עבור לתוכן

בעיית החלטיות בקשר לכרטיס מסך עקב מערכת חלשה (יחסית)

Featured Replies

פורסם

מדובר במערכת הבאה:

Pentium 4 3.0 HT (פרסקוט על 775)

כרטיס מסך X600pro של ג'יגבייט

לוח של ג'יגבייט 8I925X

1024 זיכרון פנימי (2x512 dual channel)

ספק OCZ שזה לא ממש ג'נרי אבל גם לא משהו מיוחד - 450 וואט כביכול (אני מניח שהמערכת שלי כרגע זולל עד 200 וואט)

אני מעוניין לרכוש כרטיס מסך עד 1500 ש"ח.

שמתי עין על זה:

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2167

או על 7900GS של ג'יגבייט.

השאלה אם המערכת ראויה לכרטיסי מסך אלו או עדיף כבר לחכות כשנה ואז להחליף את כל המערכת?

פורסם

כמו שאני מבין מדובר באפיק PCIE ...

אז אתה יכול ללכת על:

7600GT 512MB הוא בערך עולה 1200 שקל

7900GS 256MB הוא עולה בערך 1500 שקל

X1900GT 256MB הוא בערך עולה 1300 שקל

במקומך נכון להיום ... הייתי עושה דבר הבא:

אוסף כסף לחליף את כל המערכת בעוד איזה חצי שנה ...

וקונה משהו הרבה יותר פשוט ... אולי 7300 256MB הוא עולה בערך 500 שקל [של GIGABYTE][או של ASUS זה עוד יותר זול סביבות של 400 שקל]

ואז עוד איזה חצי שנה או שנה יצאו לוחות אם חדשים התומכים בכרטיסי מסך חדשים התמוכים בDX 10 והכל והכל ....

פורסם

מי שרשם מעליי שילך לישון !

1900GT כבר ממש לא משתלם ! ו 7900GS לא עולה 1500 בלי קירור מיוחד !

יש לי אותו מעבד כמו שלך ואותו כ.מ :lol: ואני מבין אותך למה אתה רוצה להחליף...

אני הייתי הולך על 1950 PRO הגרסה של ה- 512 מגה של גקיוב ב- 1400 שקל לא זוכר איפה ראיתי...

אני יערוך מחר ויסיף...

פורסם

לא ממש שווה לשלם יותר מ 1200 +- היום על כרטיס מסך - ולא חשוב מה הוא נותן !!

יצאו כבר כרטיסים חדשים יותר של DX10 והמחירים שלהם ושל הישנים הולכים רק לרדת עכשיו..

לפני פחות מחצי שנה קניתי 7900GT באיזה 2000 שקל והיום הוא לא שווה גרוש. גם מבחינת הרצת משחקים וגם מבחינת איבוד ערך ביחס לקניה..

כל מה שהספקתי להריץ עליו מאז שקניתי זה משחקים ישנים כמו HALF LIFE , COD2 , FARCRY , FEAR ואולי עוד כמה בודדים..

זהו. בשביל זה להוציא 2000 שקל ?! עכשיו יוצאים כבר CRYSIS ובעתיד עוד כמה משחקים שכבר ממש לא ירוצו לי על מקס' - במקרה הטוב על בינוני..

לכן, אני חוזר למשפט הפתיחה שלי ומסכם - לא שווה להוציא הרבה כסף על חומרת HIGH END במיוחד לא כשכבר יצאו דברים חדשים יותר..

אבל אם אתה עדיין מעוניין להתפנק כרגע, אז כמו שהמליצו קודם - ה X1950 PRO הוא אחלה כרטיס ביחס למחיר שלו.

פורסם
  • מחבר

לא ממש שווה לשלם יותר מ 1200 +- היום על כרטיס מסך - ולא חשוב מה הוא נותן !!

יצאו כבר כרטיסים חדשים יותר של DX10 והמחירים שלהם ושל הישנים הולכים רק לרדת עכשיו..

לפני פחות מחצי שנה קניתי 7900GT באיזה 2000 שקל והיום הוא לא שווה גרוש. גם מבחינת הרצת משחקים וגם מבחינת איבוד ערך ביחס לקניה..

כל מה שהספקתי להריץ עליו מאז שקניתי זה משחקים ישנים כמו HALF LIFE , COD2 , FARCRY , FEAR ואולי עוד כמה בודדים..

זהו. בשביל זה להוציא 2000 שקל ?! עכשיו יוצאים כבר CRYSIS ובעתיד עוד כמה משחקים שכבר ממש לא ירוצו לי על מקס' - במקרה הטוב על בינוני..

לכן, אני חוזר למשפט הפתיחה שלי ומסכם - לא שווה להוציא הרבה כסף על חומרת HIGH END במיוחד לא כשכבר יצאו דברים חדשים יותר..

אבל אם אתה עדיין מעוניין להתפנק כרגע, אז כמו שהמליצו קודם - ה X1950 PRO הוא אחלה כרטיס ביחס למחיר שלו.

ככל שאתה עולה במחיר הקנייה בחומרת מחשב, ככה היא מאבדת את הערך שלה יותר מהר, זה ידוע כבר שנים.

אבל השאלה שלי היא האם שווה להשקיע במערכת בכרטיס מסך יותר חדש, או שהמערכת מגבילה ולא יהיה שווה לשים כרטיס מסך נוכחי ולהסתפק ב-6800 שעולה פחות בהרבה

פורסם

http://iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2753&Pname=GECUBE

המערכת לא מגבילה ...

ראיתי איפשהו טבלה של כ.מ מול מעבד ומייכוון שיש לי אותו מעבד כמו שלו היסתכלתי עליו וראיתי שאפילו עם 1900XT 512 מגה לא יהיה צוואר בקבוק !

אני ממש לא מבין בלוחות אם אבל אני חושב שהלוח אם שלך תומך בדול קור אז מקסימום תחליף מעבד למשהו ב- 600 שקל... למרות שזה לא מומלץ...

קיצור לפי דעתי קח ת כ.מ הזה ותהנה מימנו !

פורסם

המחשב שלך לא יהווה צוואר בקבוק.. והוספת כרטיס מסך תוסיף המון.

אני לא חוזר בי ממה שאמרתי קודם (קניית חומרת HIGH END זה דבר לא משתלם..) , אז אם אתה עדיין מעוניין - אני מצטרף (שוב) להמלצה של Guarding angel ומציע לך http://www.powercolor.com/global/main_product_detail.asp?id=134

1200 ש"ח ב KSP .. תהנה..

פורסם
  • מחבר

המחשב שלך לא יהווה צוואר בקבוק.. והוספת כרטיס מסך תוסיף המון.

אני לא חוזר בי ממה שאמרתי קודם (קניית חומרת HIGH END זה דבר לא משתלם..) , אז אם אתה עדיין מעוניין - אני מצטרף (שוב) להמלצה של Guarding angel ומציע לך http://www.powercolor.com/global/main_product_detail.asp?id=134

1200 ש"ח ב KSP .. תהנה..

כנראה אקנה, תודה לכולם... רק בניגוד, אלך על גרסת ה-512 מגבייט כי ההפרש זניח :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים