עבור לתוכן

מעבדים חדשים בסדרת Core 2 Duo של אינטל ושאלה

Featured Replies

פורסם

שלום

בלינק הזה

http://guru3d.com/newsitem.php?id=4591

אפשר לראות את המעבדים החדשים של אינטל שמתוכננים בקרוב, כפי שרואים אינטל תעביר את השוק של חלקי ממעבדי הליבה כפולה לFSB של 1333 מגה הרץ!

בכול מקרה, למה אינטל ממשיכה להשקיע בשוק כפולי הליבה?

למה לא לעבור לשוק של מרובעי ליבה?

פורסם

קודם כל אינטל מייצרת גם מעבדים לשוק הנמוך (low-end) והזול ומתכוונים להוציא גם מעבדים חדי ליבה חדשים (Core Solo).

שנית כל היום הניצול של 4 ליבות הוא חלקי ביותר. כש-4 ליבות יהפו להיות יותר סטנדרטיות ותהיה תמיכה של יותר תוכניות בזה סביר להניח שזה יהפוך ל-Mainstream. עד אז אין ממש סיבה להשקיע בעיקר ב-4 ליבות.

פורסם
  • מחבר

נשאל זאת אחרת, אם תהיה לכם אפשרות לקנות מעבד 4 ליבות או מעבד 2 ליבות באותו מחיר? שההבדל היחיד ש2 ליבות מספק קצת יותר מגה הרץ, לא תעדיפו את מעבד 4 הליבות?

פורסם

ברור שנעדיף את הארבע ליבות- אני לפחות.

זה גם תלוי גם מה אתה עושה במחשב לפי מה שידוע לי.

אם נגיד אתה משחק במשחקים של היום אז יש כמה שיודעים לנצל טוב יותר את הכפול ליבה מהמרובע ליבה.

פורסם

אני דווקא חושב שהמשחקים שמנצלים כפולי ליבה מענצלים בעצם מרובי ליבה ולכן יהיה יתרון למרובעי ליבה.

בכל מקרה אם אתה מתכנוון ל-6800 לעומת ה-QX6700 אני מאמין שרבים יבחרו ב-6700 בעיקר בגלל העתיד.

מה אתה היית בוחר לפני שנה,3800X2 או A64 3500 בהנחה שהם בערך באותו מחיר?

פורסם

ברור שאת ה 3800

לא יודע אם זה באמת מתאים להסתכל על זה כך, יכח שנים עד שכל התוכנות וכל המשחקים ידעו לנצל מרובע ליבה.

ומי יודע אולי אז כבר יחשבו על 8 ליבות או אפילו 16

אבל יכול להיות שאם קונים מחשב אז רצוי גם להסתכל על העתיד.

פורסם
  • מחבר

בדיוק!

לכן אני שואל מדוע אינטל תמשיך להשקיע בדור שתי הליבות היקר (HIGH END) בשעה שיש 4 ליבות במחירים דומים? (וכנראה שרק ילך וירדו המחירים שלהם)

פורסם

מי אמר שזה יקח שנים רבות? כבר עכשיו יש תוכנות שמנצלות כפולי ליבה כמו WINRAR למשל ופוטושופ ועוד כל מיני תוכנות שאני לא מכיר.

אני מניח שלהפוך אותן ולאפשר ניצול לארבע ליבות זה לא סיפור,חוץ מזה כמו שאמרתי אני מאמין שאם הם תומכות בכפולי ליבה הם בעצם תומכות ב"מרובי ליבות"

לגבי מה שאמרת EAD,האם ברגע שיצעו כפולי ליבה ישר כולם קנו אותם? אתה קצת שוכח מה היה לפני שנה שהיו PD ואת הכפולי ליבה של AMD שעלו 2000 שקל למעבד (כמו המעבד שלי למשל),אז רובם קנו עדיין חדי ליבה ופה אותו דבר.מרובעי ליבה זה לשוק הגבוה בלבד (המאוד גבוה) ואי אפשר להזניח את השוק הבינוני שאני מניח שהוא מכניס את הכסף הגדול.

פורסם
  • מחבר

לפי איך שזה נראה עכשו, ברבע שלישי של 2007 (יולי אוגוסט ככה) יהיה כבר מעבדי 4 ליבות עם 3 ג'יגה הרץ, עם ערכת השבבים החדשה שתתן DDR 3 וPCIX 2 ועוד הרבה שיפורים, לא רואה סיבה לקנות מעבדים כפולי ליבה באותו הזמן

מה עוד שהולכים לצאת עכשו מעבדים מרובעי ליבות במחירים זולים יותר יחסית

פורסם

מי אמר שיצאו כפולי ליבה במחירים נורמאליים ?

פורסם

אתה בעצמך אמרת שקנית פנטיום די ב 2000 שח

עכשיו הוא לא עובר את ה 800

המגמה היא כזאת ששואפת לריבוי ליבות אבל עם זאת שמירה על השוק הדל תקציבית.

פורסם

קניתי 3800X2 דבר ראשון ונכון..היום הוא בסביבות ה-900.

אבל במשך שנה שלמה המחיר ירד ב-300 ש"ח בלבד עד שהגיע הירידה הגדולה בעקבות יציאת C2D.

אם עכשיו מעבד מרובע ליבה עולה 1000% אתה לא מצפה שברבעון השלישי של 2007 הוא יעלה 300 נכון? ונניח שכן,300$ בחו"ל ל-1000 מעבדים זה יוצא סכום לא מבוטל פה בארץ.

פורסם

זה ברור שהמחירים יורדים בהדרגה

ושהירידת מחירים היא דרסטית כשיוצאת טכנולוגיה חדשה או משהו דומה.

המחירים פה בארץ הם די יקרים הייתי אומר.

לפותח הטרד:

אינטל משקיעה הכפולי ליבות ובמרובי ליבות כי זוהי המגמה בשוק ולכן כדאי/רצוי/מומלץ ללכת כיום על כפול ליבה.

פורסם

90% מהאנשים (כולל גיימרים) לא ירוויחו כמעט כלום מעוד 2 ליבות, שרוב הזמן לא יעשו כלום. לפחות לשנה הקרובה, רוב המשחקים ירוויחו יותר ממעבד מהיר, ולא מעוד ליבות. למעשה המשחקים הקיימים עובדים אותו דבר עם ליבה אחת או 2 (אם אין תוכנה אחרת שרצה ברקע).

תראו כמה זמן לקח המעבר של המיינסטרים ל2 ליבות, המעבר ל-4 יקח לא פחות, וליתרני התוכנה אפילו יותר.

לקנות מעבד ארבע ליבות היןם זה דומה לקניית מעבד 64b לפני שלוש שנים. אם אתה לא משתמש בתוכנה ספציפית שיודעת לנצל את זה - זה פשוט בזבוז כסף (ובזבוז הספק בזמן העבודה).

בשביל המעט שבאמת צריכים את זה - יש מעבד 4 ליבות, והם גם מוכנים לשלם עליו.

פורסם

כיום את רוב המשחקים מפתחים כך שיהיו מתאימים לכך שינצלו את ריבוי הליבות, כך גם התוכנות שרצות.

לכן אם יש לך כסף רצוי ללכת על כפול ליבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים