עבור לתוכן

מחפש מצלמה לחבר. תקציב: 2K

Featured Replies

פורסם

שימוש- צילום על מנת להכין ערכות ופלקטים- גרפיקאית אמורה לערוך את זה אז צריך שהתמונות יהיו באיכות גבוהה .

תקציב כמו שאמרתי 2000 שקל או פחות, אבל אם יהיה משהו בקצת יותר עם הבדלים משמעותיים באיכות אז גם בסדר...

משום מה ההעדפה שלו היא לCANON ..

"אבא שלי סומך על CANON אז אני חושב שעדיף שזו תהיה החברה אבל כל עוד זה יהיה משהו איכותי וטוב אז כל חברה תהיה בסדר..."

מה אתם מציעים ?

פורסם

Fuji F30 - עולה 1640 ש"ח.

כרטיס 1GB xD - עולה 200 ש"ח.

נרתיק - 50 ש"ח.

סה"כ = 1900~ ש"ח.

-------------------------------------------

Canon A630 - עולה 1350 ש"ח.

כרטיס 2GB SD - עולה החל מ-230 ש"ח (מהיר).

מטען+4סוללות - בגלל שיש תקציב, ממליץ לקנות מטען מהיר GP U-Smart.

נרתיק - 50 ש"ח.

סה"כ = 1900~ ש"ח

-------------------------------------------

שתי המצלמות מצויינות, ה-F30 בעלת איכות תמונה טובה יותר (תקרא ותראה בביקורת).

פורסם

שתי ההצעות של Chevy טובות, אבל פוג'י S6500 תהיה בחירה טובה יותר. היא עולה עוד כמה מאות שקלים, אבל היא נותנת הרבה יותר - איכות צילום סופר גבוהה (מקבילה ל-F30), שליטות ידניות מלאות, RAW, עדשה עם טווח מושלם, מקרו רציני. אם קומפקטיות לא קריטית, חבל לחסוך קצת כסף ולקבל מצלמה מוגבלת יותר.

אם חייבים להשאר במסגרת התקציב, אז אני מסכים עם ההמלצות שלמעלה.

עריכה: ה-S6500 כוללת את אותה עדשה של ה-S9000, אבל ממה שאני רואה ב-dpreview המקרו שלה מגיע ל-10 ס"מ במקום ל-1 ס"מ (כמו בדגם היקר יותר). צריך לבדוק אם זו לא טעות.

פורסם

היא אכן תהיה בחירה טובה יותר, ביקורת עליה התפרסמה לפני מספר ימים - http://dcresource.com/reviews/fuji/finepix_s6000fd-review/index.shtml

אך היא מעלה את המחיר הסופי בהרבה וייצא סה"כ בסביבות ה-2700 ש"ח.

אורן -

There are two macro modes on this camera. In the regular macro mode the minimum distance to the subject is 10 cm at wide-angle and 90 cm at telephoto. Put the camera into super macro mode and you can be just 1 cm away from your subject. Do note that the lens is fixed at the full wide-angle position in super macro mode.

פורסם

תודה על הבדיקה. אם כך המקרו שלה טוב כמו זה של ה-S9000.

לגבי המחיר, אפשר להסתדר בפחות ובעתיד לקנות תוספות אם לא מסתדרים. ניתן להשיג כרטיס xD בגודל 512 מ"ב + 4 סוללות אצבע ומטען בכ-300 ש"ח.

פורסם

אם החבר יבצע הדפסות גדולות, כדאי לצלם על האיכות הכי גבוהה - לכן עדיף כרטיס 1GB ובין השאר גם מטען מהיר ולא של כמה שעות מטעמי נוחות ובין השאר שהוא לא עולה כל כך הרבה.

ב-F30, גודל קובץ מירבי (JPG) הינו כ-3MB שזה כ-170 תמונות בלבד בכרטיס 512MB.

ב-S6500, גודל קובץ מירבי (JPG) הוא גם 3MB, במידה והוא מצלם בה ב-RAW זה בכלל כ-13.4MB (רשום בביקורת ב-dcresouce).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה :xyxthumbs:

שלחתי לו לינק לפה אם יהיו שינויים/עידכונים אני יעדכן בהתאם .

פורסם

אם החבר יבצע הדפסות גדולות, כדאי לצלם על האיכות הכי גבוהה - לכן עדיף כרטיס 1GB ובין השאר גם מטען מהיר ולא של כמה שעות מטעמי נוחות ובין השאר שהוא לא עולה כל כך הרבה.

אני מסכים שעדיף כרטיס גדול, אבל במקרה זה לא ממש קריטי. אם לחוצים בכסף אפשר להוסיף אח"כ. זה עדיף מאשר לקנות מצלמה פשוטה יותר. האמת, אפילו כרטיס של 256 מ"ב מספיק אם לא מצלמים ב-RAW ולא נמצאים בטיול ארוך ללא גישה למחשב.

ב-F30, גודל קובץ מירבי (JPG) הינו כ-3MB שזה כ-170 תמונות בלבד בכרטיס 512MB.

"בלבד"? זה המון.

פורסם

170 תמונות זה כלום לדעתי, אבל כל אחד והצרכים שלו.

אני עם כרטיס 256MB צריך להוריד באיכות כדי להגיע לכמות תמונות כזו באיכות מקסימלית, לכן אני ארכוש בקרוב כרטיס 2GB שמחיריהם נמוכים ושווים לכל נפש. :smile1:

פורסם

אני משתמש בכרטיס 2GB במינולטה, אבל כל תמונה תופסת לי שם 12 מ"ב, כך שמעשית זה כאילו אני משתמש בכרטיס 512MB. באולימפוס אני משתמש בכרטיס בגודל הזה (חצי ג'יגה), ובריקו בכרטיס של 1GB. בשתי המצלמות האלה התמונות שוקלות קצת פחות מ-3 מ"ב. אני לא נתקל במצבים שבהם הכרטיסים מלאים, אבל אני מוצא שהצילומים מתפזרים בזמן האחרון על כל שלוש המצלמות, כך שבפועל יש שם די הרבה מקום. מצד שני, אני גם מקפיד לפרוק את כל הצילומים בסוף כל יום, כך שגם בטיול של כמה ימים/שבועות אין לי בעיה.

מי שמסתובב במקומות רחוקים מהציווליזציה חייב ארנק דיגיטלי או מחשב נייד (ההעדפה האישית שלי), אבל במקומות עירוניים אפשר לדעתי להסתדר בקלות עם כרטיס שמספיק ל-170 תמונות. אחרי הכל, מדובר בכמות שמקבילה לכמעט 5 סרטי צילום. אגב, כמה תמונות אתה מצלם בד"כ ביום אחד?

פורסם

תלוי מתי ובאיזה יום, כי לצבא אני לא נוהג לקחת את המצלמה.

מה שכן, מה שקורה הוא שלפעמים כשאני מסריט אז הסרטון תופס הרבה מקום.

כיום, מלבד יציאה עם המצלמה לטיול או סט איפשהו ששם אני מרבה לצלם תמונות אני צריך כרטיס גדול יותר באירועים משפחתיים בהם לפעמים אני מסריט הרמת כוסית וכד' ולבסוף יוצא נחמד כי אני מכין דיסק של האירוע עם תמונות וסרטונים, לכן אני צריך כרטיס גדול יותר.

כמו כן, במידה ואני עושה סט צילומים אז לפעמים אני מבצע צילום שדורש מספר רב של תמונות כך שזה דורש יותר מקום - מה שאני עושה זה מוריד באיכות אבל אז לא הרווחתי הרבה.

העניין הוא שהמחיר זול, אז למה לא. :)

פורסם

אם אתה מסריט אז זה סיפור אחר לגמרי. בסטילס 170 תמונות זה הרבה ליום אחד.

אני מסכים שכדאי לקנות כרטיס גדול, אבל למי שחנוק בתקציב עדיף להתפשר על האביזרים מסביב ולא על המצלמה. את האביזרים הרבה יותר זול לשדרג אח"כ.

פורסם

מה אתה מגדיר בתור אביזר?

לדעתי כרטיס זיכרון, מטען+סוללות ונרתיק אלו מוצרי חובה כשרוכשים מצלמה.

לא בחירה של כן או לא, כי בלעדיהם לא תוכל לממש את הקנייה של המצלמה בצורה טובה.

פורסם

יש ויש. אפשר לקנות כרטיס 256 מ"ב, סוללות 1800, מטען איטי ולוותר על הנרתיק... ואפשר לקנות כרטיס 2GB, סוללות 2600, מטען חצי-שעה ותיק של Tamrac. אם לחוצים בכסף ולא מצלמים סרטונים, אז האופציה הראשונה היא ממש לא סוף העולם. את כל שאר הדברים אפשר להוסיף אח"כ אם עולה הצורך (למרות שאני באופן אישי הייתי קונה ציוד אופטימלי מהרגע הראשון).

פורסם

אני נאלץ להסכים אם אורן.אצלי יש 2 כרטיסי 256 שתמיד איתי אבל כמעט ולא יוצא לי להחליף באמצע היום.כמובן שאם מצלמים וידיאו אז חייבים כרטיס גדול אבל

כעיקרון אפשר להסתפק במועט ,עדיף להשקיע במצלמה עוד קצת.בטח כאן כשמדובר על S6000 .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים