עבור לתוכן

האם הזיכרונות הם הבעיה ?

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי מופיע מימין

המקסימום שאני מגיע אליו ועומד בבדיקת יציבות עם SP2004 ORTHOS הוא 3.2 400*8 ביחס של 1:1 ,אם אני עולה ל-420 או 440 וביחס של 1:1 עם הזכרונות אני מתחיל לקבל שגיאות בבדיקה ( המתח והתיזמונים של הזכרונות והמעבד שונו בהתאם ),כשבחרתי ב - ORTHOS לבצע בדיקה שתעמיס רק על המעבד ללא הזכרונות לא היו שגיאות,ניסיתי גם להעלות רק את תדר הזיכרונות ולהישאר עם המעבד על 400 וגם אז היו שגיאות,השאלה היא ,האם אפשר להסיק מזה שמה שמגביל אותי זה הזיכרונות ? ואם כן האם זה אומר שהזכרונות דפוקים או רק מגבילים,למרות שאני יודע שיש אנשים שהגיעו עם הזכרונות הנ"ל ל - 1000 ללא בעיות מיוחדות.

פורסם

המפרט שלי מופיע מימין

המקסימום שאני מגיע אליו ועומד בבדיקת יציבות עם SP2004 ORTHOS הוא 3.2 400*8 ביחס של 1:1 ,אם אני עולה ל-420 או 440 וביחס של 1:1 עם הזכרונות אני מתחיל לקבל שגיאות בבדיקה ( המתח והתיזמונים של הזכרונות והמעבד שונו בהתאם ),כשבחרתי ב - ORTHOS לבצע בדיקה שתעמיס רק על המעבד ללא הזכרונות לא היו שגיאות,ניסיתי גם להעלות רק את תדר הזיכרונות ולהישאר עם המעבד על 400 וגם אז היו שגיאות,השאלה היא ,האם אפשר להסיק מזה שמה שמגביל אותי זה הזיכרונות ? ואם כן האם זה אומר שהזכרונות דפוקים או רק מגבילים,למרות שאני יודע שיש אנשים שהגיעו עם הזכרונות הנ"ל ל - 1000 ללא בעיות מיוחדות.

מה התיזמונים והמתחים?

אופציה 1 - תוריד מכפלה למעבד ותעלה את ה fsb שוב, אם תיפול אז כנראה זו בעיה בזיכרונות, בדוק מתחים ותיזמונים שוב לזיכרונות.

אופציה 2 - תוריד את ה fsb ושנה את יחס הזיכרונות יחס נמוך יותר כמו 4:5 ושוב תבדוק לאיפה הזיכרון שלך מגיע.

פורסם
  • מחבר

מה התיזמונים והמתחים?

אופציה 1 - תוריד מכפלה למעבד ותעלה את ה fsb שוב, אם תיפול אז כנראה זו בעיה בזיכרונות, בדוק מתחים ותיזמונים שוב לזיכרונות.

אופציה 2 - תוריד את ה fsb ושנה את יחס הזיכרונות יחס נמוך יותר כמו 4:5 ושוב תבדוק לאיפה הזיכרון שלך מגיע.

ניסית להעלות ל- 420 ול - 440 ביחס של 1:1 ,למרות שבאתר של G SKILL רשום שאפשר ללמשוך את הדגם הנ"ל בין 850-900 על CL4 העליתי את התזמונים

ל - 5 5 5 15 ונתתי להם מתח שנע בין 2.1-2.15 ולא עזר,כרגע כשאני על 3.2 ביחס של 1:1 והזכרונות בתזמונים של 4 4 4 12 .

אופציה 1 - האם אתה מתכוון שאני אשאר ביחס של 1:1 עם הזכרונות ורק עם מכפלה נמוכה יותר ? דבר נוסף,כשאתה אומר בעיה בזכרונות,האם הכוונה שהם דפוקים או שהם פשוט מסוגלים לספק רק את המינימום המתחייב ?

אופציה 2 - בהתחלת האוברקלוק עמדתי על היחס של 5:4 ,קרי מעבד על 320 והזכרונות על 400 וזה היה בסדר האם אתה מתכוון או מציע FSB אחר אז תאמר בבקשה מספרים מדוייקים,ניסיתי גם להיות על המעבד ב - 400 והזכרונות ב - 500 וגם לא הצליח.

ושאלה אחרונה,לא מצאתי אופציה או דרך להוריד את הזכרונות מתחת ל - 800 MHZ כשאני על FSB 400 ,מה שהצלחתי לראות זה יחס של 1:1 או תדר זכרונות גבוה יותר ,אם אתה מכיר דרך לעשות זאת בלוח הנ"ל אשמח לשמוע.

קח בחשבון שזה האוברקלוק הראשון שאני מבצע,אז נא להתייחס ברחמנות :)

תודה מראש

פורסם

יש לי גם את הלוח הזה.

תנסה לעלות מתח לגשר הצפוני וכמו כן גם לfsb.

ובתזמונים 4-4-4-12 תנסה להיות עם fsb גבוהה לזכרונות.

ככל שהתזמונים מהודקים יותר (נמוכים יותר) כך הfsb יגיע לך רחוק יותר.

פורסם
  • מחבר

יש לי גם את הלוח הזה.

תנסה לעלות מתח לגשר הצפוני וכמו כן גם לfsb.

ובתזמונים 4-4-4-12 תנסה להיות עם fsb גבוהה לזכרונות.

ככל שהתזמונים מהודקים יותר (נמוכים יותר) כך הfsb יגיע לך רחוק יותר.

איך יש לך את הלוח הזה ? יש לך את ה - W

האם הזכרונות שלך הם מאותו סוג כמו שלי ?

לכמה אתה מגיע עם הזכרונות,באיזה מתח ובאיזה תזמונים ?

CUPRA זה מה שעשיתי עד לרגע זה :

התחלתי עם אופציה 1 שיניתי רק מתחים למעבד ולזכרונות ותזמוני זיכרון,ביתר הפרמטרים לא נגעתי

FSB - 450

מחלק 7 יחס 1:1

מעבד- 1.4125

זיכרון - 2.15 תזמונים 5-5-5-15

תוך 5 שניות בבדיקה קיבלתי שגיאה

נכנסתי שנית והפעם שיניתי את יתר הפרמטרים :

FSB - 450

מחלק 7 יחס 1:1

מעבד - 1.4125

זיכרון - 2.15 תזמונים 5

SPREAD - DIS

FSB - 1.4

NB - 1.45

SB - 1.6

CPU

C1E - DIS

MAX CPUID - DIS

VANDER - EN

CPUTM - EN

EXECUTE - EN

PECI - DIS

CHIPEST

STATIC - AUTO ( שכחתי לשים על DIS )

הרצתי עוד פעם בדיקה כמעט שעה והכל רץ יפה ללא שגיאות ( יותר מאוחר אני אריץ בדיקה של כמה שעות,אבל אני מאמין ומקווה שזה סימן חיובי ),במהלך הבדיקה רוב הזמן מתח המעבד היה על 1.35 ולעיתים נדירות ולפרק זמן קצר ביותר נגע ב - 1.36 ,הטמפרטורה נעה בין 53-58 וכשהשארתי את המארז פתוח היתה בין 50-54,האם אפשר להסיק מהמצאים עד עתה

שהזכרונות הם לא הבעיה ? האם המתחים שקבעתי בכל הפרמטרים מסוכנים ?

בעיה אחת גדולה כן צצה,לאחר שסיימתי את הבדיקה הרצתי בדיקה מהירה על 3DMARK05 והופתעתי לרעה,הציון התדרדר ב - 50% פחות ממה שקיבלתי כשהייתי על 3.2 ביחס של

1:1 עם הזכרונות,כדי לסבר את העין,ללא OC הציון מעל 10,000 ,על 3.2 מעל 11

כרגע הציון על 6000 שזה במילה פשוטה UNACCEPTABLE .

איך פותרים את הבעיה ולאן להמשיך מכאן ?

תודה

פורסם

מצטער טעיתי בקשר ללוח.

הממשק של הביוס הוא אותו ממשק ככל הנראה.

בקשר ל3DMARK, אתה צריך להגיד תודה שהוא עובד לך את הבדיקות.

תעלה את המכפלה שלך ל8 ותרד קצת עם הfsb.

פורסם

כבה את המחשב, שתדליק אותו (בלי ריסט) לך ל vanderpool בביוס ובטל אותו.

חוץ מזה הערכים שלך בביוס אחלה ל 24/7, כמעט הנמוכים ביותר בטח שלא מסוכנים.

זיכרונות - נסה לבדוק בעיקר את הזיכרונות עם fsb נמוך למערכת ויחס גבוהה לזיכרונות ככה תוכל לדעת פחות או יותר מה הם עושים.

אני חושב שזה משהו בערכים שלא היו מוגדרים נכון, אם ששינתם אותם העסק היה יציב יותר ,אז שווה בדיקה.

טיפ: נסה לטייל סביב fsb של 375-399mhz זה המקסימום ביצועים ללוח הזה, אם אתה רוצה להגיע ליותר mhz למעבד אז תעלה כי אין ברירה.

בקשר ל 3dmark

50% זה קיצוני לגמרי, נסה לקבוע את תדר ה pci express מעלה מ 100 אפילו רק 105.

הייתי בודק יותר מתח למעבד יש ללוח drop די רציני אז יכול להיות שהמתח לא מספיק לו ובגלל זה אתה מקבל את האיטיות.

בהצלחה :beerchug:

פורסם
  • מחבר

מאתמול עשיתי הרבה ניסויים וזה מה שגיליתי :

נתחיל עם הזכרונות,המקסימום,נכון לעכשיו,שהגעתי איתם ( רק לצורך בדיקה אם הם מגבילים ),הוא 933 ולא ביחס של 1:1

דבר נוסף שגיליתי שכדי לעלות בבאס חייבים להעלות את המתחים לא בהדרגתיות אלא בכמה מדרגות בכל קפיצה בבאס

מ - 400 עליתי ל - 420 ביחס של 1:1 כשהמתח היה על 1.4215 ( אם אני זוכר נכון אבל בטוח שמעל 1.4 ) עשיתי בדיקת יציבות ועבר בלי בעיות,ב - 3DMARK05 אפילו חל שיפור קטן של עוד כמה מאות.

מ - 420 עליתי ל - 440 גם ביחס של 1:1 והפעם המתח עלה ל - 1.4625 והזכרונות על 2.15 ותזמונים של 5 גם הפעם הבדיקה עברה ללא בעיות מיוחדות כשהטמפרטורה נוגעת מדי פעם ב - 60 ,הבעיה היחידה היא שהפעם 3DMARK05 עוד פעם נפל דרסטית מה שתואם את ההסבר שלך,עדיין לא ניסיתי לשנות את

תדר ה - PCIE ל - 105 ,אני אנסה בהמשך ואדווח,האם כדאי להעלות קצת ובנוסף את המתח של המעבד,למרות שהוא מספיק,רק כדי שהנפילה ב - 3D לא תתרחש בגלל מתח המעבד ?

דבר נוסף,כשהייתי על 420 חוץ ממתח מעבד לא שיניתי כלום ( אני מתכוון ליתר הפרמטרים שציינתי בתגובתי הקודמת,כולם היו על AUT ו - EN ) ואם אני לא טועה גם ב - 440 לא נגעתי בהם ( אבל אני לא בטוח ).

מ - 440 ניסיתי 460 גם ביחס של 1:1 והפעם העליתי את מתח המעבד מעל 1.5 ,למדרגה הראשונה או השניה מעל 1.5 ,הזכרונות ל - 2.25 תזמונים 5 ( מה

שהצליח כפי שרשמתי מקודם ולכן לא היה אמור להיות המגבלה ) והפעם נתקלתי בבעיות ולא עבר בדיקת יציבות,בנוסף כל יתר הפרמטרים שונו למה שרשמתי בתגובתי הקודמת,חוץ מה - VANDER שלא היתה אפשרות לשנותו ( כי עדיין לא ראיתי את ההסבר שרשמת לאיך ).

עד כמה שני הפרמטרים VANDER ו - STATIC MEMORY ( שמופיע בחלון של התזמונים ) קריטיים להצלחת האובר,כשמשנים אותם ל - DIS ?

האם כדאי לשנות את תזמוני הזכרונות ל - 5 6 6 18 ?

האם כדאי לנסות לתת למעבד מתח יותר גבוה,נניח באזור ה - 1.55-1.57 כדי להצליח ב - 460 ?

ושאלה אחרונה,האם אתה מכיר דרך בלוח הזה להוריד את תדר הזכרונות מתחת לבאס ?

תודה

פורסם

איזה פוסט אוברקלוק מקצועי... :yelclap:

פורסם

התקדמות זה טוב.

העלאת תדר ה pci express זה אחלה דבר ומומלץ בחום כדי לקבל תוספת ביצועים לכרטיסי המסך, אבל לא בגלל זה ה 3dmark שלך נופל.

stqtic read control - מומלץ לבטל אם אתה רוצה להגיע ל fsb גבוהה שהזיכרונות יהיו יציבים - חשוב.

ה vanderpool tec זה כמו ה pacifica שיש ל amd , תכלס לא יודע כמה זה משפיע, אני אישית אוהב לבטל דברים שאני לא יודע מה הם, אתה יכול לנסות ולאפשר אותו.

היחס ש>1 לא עובד טוב ב p5b ובכל לוחות הקונרו, יש ביוס חדש שאמור לצאת 0904 שאמור לפתור את הבעיה, אבל הביוס עצמו ממש גרוע לאוברקלוק ממה שניסיתי.

קשה לדעת מפה מה המעבד שלך עושה, קח בחשבון שיש מצב שהוא לא יעשה את המספרים שאתה רוצה, ולא יעזור לך הרבה.

אתה יכול לנסות ולתת עוד מתח למעבד 1.55 זה כבר + ל 24/7, יש ל p5b דרופים, אבל עדיין שים לב למעלות שלך, עודף מתח בהרבה מהפעמים לא משנה כלום למערכת ואפילו מזיק ויכול לתקוע אותו בעומס.

הייתי נותן עוד טיפה מתח לזיכרון לראות מה קורה איתו, גם תיזמונים זה אופציה אבל לא ניסיתי עוד להריץ זיכרונות עם תיזמונים כאלו גבוההים.

בכלל תיזמונים כמעט ולא משנים למערכת, במקרה שלך זה חיוני כדי להגיע לתדר גבוהה יותר.

לא יודע עם ניסיתי אבל גם ביוס יכול להיות גורם משפיע, נסה לבדוק גם את זה.

ואתה עובד אחלה, רק מניסיון אפשר לגלות על המערכת שלך הרבה דברים, ואתה מנסה :beerchug:

פורסם
  • מחבר

בגדול רציתי להגיע ל - 460 רק כדי לראות שמערכת מחזיקה מעמד,למרות שכמעט בטוח שבגלל טמפרטורה גבוהה הייתי מפסיק את הבדיקה באמצע,ל - 24/7

אני אסתפק ב - 3.2-3.36 ולא מעבר לזה.

אמרת ש - 105 לא יעזור לנפילה הגדולה ב - 3D אז מה נשאר ? רק עליה במתח המעבד ?

בנוגע למתח זכרונות יש מקום להעלות מתח לאיזור ה - 2.25-2.35 רק לצורך הבדיקה ?

פורסם

בגדול רציתי להגיע ל - 460 רק כדי לראות שמערכת מחזיקה מעמד,למרות שכמעט בטוח שבגלל טמפרטורה גבוהה הייתי מפסיק את הבדיקה באמצע,ל - 24/7

אני אסתפק ב - 3.2-3.36 ולא מעבר לזה.

אמרת ש - 105 לא יעזור לנפילה הגדולה ב - 3D אז מה נשאר ? רק עליה במתח המעבד ?

בנוגע למתח זכרונות יש מקום להעלות מתח לאיזור ה - 2.25-2.35 רק לצורך הבדיקה ?

אין בעיה עם המתחים של הזיכרון, לא אמור לקרות לו כלום עם מתח כזה.

אם אמרת שבדקת את שאר המתחים של הלוח אז מה שנשאר זה רק מתחים ולראות מה בדיוק עוצר אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים