עבור לתוכן

עזרה באוברקלוק של E6400

Featured Replies

פורסם

אני כרגע על 3.2 יחס של 1:1 עם הזכרונות FSB של 400,ניסיתי לעלות ל - 440 ,העלתי מתחים למעבד ( 1.465 ) ולזכרונות ( 2.15 ) ואת התזמונים

שיניתי ל - 5-5-5-15 ולא מצליח לעשות POST .

פורסם

תראה אני חושב שבקטע הזה אתה צריך למצוא מי מגביל אותך אז תגדיל מחלק לזכרונות ואם עדיין לא עוזר אז זה לא הזכרונות וכך תנסה לבמצוא את הבעיה

פורסם
  • מחבר

אוקיי,הצלחתי להגיע לפוסט 445*8 הזכרונות על 890 יחס של 1:1 מתח מעבד 1.465 מתח זכרונות על 2.1 תזמונים 5-5-5-15 ,התחלתי בדיקת מאמץ

ב - SP2004 על שני העתקים בו זמנית ( כי זה מה שהתוכנה ממליצה,האם זה בסדר ? ) הבדיקה שבחרתי בה נקראת BLEND ,הענין הוא כזה,בפעם הראשונה שהצלחתי בקונפיגורציה הזו לעשות פוסט, לפני שהתחלתי את בדיקת המאמץ, פתחתי את אוורסט ואת תוכנת הניטור של אסוס ובנוסף מתח הזכרונות היה 2.15 ,כחצי דקה לאחר תחילת הבדיקה קיבלתי שגיאה בחלון 1 של SP2004 וזהו תוכנה :

More than one CPU detected.

You should run two copies of SP2004 simultaneously.

Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1791 Time: 15

CPU: 3560MHz FSB: 445MHz [445MHz x 8.0 est.]

13/11/2006 04:20 Beginning a continuous self-test to check your computer.

Press Stop to end this test.

Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.

FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4

Hardware failure detected, consult stress.txt file.

Torture Test ran 0 minutes 33 seconds - 1 errors, 0 warnings.

Execution halted.

ביצעתי ריסטרט והורדתי את מתח הזכרונות ל - 2.1 ,בנוסף לפני הבדיקה השניה פתחתי רק את תוכנת הניטור של אסוס ללא אוורסט והתחלתי את הבדיקה ( גם הפעם בשני חלונות בו זמנית ) הבדיקה התחילה לרוץ במשך כמה דקות ללא שום שגיאות ואז פתחתי את פנקס הרשימות והתחלתי לכתוב בו כמה דקות לאחר מכן

קיבלתי שוב פעם הודעת שגיאה בחלון אחד של SP השגיאה התקבלה כ - 13 דקות לאחר תחילת הבדיקה,בכל זמן הבדיקה ניצול הליבות היה,ליבה אחת על 100% והליבה השניה על כ - 55% ,הטמפרטורה נעה בין 48-51, מתח המעבד עמד רוב הזמן על 1.4 ומתח הזכרונות קבוע על 2.1 ,בקיצור, סגרתי את SP ואוורסט ונשארתי רק עם תוכנת הניטור של אסוס ופנקס הרשימות ( המשכתי לכתוב בו ),מי שלא מכיר את הלוח הנ"ל כדאי שידע שהלוח מוריד אוטומטית את המחלק מ - 8 ל - 6 כשאין ניצול של המעבד מה שאומר שהתדר ירד ל - 2.4 ,לאחר כמה דקות שכתבתי בפנקס הרשימות המחשב פתאום נכנס כאילו למצב שינה לכמה שניות ( אני לא משתמש במצב שינה של הוינדוז ,אבל הלוח הזה יודע לעשות את זה,קרי,אם אין שימוש במחשב לאחר כ - 20 דקות המחשב נכנס למצב של שינה עמוקה,הכל כבה,כולל מאווררים ודיסקים וההדלקה היא דרך הכפתור של הדלקת המחשב,מה שמכניס אותך מיידית למסך הכניסה ששם המשתמש מופיע בו,לחיצה על השם ואתה מיידית על שולחן העבודה וכל זה בלי שאופציית מצב השינה של וינדוז בכלל מופעלת שלא לדבר על איזה 2GB שהיא דורשת ) ויצא ממנו,לאחר 2 דקות זה קרה שנית ולאחר כמה דקות זה קרה בשלישית,אלא שהפעם הוא לא יצא ממנו והייתי חייב לעשות ריסטרט,האם זה סימפטום של חוסר יציבות של המחשב,למרות שבאותו זמן הוא לא היה תחת עומס ?

בקיצור,נתתי לכם את כל הנתונים וניסיתי לתאר בצורה מפורטת ככל האפשר מה בדיוק עשיתי,האם עשיתי משהו לא נכון או שיש איזשהי בעיה אם איזה רכיב או מה לנסות לעשות באופן שונה ?

רק לידיעה,זוהי הפעם הראשונה שלי שאני בכלל מבצע אוברקלוק ואין לי שום ניסיון בתחום.

תוספת למה שכבר רשמתי ( עריכה ) :

ראיתי שיש גרסה מיוחדת של SP2004 לכפולי ליבה אז הורדתי אותה ובדקתי איתה בתדר של 400*8 ויתר הנתונים כפי שרשמתי למעלה הבדיקה רצה ללא שגיאות אבל דבר אחר שמאד הטריד אותי וגרם לי להפסיק את הבדיקה לאחר כ - 20 דקות זה הטמפרטורה,מכיוון שהמעבד היה בעומס מלא כל הזמן הטמפרטורה הסתובבה סביב ה - 57-59 מעלות ובדקות האחרונות סביב ה - 61-62 מה שגרם לי להפסיק,הענין הוא שמבחינת קרור אני מצוייד טוב,נינגה ומארז איכותי ולמרות ששמתי את המאווררים של המארז על מקסימום הטמפרטורה היתה גבוהה,ראשית השאלה היא האם אוורסט מזייפת או לא,כי כשנגעתי בסנפירים של הנינגה הם פשוט לא היו חמים אפילו לא חמימים,הגריז שנמרח הוא ארטיק 5 ולא ברורה לי הסיבה לטמפרטורות האילו או שאילו הטמפרטורות שצפויות להיות עקב העומס הכבד ?

שאלה נוספת מהי הטמפרטורה המקסימלית שאפשר להגיע אליה בבדיקת עומס כזו ?

כמובן שאם סוגיית הטמפרטורה כפי שהצגתי אותה לא תיפתר או תתברר ככזו שאינה משקפת את המציאות אז אין בכלל מה לדבר על ניסיון לעלות הלאה עם התדרים,דבר נוסף שאני רוצה לציין שהמתח של המעבד בכל הבדיקה לא עבר את ה - 1.4 ( רוב הזמן בכלל היה על 1.35 )למרות שבביוס איפשרתי למעבד 1.450 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים