עבור לתוכן

צריבת ביוס ל7900GS - עד כמה זה מסוכן?

Featured Replies

פורסם

הורדתי NVflash וNiBiTor. ראיתי שיש שם אפשרות לשנות את התדרים של הליבה והזכרונות, עד כמה זה מסוכן?

ראיתי שיש גם אופציה לשנות את המתח, אבל מופיע שם רק 1.2V, יש דרך לשחרר את זה כדי שיהיו עוד אפשרויות?

דרך אגב, אם אני מעלה את המתח לpci-e, זה יכול לעזור לי בOC?

ועוד משהו, יש תוכנות יותר מומלצות לעריכת ביוס?

תודה.

עריכה: רק כדי להבהיר את עצמי, כבר עשיתי אוברקלוק(525@1440 652@1764), אין לי כוונה לעשות OC ע"י צריבת הביוס 50 פעם. המטרה היא שהOC לא יהיה תלוי בתוכנה כלשהי ויהיה קבוע.

פורסם

מיצטרף לשאלה

פורסם

הסיכון בצריבת ביוס הוא שעם הצריבה לא תצא טוב יש מצב שהכרטיס "ילך" אפשר לתקן את זה על ידי כך שמכניסים כרטיס pci וצורבים את הביוס המקורי של הכרטיס ובאמצע הצריבה מחליפים בין הכרטיסים(לא תמיד מצליח).

פורסם

אתה יכול לשנות את הפרמטרים רק(!) אם תצרוב ביוס.הנתונים שאתה רואה בהנחה שהם תקינים(יופיע לך נורה ירוקה שמאשרת) מראים לך מה ה-NIBI זיהה לכרטיס שלך,אבל תמיד תצליב מידע עם נתוני הכרטיס מהחלון של NV.

אתה צריך להוריד את הביוס לפלופי,ולעשות גיבוי למה שיש לך(אתה תראה את האפשרות בתוכנה).אישית אני ממליץ לך להצטייד בכרטיס באותו אפיק(לא חשוב איזה) ע"מ שאם המחשב לא יעלה עם VGA אז תתקין את הכרטיס החלופי .

קח בחשבון שיש בזה סיכון בלתי הפיך,כלומר אם חלילה צרבת לא נכון,או שיש נפילת חשמל באותו הרגע תגיד שלום לכרטיס.במקרים נדירים אפשר עם דיסקט הפלופי שצרבת גיבוי לחזור לביוס.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה לשניכם.

כרטיס מסך PCI למקרה חירום יש לי, 2 גיבויים על דיסקט עשיתי... במקרה הכי גרוע - יש אחריות.

פורסם

לא!!אין אחריות כי יראו ששינית ביוס!

פורסם
  • מחבר

איך הם יכולים לדעת ששיניתי ביוס אם הכרטיס שרוף?

פורסם

אם יתעקשו הם ידעו,תאמין לי..זה סיכון שאתה לוקח.

פורסם
  • מחבר

גם אם כן, שילכו להזדיין. יש לי כרטיס של gigabyte והם מגדירים אותו כ"turboforce edition" ואומרים שהוא נותן ביצועים משופרים בOC, מעבר לזה, הם נותנים תוכנה שעושים איתה OC לכרטיס. אז אני אגיד שגם אם עשיתי OC(וכחלק מזה - צרבתי ביוס חדש), מותר לי.

http://www.giga-byte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2380 - בתחתית הדף.

חוץ מזה, בדף "אחריות" באתר של CD-LOG לא כתוב שהאחריות מתבטלת במקרה ועושים המהרה.

עריכה: רק עכשיו התקנתי את התוכנה הזאת, ונחשו מה? היא נותנת להחליף ביוס.

פורסם

על מה אתה מדבר?אתה צריך להוריד ל-FLOPPY את NVFLASH 5.13 :nixweiss:

רק לאחר שתוריד ותאתחל את המחשב ממצב DOS תוכל למעשה לצרוב את הביוס לכרטיס,אשמח אם תחדש לי דרך אחרת ;D

פורסם
  • מחבר

לgigabyte יש תוכנה שאפשר לעדכן איתה את הביוס של הכרטיס מסך, בדיוק כמו תוכנות אחרות שמעדכנות את הביוס של הלוח אם.

[attachment deleted by admin]

פורסם

:silly: אז תסביר את עצמך..דיברנו על NIBITOR לא?

ואני גם לא רואה איך אתה משנה שם ביוס,אתה יכול להסביר?

פורסם
  • מחבר

נכון. בהתחלה באמת התכוונתי לערוך את הביוס בnibitor ולצרוב אותו עם nvflash.

אבל, עכשיו כשהתקנתי את התוכנה של gb וגיליתי שאפשר בעזרתה לצרוב ולגבות את הביוס, אני אערוך את הביוס בnibitor ואצרוב אותו בעזרת התוכנה של GB.

עריכה:

יש שם 2 כפתורים: backup וflash.

עם backup אני שומר את הביוס הנוכחי בתור קובץ.

עם flash אני יכול לצרוב ביוס חדש.

פורסם

יש לך לינק להורדה של זה?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים