פורסם 2006 בנובמבר 1718 שנים שבב ccd( ממיר אנרגיה של פוטונים הכוונה אור לאנרגיית אלקטרונים ) יש לי שאלה האם השבב מורכ ב מהרכב כזה ?למעלה יש שכבת גופרית במרכז שכבת סיליקון(צורן) ולמטה שכבת קדמיום האם המבנה של התא הוא כזה?ברגע שאחד מכם עונה לי על זה הוא עשה לי את היום
פורסם 2006 בנובמבר 1718 שנים התא הפוטו וולטאי הנפוץ ביותר בנוי משתי שכבות צורן שבכל אחת עקבות של אל-מתכת אחרת. שתי השכבות מחוברות בתיל מוליך. לצורך הדוגמה בשכבה העליונה העקבות הן של היסוד ארסן ובתחתונה הן של היסוד בורון. לאטום צורן ארבעה אלקטרונים ברמה החיצונית והוא יוצר קשרים קוולנטיים עם ארבעה אטומי צורן אחרים. לארסן חמישה אלקטרונים ברמה החיצונית, לכן ישנו אלקטרון "מיותר" בשכבה העליונה, אשר לא משתתף במבנה של הצורן. לכן ניתן לומר ששכבה זו שלילית למחצה. לבורון שלושה אלקטרונים ברמה החיצונית, לכן נוצרים "חורים" במבנה הצורן ברמה החיצונית. לכן ניתן לומר ששכבה זו חיובית למחצה. משום כך ישנה משיכה כימית בין השכבות, כאשר אלקטרון הארסן שואף להגיע אל 'חורי' הבורון.
פורסם 2006 בנובמבר 1818 שנים לך תשאל את אלברט אינשטיין נראה לי הוא יודע את התשובה. או המורה לכימיה, אחד מהשתיים.
פורסם 2006 בנובמבר 1918 שנים מחבר אחי לא דיברתי על תא פוטווולטאי אני יודע ממה הוא מורכב נכון יש שבבי סי סי די שמורכבים ככה אבל עדיין זה לא מתייחס למה ששאלתי פה ואני יודע על תהילכי אינטרקציה על אל מתכות סמול עליי יודה לבנות דיודות ופטודיודות ומעגלים משולבים מודפסים טרנזיסטורים וכל מה שאתה לא תבין אני יודע על השכבות החיוביות והלא חיוביות אבל שאלתי בקשר לשאלה הספציפית גופרית וקדמיום!!!!!1
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.