עבור לתוכן

2 שאלות על טכנולוגית ה-dual core

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 שאלות

ואני מצטערת אם זה שאלות שהיו פה בעבר פשוט אני חדשה פה....

1. מה ההבדל תכלס בין dual core ל- core 2 duo?

2. שזה דיי מפגר אבל לי ולחבריי לבסיס יש וויכוחים על זה -

שאומרים מעבד ליבה כפולה של 1.8 נגיד, זה אומר 2 מעבדים של 1.8 יענו סה"כ 3.6? או ששניהם ביחד 1.8?

פורסם

תשובות בקצרה:

1. Dual core זה שם למעבדים בעלי שתי ליבות, Core 2 Duo זאת ארכיטקטורת מעבדים חדשה (יחסית) של Intel עם Dual Core (כלומר במעבדים של Core 2 Duo יש שתי ליבות)

2. כפול ליבה של 1.8 זה שתי ליבות (לא שני מעבדים אבל רעיון דומה..) של 1.8GHz.

אבל- זה לא סה"כ 3.6, אי אפשר לחבר את התדרים של כל ליבה ולמספר 3.6 אין באמת משמעות, זה פשוט שתי ליבות של 1.8. כמו שכבר אמרו פה כמה וכמה פעמים, ההשוואה היום בין מעבדים היא לא לפי התדר שלהם אלא לפי הביצועים שלהם.

פורסם

1. אין קשר בין dual core לבין core 2 dou. דואל קור זה מונח שמציין מעבד עם שתי ליבות עיבוד- c2d היא ארכיטקטורת מעבדים של אינטל. נכון, השמות מבלבלים, נכון, זה בכוונה.

2. yonir הסביר את זה נכון. אין בהכרח קשר בין תדירות המעבד לביצועיו. ובלי שום קשר, הוספת ליבת עיבוד נוספת לא מכפילה את ביצועי המעבד בדיוק ב-2, ולכן לא ניתן לטעון שהוספת ליבה היא כמו הכפלת תדר המעבד.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל אם הבנתי נכון Core 2 Duo בניגוד ל (Dual Core (Pentium D אינו פשוט חיבור של שני מעבדים אלה שילוב מיוחד של שתי ליבות. אז אפילו אם מהירות שעון של Dual Core יהיה גבוה יותר הוא לא בהכרח יהיה טוב יותר בגלל דברים אחרים ש c2d משפר. (דברים שאין לי מושג מהם)

פורסם

אתה צודק וטועה. קודם כל dual core זה לא מעבד, זה מונח. אם אתה מתכוון לדור המעבדים כפולי הליבה הקודמים של אינטל, זה הפנטיום D.

פנטיום D היה שילוב של שתי ליבות בודדות שלא תקשרו בינהן. המעבדים כפולי הליבה המשתייכים למשפחת core 2 duo (אלנדייל וקונרו) מתאפיינים בין היתר בקישוריות מוגברת בין הליבות.

פורסם

הנה ההבדל העיקרי בין שתי "המעבדים"

יע"מ(CPU)- מורכב מזכרון פנימי (CHACE MEMORY ), יחידה אריטמטית לוגית (ALU ), אפיק 32,64.. BIT מידע,FLAG REGISTER,INTERUPT REGISTER,DATA REGISTER,ADDRES REGISTER,AX,BX,CX,DX ויש עוד כמה זה בערך כמות הרכיבים בכל מעבד מ8088 ועד CORE 2DUO

1.PENTIUM D נחשב לשתי מעבדים בSLOT אחד

2.CORE 2 DUO נחשב למעבד יחיג בעל שתי ליבות (הרבה יותר יעיל)

בגלל הסיבה הפשוטה ל P-D יש קאש נפרד לכל מעבד ורק אוגר הפסיקות משותף לעומת ה CORE 2 DUO שלו קאש משותף וכמובן שאר האוגרים שהם רכיבים מהירים מאוד

אז למרות הגדרות שונות שאנחנו מגדירים את המעבדים הללו כפולי ליבה P-D וATHALON DUAL CORE הינם שני מעבדים בעלי רכיבים משותפים והם אינם כפולי ליבה

יום טוב.

פורסם

ואני מצטערת

FeedMeeeeeeeeh זאת בחורה

anyway

Core - המיקרו-ארכיטקטורות החדשות של אינטל (ספציפית Core Solo/Duo זה ליבות Yonah לניידים, Core 2 Duo זה ליבות Conroe, Allendale למחשבים ביתיים, Merom לניידים ו-Woodcrest לשרתים)

אז Core 2 זה סימון הדור של המעבדים

Duo מסמל שתי ליבות (במילים אחרות כפול ליבה)

הם מעבדים הרבה יותר חזקים, יעילים וחסכוניים בחשמל מסדרת ה-Pentium D

lowlow1001 למעשה אין שום רכיב משותף בין שתי ליבות ב-P-D

פורסם

FeedMeeeeeeeeh זאת בחורה

women_internet.jpg

;D ;D

לא לקחת אישית, חס וחסה

פורסם

קטין מטורף

פורסם

women_internet.jpg

;D ;D

לא לקחת אישית, חס וחסה

LOL

עד שיש פה בחורה אז אתה מבריח אותה עם השטויות הללו..... :lol:

פורסם
  • מחבר

לא ברחתי....

ורגע תנו לי להבין שניה,

נגיד והיה דבר כזה שקוראים לו core 1 duo, נגיד.....

אז pentium D = core 1

או שהיה עוד משו בין p-d ל- c2d?!

ועוד משו לא קשור כל כך,

אני בתהליכי חיפוש של מחשב נייד חדש....

אם אני רוצה c2d,

זה אומר שאני צריכה ליבות merom?!

פורסם

מרום זה שם הקוד של הC2D לניידים.

פנטיום D הוא שני מעבדי CORE 1.....

דהיינו לקחו שני מעבדים בודדים ושמו אותם ביחד.

ומעבד CORE 2 DUO זה שני ליבות שעובדות בשיתוף פעולה מוצלח שנותן לנו מעבד אחד מוצלח.

פורסם

לא היה Core 1 Duo אלא Core Duo (דגמים T2xxx במעבדי ניידים)

Core 2 Duo הוא דגמים T5xxx או T7xxx

Pentium D היה לפני ובמקביל ל-Core Duo, אך מתבססים על טכנולוגיות שונות לחלוטין וגישות שונות לחלוטין

פורסם

לא ברחתי....

ורגע תנו לי להבין שניה,

נגיד והיה דבר כזה שקוראים לו core 1 duo, נגיד..... core duo/solo

אז pentium D = core 1 לא, pd מתקיים בלי שום קשר לארכיטקטורת core על סוגיה, הוא משתמש בארכיטקטורת netburst הפרימיטיבית

או שהיה עוד משו בין p-d ל- c2d?! לשוק השולחני- לא, לשוק הנייד כן

merom?!

לגבי המחשב הנייד:

T5/7 הם C2D לניידים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים