עבור לתוכן

שאלה בנושא התקנת גוף קירור של Arctic Freezer 7-Pro

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

יש לי מחשב חדש בן כמה חודשים עם מעבד 805 אינטל . עכשיו ראיתי עם האוורסט שהטמפ' קצת גבוהות למעבד ...אז קניתי גוף קירור חדש .

את הדגם הזה : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8512

עכשיו אני קצת מבולבלת...על גב הגוף קירור הזה יש ריבוע ועליו שכבה מאוד דקה של חומר בצבע אפור (תרמי?) ..לא ידעתי שזה משחה עד שנגעתי קצת עם האצבע.

השאלה שלי האם זה בעצם המשחה התרמית של הקירור ואז אני לא צריכה לקנות משחה בנפרד (ARCTIC SILVER לפי מה שמומלץ כאן) ..

במידה וזה המשחה ,האם אני צריכה פשוט להחליף את הקירור וזהו (ואז יהיה מגע של המשחה על המעבד במשחה של הגוף קירור) או שצריך גם להחליף את המשחה המקורית שיש על המעבד או להסירה בכלל ??

אני מקווה שלא סיבכתי ...אני פשוט חוששת לעשות איזה נזק :nixweiss:

תודה לעוזרים .

נ.ב : אשמח אם למישהו יש קישור עם תמונות לאופן המריחה נכונה ואיך מנגבים (אם אני בכלל אצטרך..) את המשחה הקודמת.

פורסם

מומלץ לרכוש משחה בנפרד, כמו שאמרת AS5.

את המשחה הקודמת חובה להוציא מהמעבד ! אפשר על אלכוהול באחוז גבוהה (75+) או עם נפט.

וכן, על ההיטסינק זה החומר הטרמי.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

הפריזר 7 מגיע עם המשחה התרמית מרוחה על הבסיס(השכבה האפורה). פשוט תדאגי לנקות טוב טוב את משטח הIHS של המעבד מהחומר התרמי הישן ואז פשוט תתקיני את הפריזר עליו.

אין צורך למרוח משחה על בסיס הפריזר או המעבד. רק לנקות ולשים :). הפריזר עושה את החיים קלים ונוחים.

עריכה: Yaron Corlione מה אתה מבלבל את המוח? על הפריזר מגיע מרוח בצורה אחידה MX1. קשה לי להאמין שאפשר לעשות עבודה יותר מדוייקת, ומה גם שהMX1 היא משחה מצויינת - אפילו טובה מהAS5! אל תטעה אנשים אם אתה לא יודע.

פורסם

אני אומר לך מניסיון שהAS5 יותר טובה בהולכת חום !

הבדל של שתי מעלות בין לבין במאמץ ו3 במנוחה.

ניסיתי על המחשב הקודם אם אתה שואל.

פורסם
  • מחבר

אחלה , תודה על התגובות ...

רק תעזרו לי להחליט אם לקנות את המשחה של סילבר (היא לא זולה בכלל...)

אני סה"כ רוצה לעשות קצת אוברקלוק למעבד (למדתי כאן בפורום) מ-2.66 מקורי ל-3.2 .. לא משהו רציני ,אז גם במידה והסילבר טובה יותר האם אוכל להסתפק ב-MX1 הקיימת על גוף הקירור ??

פורסם

מה לגבי ה ZALMAN ZM-STG1 Super Thermal Grease?

היא גם משחה מצויינת ויתרון שלה על אחרים זה הקלות במריחה..

מאוד פשוט, אני הסתדרתי איתה מצויין.

עכשיו שאלה בקשר למשחה שנגעת בה, האם הוצאת משם הרבה חומר?

כאילו המצב הוא כזה שבמקום שנגעת בקושי יש חומר?

צריך שכולו יהיה מכוסה באופן אחיד, גם לי זה קרה כשהתקנתי את הפריזר 7 פרו ואחרי שהחלפתי את המשחה לזלמן ראיתי שיש חלקים על המעבד שהמשחה לא נוגעת בו..

פורסם

את יכולה להסתפק בMX1 לOC כמו שאמרת.

פורסם

אני אומר לך מניסיון שהAS5 יותר טובה בהולכת חום !

הבדל של שתי מעלות בין לבין במאמץ ו3 במנוחה.

ניסיתי על המחשב הקודם אם אתה שואל.

אז אולי אתה לא יודע למרוח כמו שצריך. בכל מקרה, MX-1 לא נופלת מAS5. בוודאי שלא ביותר ממעלה אחת לטוב או לרע.

סיוון - עזבי סיבוכים. תנקי עם אלכוהול את המשחה הישנה מIHS של המעבד. תתקיני את הפריזר מבלי למרוח שום משחה נוספת. חבל על הכסף, וחבל על הזמן וההשקעה. רוב הסיכויים שהמריחה הידנית שלך תהיה פחות טובה מהמריחה האחידה מהמפעל של הפריזר. ובככל - הMX1 היא משחה מעולה לפחות כמו הAS5.

אני משתמש ב805 ובפריזר ואני עם אובר קלוק ל3.8 יציב ועם טמפ' מצויינות. לא החלפתי את המשחה התרמית בפריזר מהסיבות שציינתי לעיל. לעומת זאת, לשימושים אחרים אני כן משתמש בAS5. אבל זה רק כשבאמת צריך לשים משחה ולא במקרה מיותר כמו זה.

פורסם
  • מחבר

יניב , החומר התרמי בכלל נראה לי בהתחלה כמו חלק קשיח ולא איזה משחה כי הוא היה מאוד ישר וללא סימנים של מריחה (כנראה שמרוח כמו שצריך ..)

נגעתי קלות ללא הסרה של החומר (יש אולי איזה טביעת אצבע קטנה בקושי..) .

אגב , איך אני מסירה את המחשה הקודמת שנמצאת על המעבד עצמו ? מומלץ לטבול קיסם אזניים באלכוהול ולנקות עם הקיסם ?

שוב , תודה .. :yelclap:

פורסם

אני ממליץ להוציא את המעבד מהתושבת, ולשים אותו על משהו מבודד ונקי. גם עיתון זה בסדר.

לקחת נייר(הרבה נייר), לטבול כל פעם פיסה קטנה באלכוהול ולנקות. אל תפריזי בכוח שלא תעקמי את הפינים שבתחתית המעבד. אפשר אפילו להחזיק את המעבד ביד ולנקות. אני פשוט לא ממליץ לעשות את זה בתוך המחשב עצמו כי זה מועד לפורענות וקשה הרבה יותר.

עריכה: לדעתי קיסם אוזניים זה עדין מדי, וקשה לנקות את המשחה התרמית שכבר התייבשה איתם. למרות שזאת גם שיטה.

פורסם

אין שום צורך להחליף את המשחה הקיימת

יש פה הגזמה בחשיבות של איזה משחה משתמשים

פורסם

תשמעי אם יש טביעת אצבה קטנה זה בכלל לא נורא!

גם שלי היה מן "שקע" הטמפ' עדיין היו מצויינות על 45-48 במנוחה ( לפני כן היה 52-55 ).

ה MX1 היא משחה מעולה, אז כמו שרשמתי אם יש רק איזה טבעית אצבה קטנה לדעתי זה לא אמור להשפיע.

עוד משהו, החלפת פעם קירור למעבד?

אני מציע לך "להתאמן" קצת על הקירור הישן, כי במידה ולא תרכיבי אותו על ההתחלה טוב המשחה הטרמית ישר תדבק קצת למעבד ואז בסוף יוכלו לצאת חלקים שלא מרוחים עם משחה ( למרות ששוב, לא תמיד זה כזה מזיז ).

גם ההרכבה בפעם הראשונה היא לא כזו פשוטה, לי לקח איזה 20 דקות עד שהרכבתי את הגוף קירור טוב ( כמובן שבפעם השניה זה נהיה יותר קל, 5 דקות... )

פורסם

סיוון לא חובה להוציא את המעבד כדי לעשות את זה אם את מפחדת אז לא חובה כי בזמן לחץ אולי תישברי איזה פין שתיים מה שלא כדי לך...

כל המחשבים שהחלפתי להם מישחה טרמית היה אם המעבד על הלוח קצת עדינות ואני שתיסדרתי בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
link=topic=218674.msg1916072#msg1916072 date=1163519175]

סיוון לא חובה להוציא את המעבד כדי לעשות את זה אם את מפחדת אז לא חובה כי בזמן לחץ אולי תישברי איזה פין שתיים מה שלא כדי לך...

כל המחשבים שהחלפתי להם מישחה טרמית היה אם המעבד על הלוח קצת עדינות ואני שתיסדרתי בהצלחה :xyxthumbs:

יש לה סוקט 775 בלי פינים !

פורסם

אוקיי אז שתידע לעתיד :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים