עבור לתוכן

איך אני עושה בקופת חולים משהו שיבדוק אם אני משתמש בסמים?

Featured Replies

פורסם

אם ההורים שלי היו חושבים שאני משתמש בסמים (ולא הייתי, אני לא יודע מה המצב איתך), היה לי מאוד קשה לסלוח להם, וכל האמון שלי בהם היה הולך.

כמובן שזה תלוי בהרבה דברים, אבל עבורי האשמות כאלה קשות שאין מאחוריהן ביסוס מצד אנשים שאתה קרוב אליהם וסומך עליהם זה ממש כמו בגידה.

מילים מיותרות לאן זה אמור להוביל ?

פורסם

מה זאת ההערה המיותרת הזאת?

פורסם

זה לא הערה מיותרת.

מה הקשר עכשיו בין מה שהוא שואל ומה שהוסבר כאן (+כמה דברים) לבין זה שמה דעתך ואיך הוא אמור להרגיש מול הוריו?

למה "לחמם"?

ההורים עושים זאת מדאגה ולא כי הם שונאים אותו ורצים לעשות דווקא.....

זה שהוא רוצה לעשות בדיקה ולהוכיח להם מראה שהוא אדם חכם וחושב על פתרונות הגיונים שתגרום לצד השני לחשוב פעמיים בפעם הבאה ולא "לא לסלוח להם" ולהיות קטנוני שיגרום להם לחשוד יותר וללא קשר זה התנהגות של ילד קטן.

פורסם

לא, זאת בעית אמון.

אם ההורים שלך היו מבקשים ממך לעשות בדיקת סמים היית רץ לעשות אותה?

ואם הם היו מבקשים ממך להבדק בפוליגרף שלא אנסת, היית עושה את זה גם?

פורסם

כן.

יותר חשוב לי להחזיר אמון לאדם יקר לי שאבד אותה מדאגה לי, מאשר לעשות "ברוגז" כמו ילד קטן.

והמשפט האחרון שלך לא קשור :screwy: אבל גם כן.

פורסם

רק שלא יצא בסוף מכל הבדיקות שתן האלה שאתה בהריון... אז אתה באמת תהיה בבעיה ::)

פורסם
  • מחבר

אם ההורים שלי היו חושבים שאני משתמש בסמים (ולא הייתי, אני לא יודע מה המצב איתך), היה לי מאוד קשה לסלוח להם, וכל האמון שלי בהם היה הולך.

כמובן שזה תלוי בהרבה דברים, אבל עבורי האשמות כאלה קשות שאין מאחוריהן ביסוס מצד אנשים שאתה קרוב אליהם וסומך עליהם זה ממש כמו בגידה.

אני מניח שזה בגלל שכמעט כול יום אני הולך לחברים :S

חחח אבל הם לא ממש חכמים, אם אני מעשן... אז סמים!!!! הם לא יחשדו שאני מעשן סיגריות ונרגילה :kopfpatsch:

כן זה באמת יכול להיות בעיה :smile1:

פורסם

כן.

יותר חשוב לי להחזיר אמון לאדם יקר לי שאבד אותה מדאגה לי, מאשר לעשות "ברוגז" כמו ילד קטן.

ואם לאדם הזה אבד האמון בך, מבחינתך שלא בצדק או בגלל סיבה ראויה כלשהי, זה לא היה מאוד מאכזב אותך?

יותר חשוב לך שלהם יוחזר האמון בך, מאשר לתהות למה לעזאזל הוא אבד מלכתחילה ובצורה כ"כ קיצונית (זה לא שחושדים שהוא הבריז מבית-ספר או לא הכין שיעורים, זה סמים) כאשר מבחינתך היית בסדר גמור?

זה ממש עוול. זה לא "ברוגז", חשבתי שהפסקנו להשתמש בביטוי או בצורת החשיבה הזאת בגיל 6.

פורסם

אם האדם חשוב לך לדעתי ראוי להחזיר את האמון ולאחר מכן כשהוכח שלא היה מוצדק החשד הזה אפשר לבוא ולדבר על העינין ואתה גם תבוא בגישה של "כוח".

הצד השני ירגיש לא נעים ולא ישאר לו ברירה חוץ מלהתנצל ולהבא לחשוב פעמיים.

בנוסף ההורים אולי אכזבו אך בין זה לבין בגידה יש הבדל של שמיים וארץ, הרי זה ברור כאן שזה מתוך דאגה לאדם,

לא פעם ולא פעמיים קורה כשאדם מסויים חושד באדם מסויים למרות הכרות ואמון לאותו בן אדם.

יחד עם זאת יש מצבים שלא סומכים על הסביבה ויתכן שאותם הורים סמכו על הנער אך פחדו כי הסביבה "לחץ חברתי" גרם לו לרדת למקום מסויים.

יתכן גם שאותו נער מדובר גרם להורים בצורה כזו או אחרת במתכוון או שלא להוריו לחשוד.

כאדם בוגר\מבוגר (תקרא לזה איך שאתה רוצה) יש המון מצבים בהם היקרים לך נראים לפעמים כעושים דבר מ,ה למרות שאתה מנסה לשכנע אותך שאין מצב ואותו אדם בחיים לא יעשה דבר כזה, בכל זאת יש לך ספק. רצוי ואף עדיף במצבים כאלה לדבר על הנושא על מנת לחזק לאותו אדם חושד את הבטחון והאמון באדם הקרוב אליו ואולי גם לשנות דרך פעולה לאדם השני שבגללו עלו תהיות כאלה ואחרות.

תקח סיטואציה שהוריו בטוחים ב-99.9% שאין מצב שהבן שלהם לוקח סמים, אך יש את אותו אחוז שגורם להם לחוסר רוגע כהורה מודאג:"מה יקרה אם הוא באמת לוקח ואנחנו החלטנו לעצום עיניים ולהאמין בו ולא לאכזב אותו כלא בוטחים\מאמינים בו" אותו הורה יעדיף שאתה כנער תתאכזב אך ישללו את המצב בו הינך לוקח סמים, או לחילופן יעזרו לך.

עכשיו אתה יכול לחשוב על זה כ-: אכזבה,בגידה וכו'...

אני חושב שזה מתוך: אהבה, דאגה וכו'...

בחיים צריך להיות חכם ולא צודק.

פורסם

בסדר, אתה לא אומר דברים לא נכונים, אבל כל עוד יש סיבה טובה מאוד (הולך לחברים ונראה מחוק שהוא חוזר, נהיה מאוד עייף, נהיה אדיש בצורה קיצונית) אז אפשר להבין, אבל אם זה בא Out of the Blue (וכנראה בהשפעת כתבה בעיתון/בטלוויזיה או משהו כזה) אז זה לא בסדר.

אתה מדבר על מצבים שבהם היקרים לך עושים דברים שנראים לך לא בסדר, אבל אם האמון הוא כ"כ שברירי שדברים שיכולים להתפרש לשני פנים מתפרשים מיד לכיוון השלילי סימן שהציפיות הן שתעשה או שאתה יכול לעשות משהו שלילי, כי זאת המחשבה הראשונה שעולה בראש. אני בכל אופן צריך לגבש דעה כללית של "אישיות בעיתית" לגבי אדם אחר בשביל להגיע לשלב הבא שאני אחשוד בו בדברים כאלה, בסתם אנשים "טובים" אני לא אגיע לשלב של החשד הזה, כל עוד שאני מניח שאני מכיר אותם טוב (והורים אמורים להכיר את הילדים שלהם טוב, ואם הם לא אז זאת אשמתם).

ובקשר ל-99.9% - תיקח סיצואציה שב-99.99% מהמקרים הילדים היו בטוחים שאבא שלהם הוא אנס, וב-0.01% זה התברר כנכון. so what? עדיין ב-99.99% מהמקרים זה עוול מהחמורים ביותר. עזוב הורים - גם חברים - עבורי שיחשדו בי בדברים חמורים שאני, כפי שאני מכיר את עצמי ויודע שאחרים מכירים אותי, לא אעשה בחיים - זאת ממש השפלה. וזה לא קשור לחכם או צודק, זה קשור לזה שהעלאת חשד כזה מאדם קרובהיא בערך הדבר המשפיל והלא הוגן ביותר שאפשר להגיד לבנאדם ישר.

אבל ידידנו שפתח את הת'רד הוא לא דוגמה מעולה מאחר שהוא מצהיר על עצמו שהוא מעשן הרבה ומבלה המון מחוץ לבית.

וד"א, לדעתי האדם השני צריך להיות ראוי לזה שהאמון שלי בו יוחזר - וזה לא יקרה מהר, וזה לא משנה אם הוא יתנצל, כי התנצלות באה להשיג משהו, היא לא משנה את דעתו. ד"א, אם הוא צודק וכן הייתי מעשן - הייתי סתם מכחיש נמרצות או מיתמם, אבל לא כועס ומאוכזב.

פורסם

דווקא זו באמת בעיה, ואפילו רצינית.

אצל גברים תוצאה חיובית בבדיקת הריון מעידה על סרטן אשכים :-X

מי אמר שלא לומדים כלום מהטלויזיה. (ER במקרה שלי ;D)

פורסם

Guy King,

ברור שזו הכוונה ואני לא מדבר על אנשים שקמים בוקר אחד ואמרים זהו אתה מעשן סמים או את בוגדת בי וכו'...

אלא בגלל שאותו אדם במתכוון או לא גרם לחדש המסויים הזה ובעצם הצד השני עושה זאת מאהבה ודאגה ומנסה לברר את הדברים ולא שולח אצבע מאשימה.

ניתן לך דוגמא נוספת מהחיים.

זוג נושי חיים ביחד חולים אחד על השני וסומכים אחד על השני בעיניים עצומות.

בא צד שלישי קנאי וזבל של בן אדם שרוצה לסכסך ואומר לאחד הצדדים שהצד השני בוגד.

הצד הראשון לא יאמין והוא יודע שאין סיכוי שהצד השני יעשה זאת והצד שלישי רוצה לסכסך.

אך מטבעו של האדם הנושא יבצבץ לו בראש ויכול לגרום לגרום לאותו אחוז של חשד קטן ומסכן שאולי גרמו לצד השני לעשות דבר כזה... והוא נסחף..

לכן אני חושב שלשבת על הדברים ולהביא אותם לתיקנם לא בהכרח מתוך חוסר אמון אלא מתוך הסרת ספק.

לחיות עם הספק וגם אם הוא קטן יכול לגרום להמון דברים גדולים, לך כאדם או לכל הסובבים.

לדעתי צריך להבין שאנשים לא מושלמים וגם כשיש רצון להאמין מכל הלב ולסמוך על אדם, יש גורמים אחרים מסביב שלא נותנים לזה להיות באמת מושלם וורוד כמו שרוצים.

לכן בסיכום אני אגיד, שכל עוד זה בנימה של "תבין" אני לא מאמין אבל "יש לי איזה...." ואני רוצה שגם הספק הקטן הזה...

ולא כאצבע מאשימה זה בסדר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים