פורסם 2006 בנובמבר 1218 שנים שלום יש לי שאלה, אני מחפש שתיתנו לי הצעות/ רעיונות לגבי מה אפשר לעשות עם חיישן חום (ראה תמונה..) זה NTC 4.7 (שאין לי מושג מה זה אומר) אני רק יודע שזה טרמיסטור בשם ה"מיקצועי". סתם תזרקו רעיונות ואני רוצה לראות מה כבר אפשר לעשות עם זה, אם בכלל. תודה מראש, עודד ב.
פורסם 2006 בנובמבר 1218 שנים מד חום... זה בערך מה שאפשר לעשות איתו...אתה יכול לחבר אותו לכמה לדים וקומפרטורים ולכייל ככה שהלדים ידלקו בהתאם לטמפרטורה.אתה יכול גם לחבר אותו לאיזה מיקרומעבד עם A/D ולהוציא ממנו קריאה מדויקת יחסית לתוך LCD או משהו דומה.
פורסם 2006 בנובמבר 1318 שנים מחבר מד חום... זה בערך מה שאפשר לעשות איתו... אתה יכול לחבר אותו לכמה לדים וקומפרטורים ולכייל ככה שהלדים ידלקו בהתאם לטמפרטורה. אתה יכול גם לחבר אותו לאיזה מיקרומעבד עם A/D ולהוציא ממנו קריאה מדויקת יחסית לתוך LCD או משהו דומה. יש לך אולי אילו מעגלים פשוטים להראות לי...? ולא מסובכים כי אין לי כוח להתחיל איזה פרוייקט עכשיו. ויש ל רק ארבעה ככה שיהיה משהו מתאים ולא עם מאה.. תודה מראש, עודד ב.
פורסם 2006 בנובמבר 1318 שנים תראה... מדובר בנגד שמשנה את ההתנגדות שלו בהתאם לטמפרטורה.בטמפרטורה של 25 מעלות הוא 4.7 קילו וככל שהטמפרטורה עולה ההתנגדות יורדת (ככל שהטמפרטורה יורדת ההתנגדות עולה).כל מעגל שאפשר לבנות למעשה מנסה לבדוק את ההתנגדות שלו ומשום שלא מדובר במשהו טריוויאלי לגמרי, המעגלים האלה צריכים לא מעט רכיבים.אני יכול לתכנן לך מעגל שאמור לעבוד אבל בגלל שאף פעם לא עבדתי עם הרכיב הזה אני לא יכול לוודא שזה יעבוד ובכל אופן הוא יכיל לפחות שלושה מגברי שרת (שאת זה אפשר להשיג בתוך ג'וק אחד), שלושה לדים ומינימום עשרה נגדים בערכים שונים והתוצאה של זה לא תהיה מי יודע מה... אולי רמזור... :-Xבכל מקרה, רכיב אחד כזה יספיק...
פורסם 2006 בנובמבר 1318 שנים מחבר תראה... מדובר בנגד שמשנה את ההתנגדות שלו בהתאם לטמפרטורה.בטמפרטורה של 25 מעלות הוא 4.7 קילו וככל שהטמפרטורה עולה ההתנגדות יורדת (ככל שהטמפרטורה יורדת ההתנגדות עולה).כל מעגל שאפשר לבנות למעשה מנסה לבדוק את ההתנגדות שלו ומשום שלא מדובר במשהו טריוויאלי לגמרי, המעגלים האלה צריכים לא מעט רכיבים.אני יכול לתכנן לך מעגל שאמור לעבוד אבל בגלל שאף פעם לא עבדתי עם הרכיב הזה אני לא יכול לוודא שזה יעבוד ובכל אופן הוא יכיל לפחות שלושה מגברי שרת (שאת זה אפשר להשיג בתוך ג'וק אחד), שלושה לדים ומינימום עשרה נגדים בערכים שונים והתוצאה של זה לא תהיה מי יודע מה... אולי רמזור... :-Xבכל מקרה, רכיב אחד כזה יספיק...אתה אומר בעצם, אם הבנתי נכון..שלדוגמא אני בטמפרטורה של 25 מעלות כרגע.. ויש לי מעגל עם לד אחד בטור ל-9V לדוגמא.. הוא ישמש כנגד רגיל של 4.7 קילו?ואם כן, למה צריך את המעגל ש"ייבדוק" את ההתנגדות?תודה על התשובות.. עודד ב.
פורסם 2006 בנובמבר 1418 שנים מחבר חשבת על הרעיון להתאים אותו למאוורר, כך שעוצמתו תהיה תלוייה בטמפ'? אם היה לי מושג איך אז כן... בגלל זה אני שואל פה שאלות. אז אם יש לך מושג אני אשמח לשמוע ..
פורסם 2006 בנובמבר 1418 שנים מה הנתונים של המאורר שאתה רוצה לחבר אליו? ואיפה אתה שם את הבקר (מה החום הרצוי??)
פורסם 2006 בנובמבר 1518 שנים מחבר אני מעדיף קודם כל לקבל תשובה לגבי השאלה הקודמת...אתה אומר בעצם, אם הבנתי נכון..שלדוגמא אני בטמפרטורה של 25 מעלות כרגע.. ויש לי מעגל עם לד אחד בטור ל-9V לדוגמא.. הוא ישמש כנגד רגיל של 4.7 קילו?ואם כן, למה צריך את המעגל ש"ייבדוק" את ההתנגדות?
פורסם 2006 בנובמבר 1518 שנים התשובות לשאלותיך מצויות בDatasheet של הרכיב:http://www.murata.com/catalog/r44/el0770_1.pdfנכון שזה נראה רכיב שונה בצורה אבל זה אותו רכיב רק ששלך הוא באריזה אחרת (TH לעומת SMT)אני מקווה שאתה תצליח להבין מה קורה שם
פורסם 2006 בנובמבר 1518 שנים אחי על ידי גרף אתה יכול לחשב את הערך של הנגד בכל טמפרטורה דוגמא: Rt=R0+αT Rt הערך של הטרמיסטור בטמפ' כלשהיא R0 ההתנגדות בטמפ' 0 αT-(אלפא T) זה השיפוע בדיוק כמו במשוואת קו ישר בדוגמא הזאת Rt=1+(5-1)/(40-0)T=1+0.1T עכשיו אתה בוחר ערך כלשהוא של טמפ' וככה אתה מוצא את ההתנגדות
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.