עבור לתוכן

התאמה בין מהירות הלוח + מעבד + זיכרונות

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה קטנה בקשר לנושא,

המעבד E6300 עובד על 1066MHZ.. עכשיו אם יהיה לי לוח שתומך ב 1066, וזיכרונות שתומכים ב 800.. הם לא יהיו מסונכרים כמו שצריך, נכון?

ובלי OC הם לא יעבדו כמו שהם אמורים לעבוד, בסינכרון מלא. עד כאן אני צודק?

אם זה עובד ככה, לא מומלץ ליקנות זכרונות שיצליחו להגיע ל 1066 ושהיה 1:1 RATIO ?

ואם זה לא עובד ככה, אז איזה מהירות זיכרון + לוח אני צריך כדי שהיה סינכרון מלא, 1:1 RATIO ?

תודה מראש!

פורסם

אתה טועה.

ה-1066 של המעבד לא קשור לזיכרון. זו המהירות שבה המעבד מתקשר עם השאר הרכיבים.והמהירות של הזיכרון היא המהירות שהוא מתקשר עם המעבד (או משהו בסגנון).

בכל מקרה אתה יקול לקנות לוח תואם קונרו וקונרו וזכרונות 533/677/800/ ולהיות רגוע לגמרי.

פורסם
  • מחבר

והם יעבדו ב 100% שלהם? לא תהיה בעייה של אחד הרכיבים שעובד לאט יותר משאר הרכיבים ואז כולם יעבדו על המהירות הנמוכה ?

פורסם

לא תהיה שום בעיה בתנאי שהלוח תומך ב-1066 של המעבד וכמובן במהירות של הזכרונות שתחבר 533/667/800.

תתחדש

פורסם
  • מחבר

אללה תודה אחי! ;D :D;):):xyxthumbs:

פורסם

כדי לקבל יחס 1:1 עם מעבד שעובד ב FSB של 1066MHz, הזיכרון צריך לעבוד ב 533MHz (ה BUS מוכפל פי 4 עבור המעבד, זה ה FSB, ופי 2 עבור הזיכרון, כי הוא DDR). כל יחס אחר ייתן מחזורי המתנה (הרכיב המהיר יצטרך להמתין לרכיב האיטי), אבל אתה אמור לקבל רוחב פס גדול יותר עבור הזיכרון (בהנחה שאתה מפעיל את הזיכרון בתדרים של 533MHz ומעלה). לא תהיה לך שום בעיה עם זה, אבל בכל מקרה מומלץ לבדוק את כל המצבים ולראות איזה מצב נותן את הביצועים הכי טובים עבור התוכנות שלך.

כמובן שמומלץ לקנות זיכרון DDR2 בתדר של לפחות 667MHz, שכן זיכרון תמיד יכול לעבוד בתדר נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

תראה החלטתי ללכת על לוח פשוט, כי אני לא צריך הרבה.. אני לא משתמש ברוב הפונקציות, לא מתכנן לעשות OC בזמן הקרוב, אז יספיק לי לוח שפשוט יריץ תמערכת כמו שהיא.

ההתלבטות שלי היא בין 4 לוחות:

FOXCONN 945G7MD-8KS2H= 550NIS

GIGABYTE GA-945P-S3 = 600NIS

Asus P5LD2-VM SE = 485NIS

Asus P5LD2-VM 1394 = 564NIS

כאשר אני מחפש את היציב ביותר מביניהם, שיעשה הכי פחות בעיות אם ביכלל :cool2:

זיכרון אני מתכוון להביא - G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB 5-5-5-15

או שזה יהיה ביזבוז? לפי מה שאמרת פשוט כדי לי ללכת על זיכרון שרץ ב 533MHZ וזהו, אני צודק?

ואם אפשר תמליץ לי על איזה לוח כדי לי לקחת מבין ה 4 למעלה בבקשה, כי אני לא רואה ממש הבדל ביניהם מלבד זה שלחלק יש כ.מסך מובנה

פורסם

גם עם FSB של 1066 (המקסימום שקונרו הקיממים יכולים לעבוד בלי OC) זכרון מהיר יותר יתן ביצועים טובים יותר.

אני לא זוכר את המספרים המדויקים, אבל anandtec פרסמו מאמר על זה, וקונרו את מרוויח משהו כמו 5% בביצועים ביצועים בין זכרון של 667 ל800.

תחליט אתה אם זה שווה את המחיר. זכרון של 533 ו667 הם כמעט אותו מחיר, אז לדעתי עדיף 667.

במערכות AMD, או אם אתה מתכוון לעשות OC זה כבר סיפור אחר, ואז יש חשיבות יותר גדולה למהירות הזיכרון

פורסם
  • מחבר

לא אני סגור על ה E6300. ובשביל 5% הבדל בין 667 ל 800 זה לא משתלם.. אבל אם אני לא טועה, הם לא בדקו את ה MHZ של הזיכרון, אלא את התיזמונים שלו.. והתיזמונים הם אלה שפחות משפיעים על המערכת CORE2DUO, לא הכמות.

פורסם

דווקא הקונרו לא רגיש ככ לתזמונים.

פורסם
  • מחבר

XTRACT, על איזה לוח היית ממליץ ממה שרשמתי למעלה?

נראה לי שה GIGABYTE GA-945P-S3, אבל הביוס שלהם בעייתי וכל שבועיים יוצא עדכון.

FOXCONN 945G7MD-8KS2H= 550NIS

GIGABYTE GA-945P-S3 = 600NIS

Asus P5LD2-VM SE = 485NIS

Asus P5LD2-VM 1394 = 564NIS

על איזה לוח היית ממליץ ללכת מבין אלו? שוב חשוב לי היציבות והאמינות של הלוח, לא מחפש ביצועי OC.. רק להוציא את המיטב מהמעבד E6300

והזכרון שאני כניראה יקנה יהיה G.Skill DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 5-5-5-15

פורסם

היתי הולך על ה-GB ולא יודע לגבי העידכוני ביוס שלו.

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שה GB יציב יותר משאר הלוחות שרשמתי פה?

עריכה: טוב הסתכלתי קצת יותר לעומק וקראתי כמה מאמרים, אני ילך על ה GB בסוף. אפילו שאני לא מחפש OC כרגע, ראיתי שאנשים הצליחו להגיע איתו למקסימום שלו - 350FSB, שזה דיי נחמד.

תודה על העזרה, זה הלוח הניבחר!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים