עבור לתוכן

לא שומע "ביפ" בהדלקת המחשב ולא רואים מסך (למרות שנורת ההפעלה דולקת)

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני מספר חודשים המחשב שלי התחיל להתקע מעצמו ואין אפשרות להזיז את העכבר ואת המקלדת.

זמן מה לאחר מכן, המחשב נתקע אפילו בעת ההדלקה כלומר כאשר מופיע פירוט הנתונים גם אז המחשב היה נתקע והיה צורך במספר ריסטרטים כדי שהוא יעלה וגם אז הוא היה נתקע אחרי זמן מה .

כיום, המחשב כבר לא עולה בכלל! לא רואים תמונת מסך (המסך טוב בוודאות הבעייה שתתכן במקרה זה היא הכרטיס מסך ולא המסך), אך הנורה הירוקה שמורה על כך שהמחשב דלוק - פעילה!

לדעתי, הבעייה טמונה בכך שאין את ה"ביפ" כמו שיש במחשב טיפוסי בעת ההדלקה.

הבעיות האפשריות שייתכנו לטעמי: האפשרות הסבירה ביותר:מעבד, ספק-כח, כרטיס מסך (כמעט ולא ייתכן). מהו הכיוון לבעייה?

מי שמכיר דרכים פרקטיות לתקן את התקלה כמו להוציא את הסוללה של המעבד החוצה או פתרונות בסגנון הזה, בבקשה לעזור!

בתודה רבה מראש,

רועי.

פורסם

ואללה פרקטי עד כמה שזה יהיה אחשלי..

מה שאתה מתאר דיי מזכיר בעיית קבלים.

תפתח את המארז, סתכל שם מסביב למעבד יש כמו דודי שמש קטנים כאלה,

תראה שאף אחד מהם לא נוזל או מכוסה חלודה,

או יכול להיות הם סתם נפוחים כאלה..

אגב.. בן כמה המחשב?

פורסם
  • מחבר

פתחתי מארז ובדקתי קבלים אחי לפי מה שאני רואה הכל תקין מקסימום קצת אבל לא בשלבים של חלודה, נזילה וכאלה ...

הכיוון של לוח אם לדעתי כיוון נכון אבל נראה לי שהסוללה העגולה שיושבת על הלוח היא המקור לבעייה אני רק רוצה לדעת אם אני מוציא אותה ומדליק תמחשב, אם כל מה שיש לי בהארד דיסק יימחק או יישמר? ואחרי שהוצאתי אני מדליק תמחשב עם הסוללה או בלעדיה??

המחשב חגג יומולדת 7 לפני כמה ימים...נקווה שיגיע לגיל מצוות ושלא מת כבר בגיל כה צעיר...

עריכה: קרתה אתמול בעייה דומה לחבר שלי , השוני הוא שאצלו מתי שהוא לחץ על הכפתור הדלקה, הוא שמע הרבה ביפים (ביפ ביפ ביפ ביפ...) בלי הפסקה ...ואת הבעייה שלו תיקנו ע"י הוצאת הסוללה שבלוח אם והחזרתה והכל הסתדר...ודרך אגב לא נמחק לו כלום מההארדיסק..אז מי שמבין בכל מה שקושר לסוללה בלוח אם והקשר שלה ל"ביפ" של ההתחלה...צרו קשר

רועי.

פורסם

ההרדיסק לא ימחק

"ורצוי" להחזיר את הסוללה למקומה :)

פורסם

לי הייתה בעיה דומה ומקור הבעיה היה הכרטיס מסך...

תנסה להחליפו ולראות אם הבעיה ממשיכה או לא..

פורסם

גם לי היתה בעיה דומה אבל עם ציפצופים .תראה שהרמקול של המארז מחובר טוב ללוח אם .

בכל אופן גם חשדתי בכרטיס מסך החלפתי וזה עדיין המשיך ,אז היתי בטוח שזה ספק היה לי ספק החלפתי ותודה לאל .

פורסם
  • מחבר

שתי התגובות האחרונות הם בדיוק התגובו שחיפשתי..דרכים פרקטיות לפתרון...

נ.ב. ניסיתי לבדוק את הסוללה והיא בסדר גמור וגם הקבלים שבלוח אם..אני אבדוק את העניין עם הכרטיס מסך הוא עדיין ייתכן...

בקשר לספק-כח השאלה היא: האם ייתכן שהספק-כח לא פועל ומצד שני הנורה של ההפעלה דולקת ז"א האם הספק-כח אחראי לכך שהמחשב בכלל יידלק כי גם המאווררים מסתובבים והכל נראה תקין חוץ מזה שלא שומעים "ביפ"???

שאלה נוספת היא האם ייתכן שהמעבד עצמו התקלקל? כי למיטב הבנתי בחומרה כל הסימפטומים מראים שהבעייה היא במעבד....

פורסם

תנסה לעבוד לפי הדברים הבאים:

1.נתק את כול החומרה "הלא רצויה" להדלקת המחשב(כונן DVD , צורב , כרטיס קול וכול התקן אחר) ותדליק מחדש

2.אם זה לא עוזר תנסה לנתק את הזיכרון מהמחשב ולראות האם הלוח מגיב לציפצוף(תבדוק שהרמקול הפנימי מחובר כמו שצריך!!!)

3.תנסה להחליף ספק-כוח ולראות האם יש שינוי

אם כל זה לא עוזר תחזור לפה ונחשוב על המשך הפתרון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים