עבור לתוכן

איך אני יכול לדעת אם קבצים מסוימים עברו "Compress Old Files"?

Featured Replies

פורסם

שלום.

על המחשב שלי יש הרבה תמונות שאני חייב שישארו במצב המקורי שלהן (ודחיסה מורידה איכות).

אז רציתי לדעת, האם האפשרות ב- Folders Options שמראה קבצים דחוסים בירוק תקפה גם אחרי פרמוטים, שינויים והעברות? (כי אולי פעם בטעות עשיתי את הפעולה הזו, ואני רוצה לדעת אם יש השפעה גם כיום)

חוץ מזה -

האם הדחיסה באמת מורידה איכות (של תמונה, קובץ סאונד או וידאו) או פוגמת קבצים (כמו RARs)?

האם יש דרך לבטל לחזור למצב המקורי לאחר דחיסה שנעשתה בטעות?

האם לשים 9999999999 ב- "דחיסה קבצים יותר ישנים מ-..." תשנה משהו?

האם יש תוכנות CleanUp כאלו שעושות את המניפולציה הזו בלי ידיעת המשתמש וצריך להזהר מהן (אני משתמש ב- CCleaner, TuneUp ועוד כמה קטנות, שלא נראה לי שהן מזיקות...)

עוד דבר - שאלה קטנה על איחוי:

תהליך האיחוי לא משנה דבר וחצי דבר בקובץ עצמו, אלא רק במיקום שלו על ההארדיסק, נכון? (ולא משנה באיזו תכנה אתה משתמש, בין אם זו הזו של וינדוס או דיסקיפר, כמוני)

תודה רבה מראש!! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אז מה שהוינדוס עושה הוא Lossless? (אבל האם עדיין הוא יציג את הקבצים שעברו את זה בירוק?)

תודה מראש.

פורסם

כן. הדחיסה היחידה שהיא Lossy נמצאת בפורמטים עצמם, כגון JPG או MP3. כל דחיסה אחרת "חיצונית" היא Loseless.

פורסם
  • מחבר

רגע, אז נגיד ויש לי קובץ וידאו או קובץ RAR של 100 מגהבייט, והוא מופיע כקובץ שהולך לעבור Compress Old Files (כלומר, לאחר התהליך הוא יופיע בירוק), אז גודלו ישאר זהה - 100 מגהבייט - גם לאחר התהליך, למרות שהוא יופיע בירוק?

ואם אפשר בבקשה תשובה לשאלה הקודמת (האם איחוי משפיע על הקבצים עצמם או רק על איך שהם מוסדרים על הדיסק הקשיח).

תודה רבה מראש :)

פורסם

הגודל לא יישאר זהה, הקובץ יכווץ בדחיסה Loseless. כמובן שעל הגודל של קובץ של סרט זה ישפיע יותר מאשר על קובץ RAR שהוא כבר מראש דחוס וכנראה לא נשאר מה לדחוס (מה גם שכנראה שהדחיסה של RAR הרבה יותר מוצלחת מזו של ה-NTFS).

איחוי לא משפיע על הקבצים עצמם. הוא לא משפיע בכלל על התוכן שלהם אלא רק על המיקום בדיסק הפיזי.

פורסם

איחוי לא משנה שום דבר בקובץ עצמו מבחינת DATA.

הדבר היחיד שמשתנה הוא מיקום חלקי הקובץ השונים על הכונן הקשיח - פעולת האיחוי "מקרבת" את חלקי הקובץ השונים אחד לשני, וכותבת אותם למקום המתאים בפלטות הכונן.

תוכנות איחוי מתקדמות יודעות "לנחש" אילו קבצים נמצאים בשימוש בסמיכות לשימוש בקבצים אחרים, וכותבות אותם מחדש כך שיהיו קרובים יותר פיזית, וכך יצומצם זמן החיפוש של הכונן.

תיאור כללי ביותר כמובן - חיפוש ברשת ייתן לך כמות מכובדת של תוצאות.

יום נעים.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם...

אבל, McFly, סליחה על הנדנוד, פשוט לא הבנתי -

האם קובץ RAR ששוקל 100 מגה בייט ועבר דחיסת וינדוס ישאר באותו הגודל - 100 מגהבייט?

תודה שוב

פורסם

קובץ RAR הוא כבר דחוס. ה-Windows לא יצליח לדחוס אותו, הגודל שלו יישאר אותו דבר. אתה סתם תאבד ביצועים אם תדחס קבצים שלא ניתן לדחוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים