עבור לתוכן

מהי האוניברסיטה הכי טובה בארץ לדעתכם?

Featured Replies

פורסם

הטכניון זה לא דוגמה טובה לדעתי. הוא מתמקד רק במקצועות טכנולוגיים, אז ברור שיהיה לו הרבה יותר קל להמתקצע במקצועות הספציפיים שהוא מלמד. אם בטכניון הרי היו למשל רק 5 מקצועות שונים וכל התקציב היה הולך רק אליהם הוא יכל להיות אחד מ-10 המוסדות הטובים בעולם, כי רמת הפיזור הייתה מאוד קטנה והתמקצעות והפוקוס על כל מקצוע ספציפי היו גבוהים מאוד. לדעתי זה שהוא לא מלמד מקצועות כמו משפטים, מדעי החברה, רפואת שיניים, חינוך והוראה, אומניות (מוזיקה, תיאטרון, אדריכלות) ומדעי הרוח (ספרות,היסטוריה,פילוסופיה וכו') בהחלט מקלים עליו את עבודת ההמתקצעות בתחומים בהם הוא כן מתעסק (בניגוד לת"א או לעברית) ולכן הוא פחות טוב. אל תשכחו שאתם גם לא דוגמה, הציבור בארץ שרוצה ללמוד משפטים,מדעי החברה, אומניות וכו' לא רואה בטכניון אופציה, אם היא הייתה קיימת - כמו בכל אונ' אחרת - יכול להיות שהטכניון היה מקבל ציונים נמוכים במיוחד (או שהוא היה צריך להעביר חלק מהפוקוס שלו במקצועות הריאליים לטובת מקצועות אלו) - ואז בדירוג הכללי של המוסד הוא היה מתגלה כהרבה פחות טוב מת"א, ירושלים, חיפה וכל השאר.

לא מסכים עם מה שאמרת

כי המקצועות הטכנולוגיות הם דווקא צריכים תקציב גבוה בהרבה משאר לימודים

פורסם

השאלה עצמה דיי מיותרת מסיבה מאוד פשוטה אוני מסויימת יכולה להיחשב מאוד טובה אבל פקולטה מסויימת היא פחות טובה מאוני אחרות.

קודם כל תבחירי פקולטה ואז תשאלי את השאלה הזו.

פורסם

כשלומדים תואר ראשון אז ניראה לי שכל האוניברסיטאות באותה רמה בערך.

לגבי תארים מתקדמים, שם כבר יש התמקצעות מאוד ספציפית ואז כבר הכול תלוי בתחום.

חוץ מזה, מה הם בדיוק המדדים לפיהם קובעים איזו אוניברסיטה טובה יותר ואיזו טובה פחות?

פורסם

אם זה לפי שכר, אז בוגרי תואר ראשון של תל אביב מרווחים הכי הרבה ואחריהם הטכניון

בוגרי תואר שני של וייצמן מרוויחים הכי הרבה, אחריהם הטכניון

פורסם

א. מאיפה הנתונים הללו?

ב. זה תלוי במקצוע

פורסם

זה בולשיט ברמות..

זה תלוי הרבה יותר במקצוע הנחמד.. אם אתה בודק פסיכולוגיה אז כן, בוגרי תואר ראשון באונ' ת"א מרוויחים יותר מהטכניון (אולי כי בטכניון לא מלמדים את זה...)

לגבי דברים אחרים זה ממש שטויות

נ.ב. זה גם תלוי לאיפה אתה מתקבל --> בד"כ בוגרי אונ' מסויימת יעדיפו בוגרים של אותו מקום (סטטיסטיקה)

פורסם

תודה, עשית לי את היום.

וד"א, אני עומד ב-100% מאחורי מה שכתבתי, אז אם אין לך משהו חכם להגיד (וזה ברור שאין לך), אז תמנע מתגובות. אתה יודע, התגובות לא נספרות פה.

אתה בכלל מכיר את התקציבים של הטכניון ושל אוניברסיטאות אחרות?

אף אחד לא אמר שהתקציב שלו יותר גדול.

חוץ מזה, בדיוק כמו שאמרת אני יכול לטעון שאוניברסיטת חיפה מלמדת כמעט ורק מקצועות אומניים (בתחילו מדעיים וטכנולוגים לפני ממש לא הרבה זמן), ולמרות זאת, היא לא בדיוק מובילה. זה שווה ערך למה שאמרת.

אתה גם יודע כמה פקולטות יש בטכניון לעומת אוניברסיטאות אחרות?

לפי זה:

http://www.tau.ac.il/units-heb.html

לאוניברסיטת ת"א יש 9 פקולטות, ובכל זאת היא מדורגת יותר גבוה.

http://www.haifa.ac.il/html/html_heb/academic_units.htm

13 פקולטות, בכלל לא נכנסה לרשימה.

http://www.bgu.ac.il/html/h_academics.html

12 פקולטות, לא ברשימה.

http://www.huji.ac.il/huji/unit_faculty.htm

16 פקולטות, הראשונה והמובילה בארץ.

http://www.technion.ac.il/_root/index-heb.html

אם תפתח את התפריט של הפקולטות תראה שיש 18 פקולטות!

הוכחתי את טענתי?

פורסם

האמת שלא הוכחת.

כל אוניבריסטת מגדירה את הפקולטות שלה באופן שונה. לדוגמה לאונברסיטת תל אביב יש את הפקולטה להנדסה הכוללת: הנדסת חמשל והנדסת מכונות. זאת בעוד שבטכניון, הנדסת מכונות והנדסת חשמל הם שתי פקולטות שונות.

אני לא יודע מה הסיבה שלאוניברסטיה א יש פקולטה יותר טובה מאונברסיטה ב. מה שכן תיזכרו שהדירוגים נעשו ע"י בני אדם והדעתה שלהם, ואי אפשר ללכת אחריהם בעניים עצומות. כמו כן חלק מהדירוגים דירגו את האונבירטאות ברמת המחקר שלהם ולא ברמת הלימוד.

לפותח הדיון אני היתיי הולך לאונברסיטה שהכי נוחה לי. ההבדל בין האונבריטאות: תל אביב, טכניון והעיברית הוא קטן וגם לא מוחלט. לכן תנסה לברר קצת על האונבריסטה עצמה מבחינת דרישות, דרכי הגעה, יחס לתמיד וכו'.

פורסם

חחח כמו העבריינים "האוניברסיטה של החיים" חח סתם =]

פורסם

מה ש-mtnm אמר. אם יש 9 פקולטות שונות להנדסה, אז אולי זה התמקצעות מרשימה בתחום ההנדסה, אבל מבחר מאוד קטן, ואולי את 9 הפקולטות האלו אונ' אחרת הייתה מרכזת ב-3 פקולטות בלבד. אם כבר דבר על מבחר המקצועות הספצייפים השונים, עם זה הרבה יותר קשה להתווכח. 50% מהפקולטות בטכניון הן להנדסה, בעוד שהמקצועות הכי מבוקשים השנה, לפי מעריב, הם (בסדר הזה): כלכלה,משפטים,רפואה,ביולוגיה,מנהל עסקים ופסיכולוגיה. רק 2 מבין 6 המקצועות הנלמדים ביותר מצויים ב-18 מחלקות הטכניון השונות. כך שלמרות שלטכניון יש המספר הרב ביותר של פקולטות הוא פונה לאוכלוסייה מצומצת יותר מהציבור, ולא רלוונטי כלל ליותר מחציו, בניגוד לת"א או העברית למשל (ולמען ההגינות, הטכניון לא ידוע ברמה הגבוהה של לימודי כלכלה בו, עוד אחד מ-6 המקצועות המבוקשים ביותר).

ולהבא, יואב, תמיד, תשתדל להמנע מתגובות כמו "זה הדבר הכי מטומטם שקראתי בזמן האחרון". זאת תגובה די אינפנטלית וכשהיא לא מנומקת, בניגוד לשלי, היא גם לא שווה הרבה. משנימקת אותה, יש על מה לדבר, וכמו שאתה רואה - גם התגובה זה לא בדיוק דבר שלא ניתן להתווכח איתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים