עבור לתוכן

זקוק לעזרה במוד אלקטרוני למכשיר XBOX!! תודה מר&#1488

Featured Replies

פורסם

ככה מי שבבעלותו מכשיר אקסבוקס יודע שכונן הדיוידי שמגיע עימו פשוט דפוק :kopfpatsch: ולכן החלטתי לקחת את העניינים לידיים ולנסות להרכיב לו כונן דיוידי צד שלישי (של מחשב) מצאתי מדריך להחלפת הכונן אבל הבעיה היא שאני לא ממש מבין באלקטרוניקה ולא יודע בדיוק איפה להתחיל לעשות את המוד

http://dwl.xbox-scene.com/~xbox/xbox-scene/tutorials/Replacing_the_Xbox_DVDROM_drive_with_a_Sony_DDU1612.pdf

זה הלינק אם מישהו שמבין באלקטרוניקה ובכונני דיוידי\אקסבוקס מודינג יכול לפרש לי את זה קצת יותר

או אם יש מישהו שניסה והצליח לעשות דבר דומה לאקסבוקס שלו יכול לעזור לי אני אודה לו מאוד

תודה מראש :)

אגב אני מנסה לעשות את המוד עם אותו כונן דיוידי של סוני שבו מדובר במדריך אבל ההרכב שלו מבפנים שונה קצת מבתמונות ואני לא יודע בדיוק איפה להלחים מה ואני מפחד לשרוף את הכונן או יותר גרוע את האקסבוקס שלי..

פורסם

מה דפוק בכונן של הXBOX שלך.?

אישית אני לא ממליץ לך לנסות את זה, חבל לא יהיה מי שיתקן אם תהרוס משהו.

פורסם

בגלל שאף אחד לא עונה לך אז אני אנדב כמה מילים.

אין לי XBOX ולא ניסיתי לעשות את הדבר הזה אבל אני עשיתי מודים שונים ומשונים במספר קונסולות אחרות ככה שאני יכול להגיד לך שההלחמות המתוארות פה הן לא מסובכות בכלל. מה שכן, אם אתה לא יודע להלחים (ואני מניח שאתה לא יודע להלחים) אז אתה צריך לנסות לתרגל קצת הלחמות לפני שאתה מנסה על באמת.

יש לא מעט מדריכים שמלמדים איך להלחים אבל ללא נסיון על איזה מכשיר חשמלי מקולקל אתה עוד עלול לגרום לנזק (או בקיצור, רוב הסיכויים שאתה תגרום לנזק שלא תדע לסדר).

(קח בחשבון שבשביל להלחים אתה צריך מלחם עם ראש הלחמה דק, בדיל ולמקרה הצורך גם שואב בדיל וספרי מנקה מגעים. אתה צריך גם חוטים דקים ושער NAND, שזה רכיב נפוץ שמאוד מאוד קל למצוא בחנויות אלקטרוניקה או לפרק ממכשיר ישן בבית וחתיכת צהוב PBC להלחמות שגם את זה קל למצוא בחנויות אלקטרוניקה)

אבל... הבעיה הכי גדולה שאתה מתאר היא שהכונן שלך שונה מהכונן המתואר ולכן אתה בכלל לא יודע לאן להלחים את החוטים... זו בעיה ואני לא יכול לעזור לך בה... הקישור שלך מפנה לאיזה מסמך אחר שעליו הוא ביסס את מה שהוא עשה, את המסמך ההוא לא מצאתי אבל אולי אתה יכול למצוא פרטים נוספים שיעזרו לך.

מה שאני כן יכול להמליץ לך זה לא לנסות להתחיל לעשות שום דבר לפני שאתה ממש ממש בטוח שאתה יודע מה אתה עושה כי אחרת אתה רק תהרוס.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הזמן שהקדשת לקרוא על הבעיה שלי :)

מצאתי עוד מדריך שמלמד לחבר דיוידי של חברה אחרת

http://www.xbox-scene.com/articles/lg-dvd5.php

את רוב החיבורים כבר איתרתי בדיוידי שלי ואני מחפש רק את ה"Z" שזה החיבור של החיישן של האקסבוקס (בודק אם יש דיסק בכונן או לא)

בכתבה הזו נאמר לאחר 2 התמונות הראשונות בלינק שאת חיבור ה"Z" אפשר לאתר ע"י בדיקת מתחים

כאשר יש דיסק בכונן הוא נותן מתח 0 וכשאין הוא נותן מתח של 3.5 עד 5 (או משהו.. :)) וכך אני מתכנן לאתר גם את ה"Z" אצלי בכונן

אבל אחרי זה הוא מסביר משהו על החלפת פינים בין פין 5 ל 6 שאת זה אני לא ממש מבין

אם מישהו יכול להעיף מבטון קצרצר ולנסות להסביר לי את זה בצורה יותר ברורה אני אודה לו מאוד

אה ותודה על הדאגה אחי אבל אני נעזר בחבר שיודע להלחים מצויין ויש לו את רוב הציוד הדרוש לטענתו..

חוץ מזה אני מנסה את זה קודם על כונן סידי מהירות 8 מתקופת האבן בשביל לראות אם תפסתי את העקרון של הפרוייקט

פורסם

הוא לא מחליף פינים... הוא מתאים את הסיגנלים שהLG שלו נותן למה שהXBOX מצפה לקבל באמצעות כמה שערים לוגיים.

פורסם
  • מחבר

חחח מצטער על הבורות.. מזה שערים לוגיים? :)

אה ושמתי לב שהדגם שלי זה לא DDU1612

שלי זה DDU1615

אם למישהו יש מושג איפה אני יכול להשיג איזה שרטוטון של המעגלים של הדיוידי אני בטוח שזה יקצר את התהליכים

פורסם

שרטוט של מעגלים כאלה אתה לא תמצא בשום מקום מהסיבה הפשוטה שזה משהו שחברות שומרות בסוד והוא מוגן בזכויות היוצרים שלהן...

אתה יכול רק לנסות ולחפש נקודות מתאימות על הלוח כמו שמתואר בקישורים שלך.

לגבי שערים לוגיים, הנה קישור שקצת מסביר מה זה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A2%D7%A8_%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת אבל זה עדיין לא הכי ברור לי.. :(

אני עדיין מחפש מדריך יותר מעודכן לאיך להחליף את הדיוידי או סכמה יותר מפורטת שמסבירה איפה חיבור ה "Z" בכונן שלי

אם מישהו יכול לעזור לי אני אודה מאוד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים