עבור לתוכן

OC מול לייטנסי G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB 5-5-5-15

Featured Replies

פורסם

הנני עומד להיות בעל מחשב E6400 לוחGB 965P S3 וזיכרונות של 1G GSKILL 800 CL5(בר אופצית החלפה נכון להיות לאותו חברה 533 CL4) וקרור של TUNIQ120

אני מעוניין להגיע לליטנסי כמה שיותר נמוך (מחשב שמיועד לעבודה להקלטות וסאונד) השאלה איזה זיכרון יתן לי את התמורה הזאת- מבין ה2 שציינתי למעלה.(הבנתי שלהמהיר את המעבד לבאס 440 יתן לי יחס 1:1..אבל אני טיפה לא בעסקי הOC..ולכן זה יקשה עלי טיפה- אלא אם זה ממש פשוט לשנות את הבאס..כי הבנתי שאין התעסקות במתחים...אז לקרור שלום)

יחס (להמהיר זיכרון ל1066) 2:1 יתן לי את הלייטנסי הנכסף גם כן?

פורסם

במקרה שלך העדיפות בזיכרון היא לנפח ולא לתיזמונים...

פורסם

ההבדל בתזמונים הוא מאוד קטן. הבאס הגבוה יאפשר לנצל את מהירות הזכרונות בצורה מייטבית - ובסופו של דבר מחשב עם אוברקלוק וזכרונות מהירים ביותר זו השאיפה שלך.

לשאלתך - זכרונות 800MHZ עם CL5 מן הסתם יפעלו בCL4 או אפילו 3 במצב של 533MHz. מכאן ברור כי זכרונות 800MHZ של אותה חברה יהיו עדיפים בכל מקרה. מה גם, שלמטרת אוברקלוק אתה חייב זכרונות יחסית מהירים ובעלי יכולות אוברקלוק גבוהות(440 ביחס 1:1 אומר שהזכרונות ירוצו בתדר 880. זה לא הרבה מדי, אבל גם לא זניח. אין הרבה זכרונות 533 שמסוגלים להגיע לזה.)

פורסם
  • מחבר

נפח אין לי כרגע יכולת להשיג וזה המקסימום כרגע

אפשר לשנות תזמונים ומהירות עם המערכת הנ"ל בשביל להשיג יחס 1:1 ??(Fי הבנתי שאין אפשרות לשנות תזמונים אלא רק מתחים ומהירות במערכות C2D...)

ו יותר חשוב אם זה באמת יוריד לי את הלייטנסי במערכת?

תודה לעונים אני די חדש בעסק הנ"ל ואני מנסה לקבל אופטימיזציה למערכת שנקנתה ובדרכי אלי.

פורסם

אני לא דיברתי על נפח אלא על מהירות הזכרונות. אני מניח שזה שמעליי גם כן התכוון לזה ופשוט התבלבל.

הלוח שלך בהחלט מאפשר לשנות תזמונים(זה תלוי בביוס ולא בשום דבר אחר). מצד שני - עם זכרון שמוגדר כ-CL5 ב800 מגה הרץ, אני בספק שתוכל להגיע ל880 מגה הרץ עם תזמונים נמוכים מ5-5-5-15. למרות זאת, אני די בטוח שאם נערוך מבדקים נגלה שהיתרון בתזמונים הוא זניח ביותר.

שהבאס כ"כ גבוה והזכרונות בהתאם התזמונים מאבדים חשיבות...

רק תוודא שהזכרון שלך אכן מגיע ל880 מגההרץ. כמו שאמרתי זה לא בשמיים, אך לא התנסיתי איתו.

עריכה: דבר שחשוב לך להבין - ככל שהתזמונים קטנים יותר ככה עדיף. אבל, ככל שהמהירות של הזכרונות גבוהה יותר כך קשה יותר לשמור על תזמונים נמוכים. על אחת כמה וכמה אם מתבצע אוברקלוק לזכרונות(מעל ה'רגיל'). אבל שוב כפי שאמרתי, כל עניין התזמונים די זניח במקרה שלך.

פורסם
  • מחבר

אני לא דיברתי על נפח אלא על מהירות הזכרונות. אני מניח שזה שמעליי גם כן התכוון לזה ופשוט התבלבל.

הלוח שלך בהחלט מאפשר לשנות תזמונים(זה תלוי בביוס ולא בשום דבר אחר). מצד שני - עם זכרון שמוגדר כ-CL5 ב800 מגה הרץ, אני בספק שתוכל להגיע ל880 מגה הרץ עם תזמונים נמוכים מ5-5-5-15. למרות זאת, אני די בטוח שאם נערוך מבדקים נגלה שהיתרון בתזמונים הוא זניח ביותר.

לא הבנתי מהמשפט אם אני יכול לעשות OC ל880 עם תזמונים כאלו או לא(תאורטית) או שאני כן צריך לנסות להשיג זיכרון עם תזמון 4?

שהבאס כ"כ גבוה והזכרונות בהתאם התזמונים מאבדים חשיבות...

רק תוודא שהזכרון שלך אכן מגיע ל880 מגההרץ.איך מוודאים? MEMTEST?? אחרי OC? (שאלה דבלית קצת אבל..רק לשם הבהרה)

כמו שאמרתי זה לא בשמיים, אך לא התנסיתי איתו.

פורסם

אני יחדד את מה שאמרתי...

לשימושים שלך שזה הקלטות סאונד וכו...בדרך כלל תוכנות שדורשות הרבה משאבים..

אתה תרוויח יותר מזיכרון בנפח של 2GB מאשר עם זיכרון בנפח של 1GB (בCL נמוך)..

פורסם
  • מחבר

אממ תודה ידידי...אבל זו אינפורמציה שאני יודע...

כרגע מבחינה תקציבית אין לי ליותר מהנתון הנוכחי(אבל יהיה בעתיד אל דאגה) מה שאני מנסה לנטוע כאן זה בסיס למערכת ברת שידרוג וOC מינימלי כמו שתארתם כאן.

השאלה מה אני צריך ועדיף לי כרגע בשביל שאני אוכל לעבוד ב1:1 מהתחלה ועד לOC שאני ארצה בעתיד שיעמוד גם על 1:1(או מחלק טוב יותר אחר) שלאורך כל הדרך הלייטנסי של הזיכרונות והמעבד לא יפריעו לי(כי לכרטיס שלי יש ליטנסי קטן מאוד...ואני לא מעוניין שהמערכת זו שתאט את הכל)

פורסם

התזמונים לא ממש קשורים לעניין ה-OC. למרות זאת, ככל שאתה עולה במהירות(ועל אחת כמה וכמה מעל ה800 שזה מה שמותר), ייתכן ואתה תצטרך להוסיף מתח\להגדיל את התזמונים. לכן יותר הגיוני שזכרון 800 מגה הרץ עם CL4 יגיע ל880 מגה הרץ במקרה הגרוע עם תזמונים 5-5-5-15, ואולי אפילו להשאר בתזמונים המקוריים של 4-4-4-12.

שים לב שאני מדבר על זכרונות 800 מגה הרץ עם תזמונים של 4-4-4-12, ולא על זכרון 533 מגה הרץ עם תזמונים כאלה. אם אתה מתכנן אוברקלוק עם מעבד שכזה אל תחשוב על שום זכרון קטן מ800 מגה הרץ אלא אם כן אתה קונה את אחד הדגמים שעושים אוברקלוק מטורף ועוברים את ה800 בקלות(יש ל-ADATA דגם כזה אם זכרוני אינו מטעה אותי).

אתה צריך לברר(מניסיון של אחרים כי אני איני התנסיתי עם הדגם המדובר), אם הוא מסוגל להגיע כמעט בוודאות ל880 מגה הרץ.

ושוב אני אומר - הלייטנסי של הזכרונות לא יהווה הבדל ממשי.

פורסם
  • מחבר

ולסיכום

להשאר עם ה800MHZ עם CL5 (בשביל בסוף להגיע ל880 אם אני עושה OC למעבד) ?

נ.ב

יש למישהו מושג אם זה אפשרי עם הזכרונות הנ"K כי לא מצאתי באתר החברה שום זכר לאיזכור כזה:

G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB 5-5-5-15

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים