עבור לתוכן

לגאונים שבינכם!

Featured Replies

פורסם

שבב ccd( ממיר אנרגיה של פוטונים הכוונה אור לאנרגיית אלקטרונים ) יש לי שאלה האם השבב מורכ ב מהרכב כזה ?

למעלה יש שכבת גופרית במרכז שכבת סיליקון(צורן) ולמטה שכבת קדמיום האם המבנה של התא הוא כזה?

ברגע שאחד מכם עונה לי על זה הוא עשה לי את היום

פורסם
  • מחבר

תעשו טובה בבקשה תבדקו את זה חשוב ביותר לפרוייקט מסוים

פורסם

התא הפוטו וולטאי הנפוץ ביותר בנוי משתי שכבות צורן שבכל אחת עקבות של אל-מתכת אחרת. שתי השכבות מחוברות בתיל מוליך. לצורך הדוגמה בשכבה העליונה העקבות הן של היסוד ארסן ובתחתונה הן של היסוד בורון. לאטום צורן ארבעה אלקטרונים ברמה החיצונית והוא יוצר קשרים קוולנטיים עם ארבעה אטומי צורן אחרים. לארסן חמישה אלקטרונים ברמה החיצונית, לכן ישנו אלקטרון "מיותר" בשכבה העליונה, אשר לא משתתף במבנה של הצורן. לכן ניתן לומר ששכבה זו שלילית למחצה. לבורון שלושה אלקטרונים ברמה החיצונית, לכן נוצרים "חורים" במבנה הצורן ברמה החיצונית. לכן ניתן לומר ששכבה זו חיובית למחצה. משום כך ישנה משיכה כימית בין השכבות, כאשר אלקטרון הארסן שואף להגיע אל 'חורי' הבורון.

פורסם

::) נדמה לי שזה שייך לפורום אחר פה.(אולי מדע וטכנולוגיה?).

פורסם

לך תשאל את אלברט אינשטיין נראה לי הוא יודע את התשובה. או המורה לכימיה, אחד מהשתיים.

פורסם

אולי מספיק להספים?

פורסם
  • מחבר

אחי לא דיברתי על תא פוטווולטאי אני יודע ממה הוא מורכב נכון יש שבבי סי סי די שמורכבים ככה אבל עדיין זה לא מתייחס למה ששאלתי פה ואני יודע על תהילכי אינטרקציה על אל מתכות סמול עליי יודה לבנות דיודות ופטודיודות ומעגלים משולבים מודפסים טרנזיסטורים וכל מה שאתה לא תבין

אני יודע על השכבות החיוביות והלא חיוביות אבל שאלתי בקשר לשאלה הספציפית גופרית וקדמיום!!!!!1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים