עבור לתוכן

מהי האוניברסיטה הכי טובה בארץ לדעתכם?

Featured Replies

פורסם

פורסם

אם הטכניון נחשב בעינייך לאוניברסיטה אז הוא בהחלט מספר 1

פורסם

הטכניון אכן טוב אבל תלוי באיזה תחום.

בדירוג של האונבריסטאות בעולם, אוניברסיטת תל אביב נמצאת לפני הטכניון.

פורסם

כל אונברסיטה טובה בתחום משלה.

מכון וייצמן - מדעים

טכניון - הנדסה , פיזיקה וכיו"ב

זה לא מדויק מה שרשמתי, אבל הבאתי דוגמאות כלליות.

פורסם

הטכניון אכן טוב אבל תלוי באיזה תחום.

בדירוג של האונבריסטאות בעולם, אוניברסיטת תל אביב נמצאת לפני הטכניון.

כי בטכניון לא לומדים מקצועות אומניים, וזה די פוגע בניקוד שלו. בתור אוניברסיטה טכנולוגית, הוא נמצא במקום ה- 25 בעולם.

אם הטכניון נחשב בעינייך לאוניברסיטה אז הוא בהחלט מספר 1

הטכניון הוא אוניברסיטה לכל דבר ועיניין..

תלוי מאוד מה את רוצה ללמוד.

פורסם

כל פעם שאני קורא את הדירוגים האלה של אוניברסיטאות בעולם שמופיעים בעיתון אז העברית נחשבת ההכי טובה בארץ.

פורסם

כל אונברסיטה טובה בתחום משלה.

מכון וייצמן - מדעים

טכניון - הנדסה , פיזיקה וכיו"ב

זה לא מדויק מה שרשמתי, אבל הבאתי דוגמאות כלליות.

מכון ויצמן מתקבלים לתואר שני ומעלה (אם אני לא טועה)

פורסם

בתחום המחשבים (הנדסת תוכנה וכו'..) מה נחשבת להכי טובה?

פורסם

בתחום המחשבים (הנדסת תוכנה וכו'..) מה נחשבת להכי טובה?

אם אני לא טועה הטכניון.

אבל במכון ויצמן יש את המכון לפיזיקה ואת המכון לחקר מוליכים למחצה (תת מיקרון) שהם פשוט מושקעים,

מתקדמים ובעלי שם עולמי.

פורסם

הטכניון זה לא דוגמה טובה לדעתי. הוא מתמקד רק במקצועות טכנולוגיים, אז ברור שיהיה לו הרבה יותר קל להמתקצע במקצועות הספציפיים שהוא מלמד. אם בטכניון הרי היו למשל רק 5 מקצועות שונים וכל התקציב היה הולך רק אליהם הוא יכל להיות אחד מ-10 המוסדות הטובים בעולם, כי רמת הפיזור הייתה מאוד קטנה והתמקצעות והפוקוס על כל מקצוע ספציפי היו גבוהים מאוד. לדעתי זה שהוא לא מלמד מקצועות כמו משפטים, מדעי החברה, רפואת שיניים, חינוך והוראה, אומניות (מוזיקה, תיאטרון, אדריכלות) ומדעי הרוח (ספרות,היסטוריה,פילוסופיה וכו') בהחלט מקלים עליו את עבודת ההמתקצעות בתחומים בהם הוא כן מתעסק (בניגוד לת"א או לעברית) ולכן הוא פחות טוב. אל תשכחו שאתם גם לא דוגמה, הציבור בארץ שרוצה ללמוד משפטים,מדעי החברה, אומניות וכו' לא רואה בטכניון אופציה, אם היא הייתה קיימת - כמו בכל אונ' אחרת - יכול להיות שהטכניון היה מקבל ציונים נמוכים במיוחד (או שהוא היה צריך להעביר חלק מהפוקוס שלו במקצועות הריאליים לטובת מקצועות אלו) - ואז בדירוג הכללי של המוסד הוא היה מתגלה כהרבה פחות טוב מת"א, ירושלים, חיפה וכל השאר.

פורסם

^^בטכניון יש פקולטה לאדריכלות שדווקא עושה דברים מדהימים...

פורסם

אוקיי, נכון, אז תוריד "אדריכלות" ותוסיף "מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים".

פורסם

בפעם האחרונה שקראתי בעיתון על דירוגי אוניברסיטה, - האוניברסיטה העיברית היית במקום הראשון

פורסם

הטכניון זה לא דוגמה טובה לדעתי. הוא מתמקד רק במקצועות טכנולוגיים, אז ברור שיהיה לו הרבה יותר קל להמתקצע במקצועות הספציפיים שהוא מלמד. אם בטכניון הרי היו למשל רק 5 מקצועות שונים וכל התקציב היה הולך רק אליהם הוא יכל להיות אחד מ-10 המוסדות הטובים בעולם, כי רמת הפיזור הייתה מאוד קטנה והתמקצעות והפוקוס על כל מקצוע ספציפי היו גבוהים מאוד. לדעתי זה שהוא לא מלמד מקצועות כמו משפטים, מדעי החברה, רפואת שיניים, חינוך והוראה, אומניות (מוזיקה, תיאטרון, אדריכלות) ומדעי הרוח (ספרות,היסטוריה,פילוסופיה וכו') בהחלט מקלים עליו את עבודת ההמתקצעות בתחומים בהם הוא כן מתעסק (בניגוד לת"א או לעברית) ולכן הוא פחות טוב. אל תשכחו שאתם גם לא דוגמה, הציבור בארץ שרוצה ללמוד משפטים,מדעי החברה, אומניות וכו' לא רואה בטכניון אופציה, אם היא הייתה קיימת - כמו בכל אונ' אחרת - יכול להיות שהטכניון היה מקבל ציונים נמוכים במיוחד (או שהוא היה צריך להעביר חלק מהפוקוס שלו במקצועות הריאליים לטובת מקצועות אלו) - ואז בדירוג הכללי של המוסד הוא היה מתגלה כהרבה פחות טוב מת"א, ירושלים, חיפה וכל השאר.

וואוו, זה הדבר הכי מטומטם שקראתי הרבה זמן..

פורסם

וואוו, זה הדבר הכי מטומטם שקראתי הרבה זמן..

תודה, עשית לי את היום.

וד"א, אני עומד ב-100% מאחורי מה שכתבתי, אז אם אין לך משהו חכם להגיד (וזה ברור שאין לך), אז תמנע מתגובות. אתה יודע, התגובות לא נספרות פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים