

חשבתי גם ללכת על הR5 רק שאין אותה בארץ

מבין שתי אלה, ה-R4 היא קנייה יותר בטוחה. ל-R5 יש קושי לפקס באור חלש, וזה עדיין לא נפתר עם עדכון firmware. כל זמן שהבעיה הזו קיימת, ה-R4 יותר מומלצת, במיוחד למי שיכול לוותר על הווידאו האיכותי של ה-R5.

פורסם
  • מחבר

הR5 באתר הזה עולה 329$

הזממנת רגיל עם ויזה בינ"ל ואז הגעת לדואר ושילמת מ"עמ?

אם הבנתי אותך נכון אז כמה מע"מ?

אתה יכול לדבר איתי בפרטי?

פורסם

הR5 באתר הזה עולה 329$

מחיר טוב, אבל עדיין גבוה בהרבה מה-$209 שעולה אצלם ה-R4. אגב, יתרון נוסף של ה-R4 זה מתג הזום. זה של ה-R5 מאוד לא נוח ואני שוקל לשלוח את המצלמה לריקו כדי שיחליפו אותו. קראתי באחד הפורומים על מישהו עם בעיה זהה ששלח את המצלמה לריקו וקיבל אותה עם מתג זום שעובד הרבה יותר טוב.

הזממנת רגיל עם ויזה בינ"ל ואז הגעת לדואר ושילמת מ"עמ?

בדיוק.

אם הבנתי אותך נכון אז כמה מע"מ?

15.5%

אתה יכול לדבר איתי בפרטי?

אני יכול, אבל אם זה משהו שיכול להועיל לאחרים אז עדיף לדבר עליו כאן.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי יוצא לי R4 ב240$?

אין מכס?

רק מע"מ?

אתה מודיע למישהו שאתה מזמין או שזה פשוט מגיע ואומרים לך לשלם?

אין קנס או משהו בסגנון?

פורסם

יש גם משלוח ומע"מ על המשלוח. שאל את טוני מ-popflash.com כמה יעלה לך המשלוח של ה-R4 ותוסיף לזה את המע"מ. מעבר לזה אין חיובים או קנסות כשלהם ולא צריך להודיע לאף אחד. מקבלים את הספח של החבילה בדואר וניגשים לסניף בשביל לשלם את המע"מ לאסוף את החבילה.

פורסם
  • מחבר

רשום 50$

גם לך זה עלה ככה?

פורסם

לי היה דיל מיוחד בגלל הפריטים האחרים שקניתי, ולכן הכי פשוט שתשאל את טוני במייל. הוא סימפטי מאוד ועונה די מהר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה

אין אחריות נכון?

פורסם

דווקא יש אחריות, ואפילו אפשר להאריך אותה לשלוש שנים עבור $20 נוספים. החיסרון הוא שצריך לשלוח את המצלמה לחו"ל בשביל התיקון. אם אתה קונה בארץ, אז אתה צריך רק להביא אותה לחנות או ליבואן והם דואגים לשאר הדברים. אם שווה לשלם 600 ש"ח מראש עבור התענוג הזה רק אתה יכול להחליט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי

בקיצור אין אחריות

תוך כמה זמן קיבלת את זה?

פורסם

מבחינתי בהחלט יש אחריות ויכול להיות שאני אפילו אשתמש בה בקרוב (המתג של הזום די מעצבן אותי).

המשלוח לקח פחות משבוע אם אני זוכר נכון, אבל היה עיקוב נוסף בדואר בגלל החגים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים