עבור לתוכן

בעיה בצורב דיוידי NEC ND3500A

Featured Replies

פורסם

טוב תקשיבו. הצורב בן כשנתיים. הגיע עם המחשב שלי.

במשך כל הזמן הצורב לא התנהג כראוי, אבל זה לא ממש הציק לי. לדוגמה, אם אני משאיר דיסק בפנים (כל דיסק חוץ מדיסק BOOT או דיסק ווינדוס) כאשר אני פותח את המחשב או שאני עושה ריסטרט, לוקח איזה דקה יותר זמן למחשב לעלות, וכשהוא עולה, הכונן מתפצל בMY COMPUTER ל2 כוננים בלתי שימושיים-רק rewritable disk וcd-rom. עם זה עוד הסתדרתי, פשוט לא שמתי דיסק על הפתיחה.

בזמן האחרון הצורב מעלה בעיות יותר חמורות. מדי פעם חברים מביאים לי מידע צרוב על דיסקי DVD-R או DVD+R. הצורב כמובן אמור לקרוא את שניהם לפי המפרט שלו.

מה שקורה הוא שהצורב מזהה אותם כדיסקים ר-י-ק-י-ם, וגם לא של DVD, אלא של CD. אי אפשר לעשות כלום עם הדיסקים האלה והכונן חסר תועלת לחלוטין במקרה הזה.

בנוסף לכך, הצורב לא מצליח לצרוב דיסקים ב-כ-ל-ל, לפחות דיסקים רגילים של CD. כי הרי אני לא אבזבז סתם דיסק דיוידי (פעם אחרונה שצרבתי דיסק DVD בכונן היה לפני כשנה...) בהנחה שייהרס. הוא מגיע לסוף הצריבה, ואז אני נתקל בבעיה והמידע לא הועבר לדיסק, למרות שכשאני מוציא את הדיסק מהכונן, שכבת המידע בחלק האחורי של הדיסק "מסומן" עם קו שמעיד על כך שהוא נצרב במידע!

מה לעשות?!?!

פורסם

אני במקומך לא הייתי שובר את הראש.היום ב200 שקל קונים צורב DVD משובח.(אם זאת החלטתך תיסתכל בסטיקי של המומלצים פה).הNEC ידועים בבעתיות בקריאה אבל בצריבה הם בד"כ בסדר.גם על זה יש סטיקי בפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים